יום ראשון, 1 ביולי 2012

גזר, גזר, גזר.


חלק מאוד חשוב מכל ארוחה הוא הסלט, לדעתי.
בכל ארוחה חגיגית יש לפחות שלושה סוגים, חמים או קרים ולפעמים כשאין כוח לבשל שום דבר הסלט הוא בעצם הארוחה בעצמה.
אחד הירקות שאני מאוד אוהבת ומשתמשת בו כמעט בכל צורה אפשרית הוא הגזר.
סזל גזר חי ברוטב תפוזים חמוץ-מתוק, צימעס, סלט גזר חריף של המרוקאים, בסלט ירקות, במרק ירקות, בתבשילים, במוקפצים, מיץ, עוגה ואפילו סתם ככה טרי כחטיף.
וכשהוא טרי הוא כ"כ מתוק. כשהייתי קטנה אהבתי לזרוע באדניות כל מיני ירקות, להוציא אותם מהאדמה לשטוף בצינור שבחצר ולאכול. ככה כשהעלים עדיין מבצבצים מהקצה, כמו באגס באני.
טור זה מוקדש לירק הכתום, כתום הזה,
שלושה מתכונים מנצחים עם גזר שנאספו מפורומי אוכל למיניהם.

סלט גזר, חמוציות ופקאן סיני

5 גזרים גדולים מגורדים גס
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
רבע כוס חמוציות מיובשות
חצי כוס פקאן סיני שבור גס

לרוטב:
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
1/4 חומץ
1/4 שמן
1.5 כף סוכר

לשים בקערה גזרים, פטרוזיליה וחמוציות ולערבב.
לערבב בצנצנת את השום, מלח, פלפל, חומץ, שמן וסוכר. את שתי התערובות ניתן להחזיק במקרר כחצי יום במידה ורוצים להכין מראש.

אפשר לשמור בקירור כמה שעות לפני ההגשה בלי הרוטב והפקאנים
חצי שעה לפני ההגשה להוסיף את רוב הפקאנים לתערובת ולשפוך את הרוטב עליה, לערבב היטב ולכסות בניילון נצמד.
לפני ההגשה לפזר מעל את שארית הפקאנים המסוכרים לקישוט.



סלט חסות צבעוני

חצי ראש חסה ערבית
ראש בינוני של חסה סגולה
3 גזרים גדולים מגורדים גס
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
חצי סלסלת נבטי שעועית (הנבטים הלבנים העבים)


לרוטב:
שליש כוס שמן
שליש כוס חומץ
2 כפות דבש
1 כף חרדל רגיל
1 כף חרדל גרגירים

לשטוף היטב את החסות, לחתוך גס ולשים בקערה גדולה. להוסיף את הגזרים, פטריות ונבטים.
לשים בצנצנת את חומרי הרוטב ולנער היטב עד שכל הדבש מתמוסס. את שתי התערובות ניתן לשמור מכוסה במקרר עד חצי יום.
לפני ההגשה לשפוך את הרוטב על תערובת הירקות ולערבב היטב. לא כדאי לשפוך את הרוטב יותר מידי זמן לפני ההגשה (מקסימום עשר דקות לפני), החומץ גורם לחסות להצטמק.
מי שרוצה אפשר להוסיף קצת קרוטונים ממש לפני ההגשה בשביל הקראנץ'.




סלט בורגול וגזר
כוס וחצי בורגול גס
3 גזרים גדולים מגורדים גס
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם


לשטוף את הבורגול ולהשרות במים כחצי שעה.
במחבת גדולה לטגן במעט שמן זית את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הגזר המגורד.
לטגן עוד כחמש דקות על אש בינונית.


לסנן את הבורגול מהמים ולהוסיף אותו ואת התבלינים למחבת.

הבורגול המסונן- לא צריך לסחוט לגמרי מהנוזלים
לערבב יחד עד שכל התבלינים נספגים בבורגול.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
אפשר להוסיף אגוזי קשיו קצוצים גס לפני ההגשה.


בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה