יום רביעי, 17 בספטמבר 2014

טארט ריבת חלב, עוגיות לוטוס ובייגלה!

אני לא כל כך אוהבת עוגיות לוטוס (או את הממרח), הן נורא מתוקות לי.
בגלל זה הן נראו לי כאתגר מסויים להכין איתן משהו שגם אני אוהב.

זוכרים את האתגר של מנטקה? אז היה אתגר של ריבת חלב שנורא רציתי להשתתף בו ואפילו הכנתי את הטארט הזה בשביל להכניס אותו למאגר המתכונים אבל בגלל שהניסיון הראשון לא מצא חן בעיני ורציתי להכין מקצה שיפורים ולא הספקתי, אתם זוכים מן ההפקר!

חשבתי איך אני יכולה לשלב בין העוגיות וריבת החלב, כשבעצם שני המרכיבים נורא מתוקים?
אז עלה לי הרעיון לשלב מרכיב מלוח שישבור את המתיקות, והאם יש יותר טוב מבייגלה עם מלח?
הרי תמיד כשהיינו ילדים במסיבות הכיתה אספנו בכוס פלסטיק את כל החטיפים יחד ואכלנו, והשילוב הכי טעים היה בייגלה עם וופלים שוקולד (או בפלים למי שמתעקש), אז למה שהשילוב לא יעבוד בקינוח אחד?
אני בטוחה שחלקכם עושה פרצוף וחושב לעצמו- מה הקשר? אבל תתפלאו, השילוב של מליחות הבייגלה והמתיקות (המטורפת) של העוגיות ממש מוצלח! כל מי ששמע מה המרכיבים חשב שנפלתי על הראש, אבל אחר כך בואו נגיד את זה ככה- התבנית והצלחות נשארו ריקות...

טארט עוגיות לוטוס וריבת חלב
לתחתית-
100 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' בייגלה עם מלח
2 כפות סוכר חום
50 גר' חמאה
40 גר' שוקולד מריר 70%
2 כפות ברנדי
לקרם-
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מל')
4-5 כפות ריבת חלב
לקישוט-
2-3 כפות ריבת חלב


טוחנים את העוגיות דק אבל לא עד אבקה ומעבירים לקערה גדולה



טוחנים גם את הבייגלה דק אבל לא עד אבקה, שאפילו ישארו קצת שברים קטנים ומעבירים גם כן לאותה הקערה.



ממיסים את השוקולד המריר יחד עם החמאה ומוסיפים לקערה עם העוגיות והבייגלה הטחונים.


מוסיפים את הסוכר החום והברנדי ומערבבים היטב עד שכל התערובת אחידה.


מעבירים את התערובת לתבנית עם תחתית נשלפת, מפזרים לשכבה אחידה- תחתית בעובי 3-4 מ"מ (אפשר לבדוק בעזרת נעיצת קיסם או מזלג) ומהדקים היטב.


אם התחתית עבה מידי אפשר "להרים" דפנות אבל לא חובה.
כשהתחתית מוכנה מכניסים את התבנית למקרר להתייצבות.
בינתיים מכינים את הקרם- בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ואת ריבת החלב ומערבבים מעט, רק עד שריבת החלב כבר לא כל כך קשה וסמיכה. 


מקציפים במהירות בינונית את השמנת עד שהיא מתחילה להסמיך, כדאי לעצור באמצע ההקצפה כדי לאסוף שאריות של ריבת חלב אם נשארו בתחתית קערת המיקסר. בשלב הזה מגבירים מעט את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קצפת די יציבה.
מוציאים את התבנית מהמקרר ומורחים בעדינות את הקרם.
בעזרת כפית שמים את ריבת החלב בנקודות מפוזרות על הקצפת ועם קצה הכפית או בעזרת סכין "מושכים" את נגיעות ריבת החלב.




מחזירים למקרר להתייצבות לשלוש שעות לפחות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה