יום רביעי, 12 ביוני 2013

חגיגות שנה לטור, חלק 2- פשטידת ביסלי

היום החלק השני של סדרת מתכונים שבועות שאני מביאה אליכם.
והפעם- פשטידת "ביסלי".
כן, ביסלי. קראתם נכון. בעצם  לא קוראים לה ככה בספר הבישול (קוראים לה פשטידה מעושנת אני חושבת), אבל ככה היא נקראת בבית וניחשתם נכון- יש בה ביסלי...


המתכון לקוח מהספר: "מהמטבח בהנאה" של רות סירקיס, ספר שהיה (ואולי עדיין) אחד הספרים הבסיסיים במטבח, שכיכב כמעט אצל כל מי שבישל בשלושים השנים האחרונות במידה זו או אחרת.
זה מתכון שכבר די הרבה שנים נמצא במטבח שלנו ולאו דווקא לשבועות, אלא גם לסתם ארוחה חלבית חגיגית שנערכת.

כמה דגשים-
- תקנו חבילה גדולה של ביסלי, היא תגמר עוד לפני שתשימו לב לכן כדאי שיהיה עודף...
- שימו לב שלא צריך מלח. הביסלי, אבקת המרק והגבינות מתבלות מספיק את הפשטידה.
- את הבצל הירוק אפשר להמיר בעירית למי שיש.
- נכון, לפני שני סעיפים רשמתי אבקת מרק. אני לא ממש חסידת האבקות אבל לפעמים הן ממש עוזרות לשפר טעמים.
- אם אין לכם זמן לקרר את הבצק, שטחו אותו בתבנית ותכניסו למקפיא לעשר דקות.
- אפשר להכין את הפשטידה גם יום קודם. פשוט תוציאו אותה כשעתיים לפני ההגשה מהמקרר שתתחמם לחום החדר ואז לא תצטרכו לחמם אותה יותר מידי זמן בתנור והיא לא תתייבש.

שבוע הבא אני אחלוק איתכם קינוח, אבל רק בשביל לזרוק לכם עוד כמה רעיונות אתם יכולים להכין את            החטיפי זיתים ולהוסיף להם מעט גבינה קשה מגורדת בתוך הבצק (כמו פרמזן, קשקבל או גאודה) או כחתיכה בתוך הזית עצמו (כמו פרומעז או פטה), רק תזכרו לאזן את המליחות, הקנלוני תרד גם כן מאוד מתאים לשולחן החג וכמובן מי שרוצה להרשים את האורחים, יכול מעכשיו להספיק להכין את הלחם שאור שפתח את השנה.

פשטידת "ביסלי"
תבנית 26 קפיצית
בצק פריך:
¼ 1 כוסת קמח רגיל (160 גר')
1/2 כפית מלח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/4 כוס מים קרים (50-60 מל')
מלית:
3 ביצים
1 כוס חלב (200 מל')
2 כפות בצל מטוגן
2 כפות אבקת מרק בצל
פלפל שחור גרוס
100 גר' ביסלי גריל (שקית אחת קטנה)
100 גר' גבינה מעושנת- פרוסות
2 כפות בצל ירוק קצוץ
100 גר' גבינה צהובה מגורדת


בקערת המיקסר שמים את הקמח, מלח וחמאה ומעבדים עם וו גיטרה, על מהירות בינונית, עד קבלת מרקם "חולי". מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבוב ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.


מרק "חולי"- זה תהליך העבודה לכל בצק פריך
מוציאים למשטח מקומח מעט. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה בערך.
לאחר שהבצק התקרר משטחים אותו בתבנית האפייה (אפשר לרדד עם מערוך על משטח מקומח מעט ואפשר עם הידיים בתבנית עצמה) ומחוררים עם מזלג.


אופים חצי אפייה בחום בינוני-גבוה (180) כרבע שעה, עד שמתחיל להזהיב.
לאחר שהבצק מזהיב מוציאים מהתנור ומקררים מעט.


בקערה בינונית כותשים את הביסלי גס ומפזרים מעל קלתית הבצק האפוייה.



מעל הביסלי מסדרים את פרוסות הגבינה המעושנת.


טורפים בקערה את הביצים והחלב, מוסיפים את הבצל המטוגן, מתבלים באבקת מרק בצל ופלפל שחור, מערבבים היטב ושופכים מעל הגבינה.



מפזרים את הבצל הירוק הקצוץ מעל הבלילה ומעליו מפזרים את הגבינה הצהובה המגורדת.




מכניסים לאפייה לעוד כחצי שעה (על אות החום, פשוט להשאיר את התנור דולק, כל התהליך לוקח דקות בודדות).
בסיום האפייה, כשקיסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים, מוציאים מהתנור ומשאירים להתייצבות כרבע שעה לפני ההגשה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה