יום שני, 17 ביוני 2013

גרנולה ביתית שלא תפסיקו לנשנש

אני מודה. עד לפני שהכרתי את המתכון הזה לא אהבתי גרנולה.
בדרך כלל היא הייתה יבשה נורא או מתוקה נורא ותמיד נתקעה בשיניים.

ואז הגיע הגילגול הראשון של המתכון הזה, שבהתחלה ניסינו והוא היה נחמד. אחר כך כבר התחלתי לשחק איתו, לשנות את כמויות של האגוזים ולהוסיף עוד כמה סוגים, להכניס את התפוח המרוסק (את האמת, הוא פשוט במקום כמה כפות של רסק תפוחים קנוי. ניסיתי את שתי השיטות והתפוח יוצא הרבה יותר מוצלח) ולשחק עם זמני האפייה.

כשיש לי זמן בבוקר (וזה לא קורה בדרך כלל, אני ובקרים לא מסתדרים הכי טוב) ואני מספיקה להכין לי משהו לאכול אז זה "מוזלי מהיר"- קוביות פרי (בדרך כלל תפוח) עם גביע יוגורט וגרנולה מפוזרת מעל. את האמת זה עובד גם מצויין כארוחת ערב קלה כשלא רוצים להתחיל להתעסק עם בישולים לתוך הלילה.
אתם יודעים בתור מה זה עוד מושלם? בתור תוספת למתנה. צנצנת קטנה עם גרנולה מעשה ידיכם שתביאו לחנוכת בית או כחלק ממשלוח מנות יצירתי במיוחד (כן אני יודעת שזה כבר קצת מאוחר למשלוח מנות אבל תמיד יש את שנה הבאה) תראה שחשבתם קצת על המתנה ולא קניתם עוד עציץ.

את האגוזים אני ממליצה לקנות מפיצוציה או חנות תבלינים בתפזורת, יוצא הרבה יותר זול מאשר האריזות הסגורות והשקולות מהסופר. אם אתם קונים קצת יותר מהכמויות הרשומות (מה שבדרך כלל קורה), תמיד אפשר לשמור את האגוזים סגורים היטב בקופסא בפריזר...

גרנולה ביתית
1 שקית שיבולת שועל מלאה לא מעובדת\טחונה (500 גר')
100 גר' גרעיני חמנייה
100 גר' גרעיני דלעת
100 גר' אגוזי לוז
100 גר' שבבי שקדים
100 גר' בוטנים שלמים לא מומלחים
100 גר' שומשום
150 גר' אגוזי מלך
150 גר' אגוזי פקאן
1 תפוח מגורד עם הקליפה (אני משתמשת בסטארקינג)
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר חום לח (לא דמררה)
4 כפות דבש
2 כפות שמן צמחי (קנולה\תירס)
1 כפית קינמון
קורט מלח




את אגוזי הלוז והבוטנים שוברים קצת עם פטיש שניצלים או מערוך.
בקערה גדולה שמים את שיבולת השועל יחד עם הקקאו, מלח, סוכר וקינמון ומערבבים היטב עד שכל שיבולת השועל מכוסה לגמרי.


התערובת אחידה
מוסיפים את כל שאר החומרים היבשים (אגוזים וכו') ומערבבים היטב.



כשכל התערובת מכוסה בשכבה אחידה של תבלינים מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד שכל התערובת מצופה בצורה אחידה.

תפוח מגורד
כל החומרים מעורבבים יחד
מניחים נייר אפייה על תבנית התנור (או תבנית חד פעמית הכי גדולה שתמצאו), ומעל מפזרים את התערובת בשכבה אחידה.

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך (150) ומכוונים שעון לעשרים דקות. כשהשעון מצלצל, בעזרת כף גדולה מערבבים את התערובת בעדינות שלא תשפך.
מכניסים לאפייה של עוד רבע שעה וכשהזמן מסתיים מערבבים שוב את התערובת.
כך ממשיכים עד שהתערובת כמעט יבשה, לוקח בערך 45 דקות.
חשוב לא לאפות את כל ה 45 דקות בצורה רציפה ללא עירבוב, הגרנולה תשרף מאוד מהר ככה.
לאחר גמר האפייה להוציא את התבנית מהתנור ולהניח לקירור מוחלט במקום מאוורר (ועל משטח לדברים חמים).

הגרנולה מוכנה, רק לקרר היטב
כשהגרנולה קרה לגמרי להעביר לצנצנת אטומה לאיחסון.


אם הכמות שיוצאת גדולה מידי ואתם מפחדים שהיא תתקלקל, אפשר לחלק לשקיות\קופסאות, להקפיא ולהוציא מנה כל פעם שנגמר לכם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה