יום חמישי, 11 ביוני 2015

קוקטייל מלון-ג'ינג'ר לימים חמים

הקיץ מתקרב ואיתו מגיעים אלינו המון פירות מתוקים. עם כל השפע הזה הראש מתחיל להסתובב מרוב אפשרויות.
הפעם החלטתי ללכת לכיוון קצת שונה, לא אוכל אלא משקה.
משקה קפוא ומתוק שיצנן אותנו בימים החמים שמתקרבים בריצה.
לא רק שמגוון הפירות יכולים להביא שילובי טעמים מעניינים בינם לבין עצמם, אפשר להוסיף עוד טעמים בעזרת עשבי תיבול ותבלינים טריים שונים.
כל מה שצריך זה בלנדר ורעיון.

אחד הפירות האהובים עלי הוא המלון, מתוק ומלא מיץ. בעל מרקם מצויין להקפאה שאיתו אפשר להכין מגוון משקאות וקוקטיילים מרעננים.
את המלון כדאי להקפיא לפחות 4 שעות או אפילו לילה כדי לקבל מרקם קפוא אחיד. הכי טוב לקלף אותו, לחלק לקוביות בערך בגודל 2 ס"מ, לשים בשקית ולהכניס להקפאה.
ככה אפשר להכין כמה מנות (כמו כל שאר הפריזר שלי...) ואז להוציא מתי שרוצים. אחלה שיטה למקרה שאין לכם כוח ללכת לסופר\לשוק\לירקן אבל מתחשק לכם משהו קר ומתוק.

המשקה הפעם הוא קוקטייל ללא אלכוהול אבל כמובן שאתם מוזמנים להוסיף את סוג האלכוהול האהוב עליכם!
אני הייתי מוסיפה מנה של רום לבן או וודקה. שניהם משתלבים מצויין עם עם המתיקות של המלון והטעמים החזקים של הנענע והג'ינג'ר.

הפעם רק דגש אחד קטן-
כשאתם סוחטים את הג'ינג'ר פנימה, שימו לב שלא לשים יותר מידי. הג'ינג'ר מאוד שתלטני וחריף בצורתו הטרייה. תמיד עדיף לשים פחות ולהוסיף אם רוצים.

קוקטייל מלון-ג'ינג'ר
1 כוס קוביות מלון קפואות
1 כוס סודה
אצבע ג'ינג'ר
גבעול נענע + עלים לקישוט
סוכר


מגרדים את הג'ינג'ר על פומפיה דקה.


שמים את קוביות המלון בבלנדר וטוחנים עד שמתחילה להתקבל מחית.


מוסיפים את עלי הנענע וכוס הסודה, סוחטים את הג'ינג'ר המגורד וממשיכים לטחון עד קבלת מרקם אחיד.
טועמים ואם צריך סוכר, מוסיפים לפי הטעם (אני הוספתי כפית שטוחה).
מחלקים בין הכוסות ומקשטים בעלי נענע טריים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה