יום חמישי, 2 בפברואר 2017

שוב מרק אדום עם אורז

שוב חזר אלינו החורף עם גל קור וגשם.
בשבילי, אחד הרגעים הכי מספקים במזג אוויר שכזה, הוא הרגע שפותחים סיר מרק מהביל וריחני ומוזגים ממנו לקערה.
אדי הריח והחום שיוצאים מהקערה ומרגיעים את הבטן והנפש אחרי יום עבודה מתיש, שווים את העבודה וה"טירחה" בלהכין את המרק.


נכון, לפעמים רק המחשבה על לעמוד עכשיו במטבח ולהכין ארוחה מעייפת גם אותי. אבל כשזה נוגע למרקים, ובמיוחד המרק הזה, בדרך כלל יש לי כוח.
מרק אדום עם אורז, ככה הוא נקרא בבית.
מרק עגבניות עשיר עם מנת אורז שמתבשלת בתוכו ומסמיכה אותו לכדי כמעט נזיד, מספק בשבילי ארוחה שלמה ויותר ממנו אני לא צריכה.


הפעם השתמשתי בכמה סוגי עגבניות, פשוט כי במקרה הייתי בשוק האיכרים והיו שם כל מיני סוגי עגבניות שלא השתמשתי בהן קודם ועניין אותי להשתמש בהן. אבל אתם מוזמנים להכין את המרק מכאלה שקניתם בשוק או בסופר.
כמובן שרצוי עגבניות מלאות במיץ וטעם ואם הן התחילו להתרכך במקרר, גם הן מצוינות למרק.
אני יודעת שעגבניות חורף הן לא הכי מלאות בטעם, לכן למצוא כאלה ועוד להכין מהן מרק זה לא תמיד הגיוני, בשביל זה המציאו את שימור העגבניות!
כיום אפשר למצוא בשוק עגבניות משומרות נפלאות, פשוט תמצאו חברה טובה שלא משתמשת בחומרים משמרים ותוספי טעם וריח -עגבניות נטו- ויהיה לכם מרק נפלא.


דבר חשוב מאוד שלמדתי על עגבניות- עגבניות אוהבות מלח, אז ניתן לתבל את המרק נדיב יחסית אך שימו לב שלא להמליח יותר מידי, לכן כדאי לתבל בכמה פעמים, לאחר הוספת העגבניות לסיר ולפני הטחינה של המרק.
אם אתם מרגישים שהעגבניות חמוצות מידי והמרק לא מאוזן, ניתן להוסיף מעט סוכר.
אני יודעת שכבר הבאתי לכם מתכון למרק עגבניות, אבל תמיד אפשר לשפר...

מרק אדום עם אורז
4-6 מנות


8 עגבניות גדולות ועסיסיות
1 כרשה בינונית
5 בצלי שאלוט
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
מלח
פלפל שחור
אבקת שום גבישי
½ כוס אורז לבן (אפשר גם יותר, תוסיפו לפי הטעם)
1 ליטר נוזלים רתוחים (ציר ירקות\מים)


קוצצים את הבצלים והכרשה ובסיר עם תחתית עבה מטגנים אותם ב 5 כפות שמן זית
שוטפים היטב את העגבנית וקוצצים גס.


כשהבצלים זהובים מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומתבלים במלח ופלפל שחור.


מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית כעשר דקות, אנחנו רוצים שהעגבניות יוציאו את כל הנוזלים שלהם, רק שימו לב שלא ישרפו לכן ערבבו מידי פעם.


לאחר שהעגבניות הגירו את כל הנוזלים והן כמעט הפכו למחית, מוסיפים לסיר בזהירות את הנוזלים הרתוחים. מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.
לאחר רתיחה מבשלים את המרק עוד כחצי שעה על להבה נמוכה.


בתום הזמן מתבלים באבקת שום גבישי, טועמים את המרק ואם צריך לתקן תיבול, מתקנים.
טוחנים את המרק היטב בעזרת בלנדר יד ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים היטב.


מביאים את המרק שוב לרתיחה, מוסיפים את האורז הלבן ומכסים.
מבשלים את האורז כ-12 דקות, עד שהוא מוכן ומכבים את הלהבה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה