מזג האוויר החורפי והסוער לעיתים הוציא אותי מבין הכירבוליות והחדיר בי חשק להיכנס למטבח.
אז נכון שמזג האוויר בארץ מרגיש כמו האביב האירופאי (במקרה הטוב), אבל בשבילי הוא הספיק בשביל להוציא מהבוידעם שבראש את התבשיל הזה.
כמו כל תבשיל חורפי, גם פה צריך לתכנן קצת מראש. או לפחות לעשות רשימת קניות בדרך חזרה מהעבודה.
מבין כל המרכיבים שבמתכון, הדבר היחיד שאני מחזיקה בבית דרך קבע זאת הבירה.
בשר צריך להיות טרי וגם את שאר החומרים כמו כרוב חמוץ וקבנוס אני לא מחזיקה תמיד בבית.
בחיי שהוא אחד האהובים עלי.
טוב, מה יכול להיות רע בתבשיל עם בשר, קבנוס, כרוב חמוץ ובירה?!
לדעתי כל דבר רק משתפר עם בירה...
אחרי בירה או שתיים, החיים, היקום וכל השאר נראים הרבה יותר ורודים (או במקרה של בקבוק בירה ריק ירוקים\חומים).
הפעם זאת גרסה של תבשיל גרמני שנקרא שוקרוט.
אמנם לא השתמשתי בבשר מעושן כמו במתכון המקורי, אבל בשביל זה נכנס פה הקבנוס, הוא נותן אפקט מספיק מעניין לדעתי.
כמו כל תבשיל חורפי טוב, גם הוא לוקח לעצמו את הזמן. פחות בהכנה ויותר זמן הבישול. ופה כמה שיותר יותר טוב. הבשר מתרכך עד כדי התפוררות בתבשיל, הרוטב מצטמצם והטעמים רק מתחזקים.
כתוספת הכנתי תפוחי אדמה מבושלים פעמיים- פעם אחת מורתחים בסיר עם מים ופעם שניה בתנור מתובלים עם המון שום ועשבי תיבול.
פה ספציפית לא הכנסתי את התוספת לסיר יחד עם התבשיל עצמו, אלא הכנתי אותו ליד.
פשוט כי לא היה לי מקום בסיר.
אתם יותר ממוזמנים להכניס את תפוחי האדמה אל תוך התבשיל, שיתפסו את כל הטעמים המטורפים ממנו.
הפעם הטור לא היה מתוכנן כל כך, לא תכננתי להכניס את המתכון בגלל שיש כבר מתכון דומה מאוד של גולאש מאוד מוצלח. אז אחרי שהכנסתי תמונה לאינסטגרם ובגלל ש fellow blogger, זוהר המהממת שאלה בתגובות אם יהיה מתכון, החלטתי להכניס לבלוג.
אז תצטרכו לסלוח לי שאין הרבה תמונות הכנה ותפעילו את הדימיון לפי ההסברים שלי, שיהיו מפורטים ככל שאוכל.
ואם יש לכם שאלות, אתם מכירים את הנוהל.
כמובן שאם אתם מחפשים עוד כמה רעיונות לתבשילים שיחממו אתכם, יש עוד כמה תחת תגית חורף!
אה כן, ה"למתקדמים" בכותרת היתה בעיקר כדי לתפוס את תשומת לבכם.
Made you Look!
צלי חורפי
6 מנות גדולות
1.5 ק"ג כתף בקר
2 חבילות קבנוס (240 גר')
3 בצלים בינוניים
2 גבעולי כרישה
1 ראש שום
1 קופסאת שימורים כרוב כבוש
2 כוסות כרוב לבן פרוס לרצועות
500 מ"ל בירה לפי טעמכם (אני מעדיפה את בירות החיטה)
כשקונים את הבשר אפשר לבקש מהקצב לנקות אותו מהגידים ולחתוך אותו לקוביות, אני מעדיפה לעשות את זה לבד. אבל זה ממש לא משנה.
את הבשר הנקי מייבשים מהנוזלים ומניחים בצד לכמה דקות.
את הבצל חוצים לחצי לאורכו ופורסים לרצועות גם כן לאורך.
מחממים סיר גדול, אני אוהבת להשתמש בסיר מברזל יצוק, החום מתפזר ככה יותר טוב. לסיר החם מוסיפים שמן זית בנדיבות, ממש שכבה שתכסה את תחתית הסיר.
מכניסים את הבצל ומתחילים להזהיב אותו.
קוצצים את הקבנוס לטבעות בעובי ס"מ בערך וכשהבצל בחצי הדרך להזהבה מוסיפים אותו לסיר.
מטגנים כך עד להזהבה. בטיגון הקבנוס מוציא טעמים ותיבול אל השמן ואיתו אנחנו משתמשים בשאר התבשיל.
כשהבצל מוזהב מוציאים אותו ואת הקבנוס בזהירות מהסיר בעזרת כף מחוררת, את השמן משאירים ואליו מכניסים את קוביות הבשר.
מטגנים את הבשר בשמן המתובל עד השחמה, אליו מוסיפים את הבצל והקבנוס המטוגנים.
קוצצים גס את השום ומוסיפים גם אותו אל הסיר.
את הכרישה חותכים לטבעות גסות, באורך 2 ס"מ בערך ומוסיפים אל הסיר.
ממשיכים לטגן ומערבבים מידי פעם.
מסננים את הכרוב הכבוש ומוסיפים אותו ואת הכרוב הטרי אל הסיר ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל כמה דקות בישול ללא הנוזלים.
לאחר כמה דקות פותחים את המכסה ומוסיפים את הבירה אל הסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר רתיחה מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה ופשוט נותנים לתבשיל להתבשל ללא הפרעה כ-3 שעות.
כמובן שניתן לפתוח את המכסה מידי פעם ולערבב בעדינות.
אמנם כמות הנוזלים נראית מעטה מידי, אבל היא מספיקה לחלוטין. תזכרו שגם הירקות מוציאים מעט נוזלים תוך כדי הבישול.
עוד משהו קטן שאפשר להכניס לתבשיל והוא יהיה החלק שהילדים יאהבו, חבילת נקניקיות. פשוט לחצות באמצע ולהכניס אל תוך הסיר לאחר הוספת הבירה.
כך מבשלים 3 שעות ובתום הזמן הבשר רך ומתפרק בקלות.
הריח שמתפשט בבית יגרום לכם להתפלל שהשעון יזוז יותר מהר מהרגיל...
בתיאבון.
נקרא מעולה,מתכוונת להכין את זה, אולי אפילו בסופ"ש הקרוב. רק רוצה לוודא שהבנתי נכון, אחרי רתיחה, 3 שעות בישול על הגז, לא עובר לתנור, נכון?
השבמחקנכון, אחרי רתיחה 3 שעות על הגז.
מחקבתיאבון!!