אז זה לא באמת משהו שאף אחד מכם לא היה מוצא לבד אבל אתם מכירים את הקטע שאתם נכנסים ליוטיוב ומסרטון לסרטון פתאום אתם רואים איך מציירים קשר קלטי?!
אז הינה הסרטון שמסביר איך באמת מציירים קשר קלטי.
את האמת בדר"כ אני מגיעה לסרטונים של חתולים, הם פשוט מצחיקים אותי.
אבל אל תדאגו, אני לא אתחיל עכשיו לשים סרטונים של חתולים...
עכשיו- המאפינס!
באירוע ה"בתים פתוחים" שהשתתפתי בו לפני פסח החלטתי להוסיף ניסוי קטן ולראות אם אנשים ישלמו על מאפה שהכינותי בעצמי.
ואכן כך היה! אמנם הם לא ניגמרו עד האחרון שבהם אבל הייתה היענות די נחמדה מצד העוברים והשבים ובמיוחד מצד ההורים המותשים שרק רצו כמה דקות לשתות את הקפה עם משהו מתוק בזמן שהילדים קופצים בטרמפולינה בחצר. אה כן וגם הילדים רצו מאפין שוקולד...
חוץ מהשוקולד הכנתי גם את המאפינס בננה ושוקולד צ'יפס ומאפינס "שוקו וניל".
אז ככה,
כבר יש לכם שני מתכונים מתוך השלושה- השוקולד עם הרוטב הנשפך (הכנתי את הרוטב הפרווה) והבננה-שוקולד צ'יפס.
המתכון השלישי הוא גם כן מספר בישול ידוע- "סודות מתוקים" של קרין גורן.
לרוב אני לא חסידה גדולה של קרין גורן (לא יודעת למה, פשוט לא מתחברת אליה כ"כ) וגם כמה מתכונים אחרים שניסיתי לא היו מוצלחים במיוחד למרות התיאורים המהללים שלה בספר, אבל זה מתכון שאחותי הכינה כמה פעמים ושיצא לה טוב.
את השם העוגה קיבלה מהאחיין שלי שקורא לה "עוגת וניל". השם המקורי הוא "בחושה ב-5 דקות".
והינה המתכון:
4 ביצים
2 מיכלים של שמנת מתוקה
1.5 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח (למי שאין קמח תופח- 1 כף אבקת אפייה על קילו קמח רגיל גם הולך)
- בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל, ומלח במשך כשתי דקות עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי
והתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נבלע לגמרי והבלילה חלקה.
התוספת שלי כדי ליצור את ה"שוקו" בשביל ה"שוקו וניל" היא קקאו.
חילקתי את התערובת לשתי קערות שהכמות ביניהן כמעט שווה ולקערה שהיה בה קצת פחות הוספתי 2 כפות קקאו. לערבב עד שהקקאו נבלע לגמרי ולא יותר.
החלוקה של התערובות- התחלתי עם הוניל.
- לקחתי מצקת (אפשר אפילו עם כף גלידה) ושפכתי בעטרות נייר כף אחת.
- אחרי שסיימתי את כל התבנית שמתי מהתערובת של השוקו כף אחת במרכז של כל עטרת נייר.
- אחרי שתי תבניות ככה, הפכתי את הסדר- קודם שוקו ואח"כ וניל.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170) כ-25 דקות.
(בספר כתוב 40 דקות אבל זה ל-3 תבניות אינגליש קייק ולא מאפינס)
***תמיד כדאי לשים לב לזמני אפייה כשמשנים בין גדלי תבניות.***
***כמובן שגם במאפינס האחרים חשוב לשים לב לזמני האפייה אם לא מכינים את העוגה בתבנית אחת!***
בתיאבון! ועזבו קלוריות זה מאפין קטן...
אז הינה הסרטון שמסביר איך באמת מציירים קשר קלטי.
את האמת בדר"כ אני מגיעה לסרטונים של חתולים, הם פשוט מצחיקים אותי.
אבל אל תדאגו, אני לא אתחיל עכשיו לשים סרטונים של חתולים...
עכשיו- המאפינס!
באירוע ה"בתים פתוחים" שהשתתפתי בו לפני פסח החלטתי להוסיף ניסוי קטן ולראות אם אנשים ישלמו על מאפה שהכינותי בעצמי.
ואכן כך היה! אמנם הם לא ניגמרו עד האחרון שבהם אבל הייתה היענות די נחמדה מצד העוברים והשבים ובמיוחד מצד ההורים המותשים שרק רצו כמה דקות לשתות את הקפה עם משהו מתוק בזמן שהילדים קופצים בטרמפולינה בחצר. אה כן וגם הילדים רצו מאפין שוקולד...
חוץ מהשוקולד הכנתי גם את המאפינס בננה ושוקולד צ'יפס ומאפינס "שוקו וניל".
מאפינס שוקולד כשברקע הבננה-שוקולד צ'יפס |
הפוך |
אז ככה,
כבר יש לכם שני מתכונים מתוך השלושה- השוקולד עם הרוטב הנשפך (הכנתי את הרוטב הפרווה) והבננה-שוקולד צ'יפס.
המתכון השלישי הוא גם כן מספר בישול ידוע- "סודות מתוקים" של קרין גורן.
לרוב אני לא חסידה גדולה של קרין גורן (לא יודעת למה, פשוט לא מתחברת אליה כ"כ) וגם כמה מתכונים אחרים שניסיתי לא היו מוצלחים במיוחד למרות התיאורים המהללים שלה בספר, אבל זה מתכון שאחותי הכינה כמה פעמים ושיצא לה טוב.
את השם העוגה קיבלה מהאחיין שלי שקורא לה "עוגת וניל". השם המקורי הוא "בחושה ב-5 דקות".
והינה המתכון:
4 ביצים
2 מיכלים של שמנת מתוקה
1.5 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 כוסות קמח תופח (למי שאין קמח תופח- 1 כף אבקת אפייה על קילו קמח רגיל גם הולך)
- בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת, סוכר, סוכר וניל, ומלח במשך כשתי דקות עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי
והתערובת מסמיכה.
- מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהוא נבלע לגמרי והבלילה חלקה.
התוספת שלי כדי ליצור את ה"שוקו" בשביל ה"שוקו וניל" היא קקאו.
חילקתי את התערובת לשתי קערות שהכמות ביניהן כמעט שווה ולקערה שהיה בה קצת פחות הוספתי 2 כפות קקאו. לערבב עד שהקקאו נבלע לגמרי ולא יותר.
החלוקה של התערובות- התחלתי עם הוניל.
- לקחתי מצקת (אפשר אפילו עם כף גלידה) ושפכתי בעטרות נייר כף אחת.
- אחרי שסיימתי את כל התבנית שמתי מהתערובת של השוקו כף אחת במרכז של כל עטרת נייר.
- אחרי שתי תבניות ככה, הפכתי את הסדר- קודם שוקו ואח"כ וניל.
קודם שוקו ואח"כ וניל |
קודם וניל ואח"כ שוקו |
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170) כ-25 דקות.
(בספר כתוב 40 דקות אבל זה ל-3 תבניות אינגליש קייק ולא מאפינס)
***תמיד כדאי לשים לב לזמני אפייה כשמשנים בין גדלי תבניות.***
***כמובן שגם במאפינס האחרים חשוב לשים לב לזמני האפייה אם לא מכינים את העוגה בתבנית אחת!***
בתיאבון! ועזבו קלוריות זה מאפין קטן...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה