יום ראשון, 8 באפריל 2012

עדיין פסח

כן, כן, עדיין פסח.
הבטן בטח עדיין מלאה מהאוכל של הסדר. להלן ספירת מלאי:
חוץ ממאכלי הסדר היו גם דגים (במקרה שלי רפרטואר הדגים מתחיל ומסתיים בגפילטע פיש אבל היו גם ברבוניות ברוטב עגבניות ודניסים אפויים בתנור עם עשבי תיבול), מרק עוף עם אטריות ביצים וקניידלך (הכי טעימים שיש- של אמא) ולמי שעוד המשיך לאכול הלאה הייתה לזניה (כן, כן ממצות. דווקא די טובה), לשון עם המון שומים, עוף מוקפץ, אורז לבן, תפו"א ובטטות אפויות בתנור עם שומים שלמים ורוזמרין, סלט כרובית חיה עם בצל סגול ואגוזי קשיו (סלט מדהים), כרובית מוחמצת, סלט סלק, סלט חסה, סלט ירקות (שנשכח במטבח, כי חייבים לשכוח משהו...), סלט כבד, סלט חצילים בטעם כבד (אל תשלאו אותי אם יש להם באמת טעם של כבד, אני שונאת חצילים!), סלט וולדורף, סלט נלסון ואולי שכחתי עוד משהו.
כמובן שהיו גם קינוחים אחד שכמעט ולא יצא מהמטבח והשני לא יצא- בוואריה ורסק תפוחי עץ (נחשו מה הגיע לשולחן...).

אז עדיין פסח ואין לי את המתכון של הבוואריה אבל אני אחלוק מתכון אחר לקינוח מנצח לפסח או לכל ימות השנה (כי היא פשוט טעימה ואפשר לחסל אותה עם כוס תה עשבים וכפית).
גילוי נאות- זה מתכון מהספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר.

עוגת שוקוזים
200 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
6 ביצים מופרדות
2 כפות ברנדי (כן, שוב)
200 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה
1/2 כוס סוכר (כן, זו לא טעות- פעמיים סוכר)
2 כפות פירורי קמח מצה (או פירורי לחם בימי חול)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק או אבקת שקדים

- לערבב חמאה, סוכר, חלמונים וברנדי עד קבלת תערובת קרמית.
- להמיס שוקולד ולהוסיף לתערובת.
- להקציף חלבונים וסוכר. לקפל יחד עם הקרם בעדינות (שהקצף לא ישבר).
- לשפוך חצי כמות לכלי אחר ולשמור במקרר לקרם.
לאחר החלוקה לקרם ובסיס
- אל השארית מוסיפים את הקמח מצה, אבקת אפייה והאגוזי מלך ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה.
- לשפוך לתבנית אפייה גודל 26 ולאפות בחום בינוני כחצי שעה (העוגה תופחת אבל נוחתת ונשארת נמוכה).

כדאי לבדוק את העוגה קצת קודם, העוגה מוכנה כאשר נוצר קרום קשיח למעלה וקיסם שננעץ יוצא יבש.
לשים לב לא ליבש את העוגה, זה קורה בקלות.

- לאחר קירור העוגה לשפוך את מחצית הקרם שנותר.

אפשר להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת מעל העוגה אבל לא חובה, היא טובה גם ככה.
כדאי להכין חצי יום-יום לפני ההגשה.

עידכון להיום, יומיים לאחר כתיבת הפוסט, לא התאפקתי והכנתי את העוגה.


חתיכה קטנה מהעוגה, הקרם עדיין לא התייצב מספיק אבל היא עדיין טעימה...



לאחר החג אחלוק את המתכונים של המאפינס שמכרתי באירוע ה"בתים פתוחים" שבוע שעבר.
היה טוב, תודה ששאלתם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה