יום שלישי, 23 באוקטובר 2012

חומוס ועדשים יצאו לדרך


אני מאוד אוהבת קיטניות, את רובן לפחות.
הן מתאימות לכל כך הרבה מאכלים, שתמיד אפשר למצוא מה לעשות איתן ובדרך כלל בהשקעה מינימאלית של כסף וזמן עבודה (אם לא מחשיבים את זמן ההשריה והבישול).
רוב הזמן אפשר יהיה למצוא אצלי במקרר כמה סוגי קיטניות ודגנים כמו עדשים, בורגול וחיטה (כן, אני עדיין משתדלת לאכול בריא בין סושי להמבורגר) ובפריזר שקיות קטנות של חומוס ושעועית לבנה מבושלים, כי זה מקל על העיניינים כשרוצים להכין מרק ורק צריך להוציא שקית מהפריזר להוסיף לסיר לדקות האחרונות של הבישול.
אני רק רוצה להזכיר שוב, לא מוסיפים מלח למי הבישול של הקיטניות, הוא מקשה אותן ומאריך את זמן הבישול. את כל התיבול תעשו אחרי הבישול.

כדי להכין את הסלט חומוס צריך לחשוב עליו יום קודם ולהשרות את החומוס בלילה ולבשל עד שהם רכים, אני אוהבת שהם די רכים עד כמעט שאפשר למעוך בין האצבעות, זה יוצא בערך שעתיים-שלוש.
אם אני מקפיאה את החומוס, בכל שקית של גרגירים אני מוסיפה גם מעט מנוזלי הבישול, ככה כשמפשירים אותם הם לא מתייבשים ואם מכינים חומוס בבית לא צריך להוסיף מים.

אחרי הבישול
סלט חומוס
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד גדול
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

כדאי להכין את הסלט איך שמסננים את החומוס ממי הבישול, כשהם עדיין חמים, הם יקלטו את התיבול יותר טוב.
לשים את כל החומרים חוץ מהחומוס בקערה גדולה לערבב היטב.



מיץ לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

להוסיף את גרגירי החומוס ולערבב היטב עד שכל הגרגירים מכוסים ברוטב.

כדאי להכין כחצי שעה לפני ההגשה.



כדי להכין את הסלט עדשים לא צריך לחשוב יום קודם, מספיק חצי יום. שמעתי פעם שאם משרים את העדשים לפחות חצי שעה במים ורק אח"כ מבשלים אותם אפשר להמנע מתופעת הלוואי האוורירית והלא נעימה כל כך שמגיעה לאחר אכילת קיטניות.
אז אני משרה את העדשים כשעתיים ואז מבשלת אותם למשך כעשרים דקות.

לאחר השריה ולפני הבישול
לאחר הבישול
סלט עדשים ופלפלים קלויים
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
עגבניה בינונית
בצל סגול קטן
*פלפל אדום קלוי
*פלפל צהוב קלוי
מעט פלפל חריף- לא חובה
חופן פטרוזיליה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
מיץ מלימון גדול

*אפשר להשתמש בפלפלים מקווצ'צ'ים וקצת ישנים.

לשטוף היטב את הפלפלים, להניח בתבנית עם נייר כסף, לעשות חור קטן עם קיסם (לא משנה איפה), לזלף טיפה שמן זית ולמרוח את כל הפלפל.


לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) כשעה וכל 15 דקות בערך לסובב לצד אחר עד שכל הצדדים קלויים ושרופים קלות.


השיטה הקלה יותר והמלכלכת יותר היא לקלות את הפלפלים על להבה גלויה- שיטה יותר מהירה אבל צריך לעמוד ליד הפלפל ולא לשכוח ממנו אחרת ישרף לגמרי.
אחרי שעה בתנור לשים את הפלפלים בקערה ולסגור עם ניילון נצמד עד שאפשר לגעת בהם ולא לקבל כוויה (אני פשוט מכניסה למקרר לשעה בערך). לקלף בעדינות את הקליפה ולהוציא את הליבה עם הגרעינים וה"ורידים" הלבנים. לא לשטוף אותם! כל הטעם ילך... 


הפלפלים מחכים לקילוף
לאחר הקילוף
לקצוץ דק את העגבניה, הבצל והפטרוזיליה ולשים בקערה גדולה.
את הפלפלים לחתוך לקוביות ולהוסיף לקערה.
אם רוצים, להוסיף מעט פלפל חריף קצוץ דק.


להוסיף את העדשים, לתבל לפי הטעם ולערבב היטב.



 שני הסלטים הולכים מצויין עם ארוחה בשרית או ב"על האש".


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה