יום שבת, 14 בספטמבר 2013

שני סלטים קלים עם כבד

הפעם במסגרת ההכנות לחגים אני מכינה מנה קטנה, לא עיקרית ולא תוספת. אני גם לא חושבת שהיא באמת יכולה להיכנס לקטגוריית הסלטים, למרות שככה קוראים לה.

אצלנו בבית כבד קצוץ זה סלט שמגיע לצד המנה הראשונה בארוחות החג (ולפעמים גם סתם ככה), כך שמי שלא אוהב גפילטע פיש או כל דג אחר שיהיה על השולחן יוכל להנות ממשהו קטן עד המנה העיקרית. והיא גם נשארת לפעמים על השולחן בזמן העיקרית.

כשהייתי קטנה לא ממש אהבתי כבד , אבל בואו נודה באמת- אין ילד שאוהב כבד.
ולא אפונה בטעם כבד או חצילים בטעם כבד. כבד בטעם כבד.

רק בשנים האחרונת התחלתי לאכול כבד וגם זה בגלל שהכרחתי את עצמי (ברזל וכאלה אתם יודעים...)
אני עדיין לא סגורה על זה שאני אוהבת כבד, אבל בסלט הוא נחמד.

אפשר להכין את הסלט שיהיה בקערה מרכזית ואז כל אחד לוקח כמה שהוא רוצה לצלחת האישית, או להכין מנות אישיות, קצת יותר מכובדות ואולי נראות קצת יותר טוב מאשר צלחת עם ממרח חום-אפרפר. למשל למלא ממנו קצת בתוך עגבניית שרי או אם אתם ממש רוצים להשקיע תזלפו משקית זילוף על קרקר מתובל.
ההגשה היא כבר ההחלטה האישית שלכם.

לכבדים יש נטייה להתייבש מאוד מהר בזמן הצלייה, אז חשוב מאוד שלא להשאיר אותם הרבה זמן ללא השגחה.

הסלט יוצא מעט מתקתק בגלל הכמות הגדולה של הבצל המטוגן אז למי שהטעם מפריע, אפשר להוריד מעט מכמות הבצלים, אני פשוט מאוד אוהבת את הטעם הסופי בגלל הררי הבצל שנכנסים.
אפשר בקלות לאזן את הטעם עם טיפה יותר מלח.

עוד תוספת שיכולה רק להוסיף טעם- משהו שלמדתי מדודה שלי- להוסיף בערך 2 כפות מיונז לתערובת.
כן, רמת הכולסטרול חוגגת אבל זה לא שמכינים את הסלט כל שבוע, נכון?

טיפ קטן-
אם אתם צולים את הכבדים על רשת ולא על מחבת, כדאי לשים על הכיריים נייר אלומיניום שלא יתלכלכו.

כבד קצוץ
500 גר' כבד עוף טרי
4 בצלים גדולים קצוצים
5 כפות שמן זית
2 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור

לנקות היטב את הכבדים ולייבש במגבת נייר.
לצלות את הכבדים על מחבת\רשת על צד אחד עד שהצבע מתחלף עד בערך אמצע הגובה (רואים די ברור את הקצוות של כל כבד) ולהפוך. להמשיך לצלות את הכבד עד שכולו החליף צבע ואחר כך עוד כדקה. 


אין  צורך לצלות אותם עד שהם מוכנים לאכילה, אנחנו ממשיכים לטגן אותם יחד עם הבצל מאוחר יותר.
לאחר כדקה להוריד מהאש ולשמור בצד.


במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמן. מוסיפים את הכבדים הצלויים ומטגנים עד שהם מוכנים לגמרי, בערך עוד כ 5-7 דקות. אבל לא לייבש אותם לגמרי, אם הם נראים מוכנים לכבות את האש.


מהשלב הזה יש שתי אפשרויות הכנה:
לטחון במעבד מזון לממרח או לקצוץ עם סכין גדולה דק אבל שעדיין ישארו חתיכות.
בשתי האפשרויות בשלב הזה צריך להוסיף את הביצים הקשות ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

סלט כבד קצוץ
כדאי להגיש מיד, אבל אם הכנתם מראש כדאי לקרר מעט בחום החדר, לסגור בניילון נצמד ולשמור בקירור.
עוד אפשרות הגשה כסלט-
לפני הוספת הכבדים למחבת עם הבצלים, להוסיף למחבת סלסלת פיטריות קצוצות גס ולטגן עד שהן מוציאות את הנוזלים, קוצצים גס את הכבדים, מוסיפים אותם למחבת ומטגנים את הכל ביחד.

סלט כבד עם פטריות
גם את הסלט הזה כדאי להגיש ישר אחרי ההכנה.

את שני הסלטים אפשר להגיש חמים או קרים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה