כבר חשבתם על המנות הראשונות והעיקריות
שאתם הולכם להגיש בערב החג.
ובטח גם על התוספות. אבל משהו חסר, משהו שיאזן את הטעמים המלוחים\מתוקים שעל שולחן החג.
קוגל יכול בקלות להכנס לנישת "התוספת המתוקה ולא עד כדי קינוח שגם אפשר להשאיר על השולחן אחרי המנה העיקרית".
ובטח גם על התוספות. אבל משהו חסר, משהו שיאזן את הטעמים המלוחים\מתוקים שעל שולחן החג.
קוגל יכול בקלות להכנס לנישת "התוספת המתוקה ולא עד כדי קינוח שגם אפשר להשאיר על השולחן אחרי המנה העיקרית".
אני בטוחה שכל מי שמכין קוגל אומר ששלו הכי טעים (ככה זה עם כל מאכלי העדות), אבל אני מאוד מרוצה ממה שאני מכינה.
אז זו אמנם פשטידה מתוקה אבל אני לא מחשיבה אותה כקינוח, בבית היא תמיד מוגשת כחלק
מהמנה העיקרית בתור אחת מהתוספות.
מבחינת כמויות המתוק- עם כמות הדבש לא
הייתי משחקת, אבל אם אתם לא רוצים את תוספת הקרמל (למרות שהיא מאוד מוסיפה- גם
מתיקות וגם לחות) אפשר לשים פחות או לוותר ובמקום לאפות כשעה מכוסה ולהשחים ללא
הכיסוי עוד כעשר דקות.
כמובן שמבחינת התוספות, אגוזי מלך וצימוקים- הכמויות יכולות להשתנות לפי טעמכם האישי
וגם סוג האגוז יכול להשתנות לפי מה שיש לכם בבית, אגוזי פקאן יכולים גם כן להתאים.
אם אתם רוצים רעיון לקינוח, אתם יכולים
לקפוץ לטור של שנה שעברה עם הקינוח של התפוחים אפויים וגם למתכונים של עוגת דבש ושל עגת הגזר המתובלת שמאוד מתאימות לפתיחת ארוחת החג או אפילו להביא למארחת
שאליה תגיעו ערב החג.
קוגל
1 חבילת איטריות רחבות קצרות (כמו של
המרק)
3 תפוחי עץ ירוקים גרני סמית' מגורדים גס
2 ביצים
חופן צימוקים
שני חופנים אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס דבש
כפית גדושה קינמון
3 תפוחי עץ ירוקים גרני סמית' מגורדים גס
2 ביצים
חופן צימוקים
שני חופנים אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס דבש
כפית גדושה קינמון
לקרמל
200 גר' סוכר
200 גר' סוכר
לבשל את האיטריות עד שהן כמעט מוכנות, לסנן
מהמים ולהעביר לקערה גדולה
להוסיף את שאר החומרים- ביצים, תפוחים, צימוקים, אגוזי מלך, דבש וקינמון ולערבב
היטב.
להעביר לתבנית פיירקס בינונית (בערך 30X40 ס"מ) ולשטח אבל לא לדחוס. לכסות בנייר אלומיניום.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180) כ 45 דקות.
כעשר דקות לפני תום הזמן מכינים את הקרמל- במחבת בינונית שמים בערך שתי כפות מכמות הסוכר ומחממים עד שהסוכר כמעט נמס לגמרי.
עם בישול איטי של הקרמל אין טעויות |
מוסיפים עוד כמות של סוכר וממיסים גם
אותה.
כך ממשיכים עד שכל כמות הסוכר נמסה במחבת. אין צורך ואפילו רצוי שלא לערבב את הקרמל, אפשר לשחק ולהטות את המחבת כך שהקרמל יזרום על כולה ויאסוף סוכר שלא נמס עדיין.
מבשלים את הסוכר עד ליצירת קרמל זהוב. לשמור שלא ישרף! הוא יכול בקלות לעבור את השלב שאנחנו רוצים אותו בו.
בתום 45 הדקות שופכים בעדינות את הקרמל המוכן על הקוגל ומשתדלים להגיע לכל אזור.
מחזירים לאפייה, הפעם ללא הכיסוי, לעוד כעשרים דקות עד שהחלק העליון שחום ואפילו נעשה מעט "קריספי".
מגישים את המאפה בחום החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה