יום שני, 18 בנובמבר 2013

מעדן קראמבל שזיפים ומסקרפונה

יש עכשיו טרנד, שאת האמת כבר לא כל כך חדש- קינוחי כוסות.
בגלל שהפייסבוק כל כך "חכם" ו"רואה" מה שאני אוהבת, רוב הפרסומות שיש לי בצד העמוד הראשי הן של אוכל לסוגיו.
וכשיש פרסומות של אוכל, חוץ מעמודים אולי אני אוהב וכמה המלצות על מסעדות, יש גם כמה פרסומות של סדנאות שאולי יעניינו אותי וסדנאות קינוחי הכוסות הולך חזק עכשיו (יחד עם מקרונים).
את האמת, כמעט כל קינוח שאתם אוהבים אפשר להפוך לקינוח בכוס, רק צריך קצת זמן מחשבה על סידור השכבות בתוך הכוס.

אז נכון שכבר הבאתי לכם את עוגת הגבינה-פירורים שלי בתור קינוח משודרג בכוס, אבל החלטתי שזה לא מספיק.
גם הפעם זה קינוח קרם גבינה עם פרי (לאוהבי השוקולד- אל תדאגו, גם לכם יש כמה מתכונים בתכנון) והפעם קרם מסקרפונה עם קראמבל ושזיפים בסירופ.

לכל שוחרי הבריאות וספירת הקלוריות אני מציעה להפסיק לקרוא עכשיו...

כמו שכולם יודעים מסקרפונה היא לא הגבינה הכי רזה בעולם (40% שומן למי שלא ידע), אבל היא מאוד מתאימה לקינוחים בגלל אחוזי השומן הגבוהים, היא מספיק יציבה בזכות עצמה ואין צורך להוסיף מייצבים נוספים כמו קורנפלור, ג'לטין או אינסטנט פודינג.
כמו כן בזכות הטעם העדין אך ייחודי לדעתי אין צורך להוסיף טעמים אחרים, חוץ מקצת ווניל בשביל הדגשת הטעם.
כשאני מדברת במתכונים על סוכר ווניל, אני לא מתכוונת לשקיות סוכר ווניל שקונים בסופר, אם אתם זוכרים נתתי לכם טיפ לפני כמה טורים (במקרה זה היה בטור של עוגת הגבינה-פירורים) על הכנת סוכר ווניל, שאיתו אני משתמשת. כדאי להכין את הסוכר בבית, ככה אתם יודעים בדיוק מה אתם מכניסים לאוכל שלכם.

מבחינת הפרי במנה- שזיפים אפשר למצוא כמעט כל השנה (במחירים שונים כמובן אבל עדיין אפשר), אבל אם אתם לא אוהבים שזיפים אפשר להחליף בכל פרי עונתי שזמין ואתם אוהבים כמו- תפוחי עץ, אגסים, נקטרינות וכו'... רק שימו לב שלכל פרי יש זמן בישול שונה.

מבחינת הקראמבל- גם עם האגוזים אפשר לשחק, אפשר להחליף באיזה אגוז שאתם אוהבים.


קינוח מסקרפונה ושזיפים
6-8 כוסות (תלוי בגודל הכוס)

לקרם:
1 קופסא גבינת מסקרפונה (250 גר')
2 שמנת מתוקה (500 מל')
3 כפות סוכר ווניל

לקראמבל:
חופן אגוזי לוז (בערך ½ כוס)
100 גר' פתי בר (כחצי שרוול)
כפית קינמון טחון
50 גר' חמאה

לשזיפים:
10 שזיפים קשים
100 גר' סוכר
100 מל' מים


מכינים את הקראמבל- טוחנים את אגוזי הלוז עד קבלת פירורים קטנים אבל לא אבקה ומעבירים לקערה. טוחנים גם את הפתי בר עד קבלת שברים קטנים ומעבירים גם אותם לקערה.
(אפשר לשבור עם פטיש שניצלים כשהאגוזים\פתי בר בשקית עבה אם אין בלנדר יד)
מוסיפים את הקינמון לקערה ומערבבים היטב.


ממיסים את החמאה ומוסיפים לקערה. מערבבים כך שכל הפירורים מכוסים בחמאה ונוצרים גושים קטנים של קראמבל.
מעבירים לתבנית אפייה קטנה (מתאים לטוסטר אובן) ואופים כ- 20 דקות בחום בינוני-נמוך (150). בתום האפייה מוציאים מהטוסטר ומקררים לחלוטין.

מכינים את השזיפים- פורסים את השזיפים כמה שיותר דק ושמים בקערה.
במחבת שמים את המים והסוכר ומרתיחים כחמש דקות עד קבלת סירופ יחסית סמיך. שימו לב שלא יצטמצם יותר מידי ויישרף.


כשהסירופ סמיך מוסיפים את השזיפים ומבשלים אותם בערך 10 דקות בתוך הרוטב. בהתחלה הם מוציאים את הנוזלים אז הסירופ פתאום יראה לכם נוזלי מאוד, אבל לאט לאט הוא יחזור לסמיכות שלו חזרה.
כשהשזיפים מבושלים ורכים מספיק, אבל לא ברמה שהם נהפכו למחית, מורידים מהאש ומעבירים לצלחת\תבנית נקייה, משטחים ומכניסים למקרר לקירור.

מכינים את הקרם- מעבירים את גבינת המסקרפונה לקערת המיקסר ומקציפים אותה כמה סיבובים בודדים של המקצף, רק בשביל לרכך אותה.
מוסיפים את השמנת המתוקה וסוכר הווניל ומקציפים עד קבלת קרם יציב- כשהמקצף משאיר עקבות בקרם זה מספיק. הגבינה מייצבת את הקרם די טוב ולא כדאי להקציף יותר מידי שהשמנת לא "תשבר".



להרכבת המנה- שמים מהקרם ½-2/3 מגובה הכוס, מעל הקרם מפזרים 2-3 כפות של הקראמבל ומעל הקראמבל מניחים 2 כפות גדושות של השזיפים הקרים.



להגיש מיד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה