יום שלישי, 22 ביולי 2014

סלט עוף לממהרים

כן, נעלמתי קצת.
אבל חוזרת לאט, לאט.

בימים חמים כאלה אין באמת כוח לעמוד במטבח החם עוד יותר, אבל בן אדם צריך לאכול משהו.
בדיוק בשביל ימים כאלה אני שמחה שאני סוג של אוגר.
זוכרים את שקיות הקיטניות שאני ממליצה לכם לאגור בפריזר בכל הזדמנות אפשרית?
אז יומם הגיע!
אם אתם כמוני אז בטח יש לכם גם איזה חזה עוף מסכן בשקית בתחתית הפריזר, רק מחכה שיוציאו אותו לאוויר המטבח.
אז גם יומו של חזה העוף המסכן הגיע!

אז מה יש לנו?
חזה עוף? יש!
שקיות של קיטניות מבושלות? יש!
ירקות טריים במקרר? יש!
יאללה, מכינים סלט. הפתרון הכי הגיוני בחום הזה.

נכון, צריך להכין את חזה העוף, צודקים. אבל זה הרע במיעוטו בכל מה שקשור לטמפרטורות הזוועה השוררות בצהרי היום בחוץ.
וכן, יכול להיות שאני סתם מסבכת עם ירקות מקורמלים, אבל מה אני אביא לכם, סתם סלט עם חזה עוף במחבת? לא, אני משקיעה בכם.
ותאמינו לי, ההשקעה הקטנה של לעמוד ליד הכיריים את החצי שעה (ואני קצת מגזימה חצי שעה, אם הכל מוכן וחתוך מראש זה לוקח הרבה פחות) שווה את זה.

סלט עוף עם ירקות מקורמלים
2 מנות
חזה עוף נקי
1 כף זרעי חרדל צהובים
1 כף זרעי חרדל שחורים
שבבי צ'ילי מיובש
טימין מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
1 בצל סגול בינוני
1 עגבניה גדולה
1 פלפל אדום גדול
8-10 שיני שום
1 כוס עדשים שחורים מבושלים
1 כוס חומוס מבושל
1 מלפפון בינוני
6 עלי חסה ערבית גדולים
מיץ מלימון בינוני
2 כפות חומץ בלסמי



על מחבת יבשה קולים את זרעי החרדל עד שהם משמיעים קולות התפצפצות. מעבירים לקרש ומועכים עם תחתית המחבת בזהירות.



מנקים את חזה העוף ומתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל שחור,טימין, מחצית משיני השום- כותשים, זרעי החרדל הקלויים ומעט שבבי צ'ילי גרוס. מניחים בצד לחצי שעה לפחות. אם רוצים אפשר לתבל מראש ולשמור במקרר עד כחצי שעה לפני ההכנה ורק אז להוציא לחום החדר.
חותכים את הבצל הסגול, העגבניה והפלפל האדום לפלחים.


מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים יחד עוד כשלוש דקות.


פורסים דק את שארית השום ומוסיפים למחבת.

לאחר כשתי דקות מוסיפים את העגבניה הפרוסה ומקפיצים יחד עד שכל הנוזלים שהעגבניה הוציאה התאדו.



מתבלים במעט מלח, פלפל שחור והחומץ הבלסמי ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מצטמצמים שוב.
מעבירים את הירקות לקערה ובאותה המחבת מחממים את העדשים והחומוס, אפשר לתבל במעט מלח ופלפל שחור. מעבירים גם אותם לקערה נפרדת.


במחבת נקייה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את חזה העוף כ 3-4 דקות מכל צד, עד שהוא זהוב ומוכן לאכילה. כדאי מאוד להוסיף את כל השום הכתוש וזרעי החרדל מהמרינדה למחבת ולטגן גם אותם, הם מאוד מוסיפים למרקם של הסלט.


מוציאים את העוף לקרש\צלחת ופורסים אותו לרצועות.



חותכים את החסה והמלפפון לרצועות ומסדרים על צלחת הגשה, מתבלים במיץ הלימון ומעט מלח ופלפל שחור גרוס, מעל מסדרים את הירקות המקורמלים והקיטניות ומעל הכל מסדרים את חזה העוף הפרוס. 


כדאי להגיש מיד לאחר סידור המרכיבים החמים אחרת החסה תתקווצ'ץ' לגמרי. כן, זה מונח מקצועי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה