יום ראשון, 12 ביולי 2015

גלידת דובדבנים ופיסטוק קלוי

קיץ, קיץ. בעיקר חם וג'יפה.
זה קיץ בשבילי. 
אני לא אדם של קיץ, אני אוהבת מזגן. על קור. וגשם. ואפור.
אבל יש כמה דברים בודדים שאני כן אוהבת בקיץ. פירות של קיץ זה כיף.
מבחר עצום של מתוק ומלא מיץ, כזה שלוקחים ביס וכל העסיס ניגר על כף היד וממשיך לטפטף ולנזול לאורך היד.
ויש דובדבן. קטן, קטן אבל ממזר.
כמה מתוק בפרי אחד קטן.
אני דווקא אוהבת את הלבנים יותר מהאדומים, למרות שהצבע העמוק שלהם משגע, המתיקות של הלבנים ממכרת.



טוב, אז כבר גיליתם מה המרכיב של אתגר החודש של מנטקה.
דובדבנים על צורותיהם- טריים, משומרים או ליקר. הכל הולך.

זוכרים שלפני כמה שנים טובות היה לפריגת רכז פרי, כזה שעושים איתו מיץ, בטעם פירות יער? שמהר מאוד הוא נעלם מהמדפים?
אז אחותי היתה מכינה איתו גלידה "אינסטנט", כזאת עם חלב מרוכז ושמנת מתוקה מוקצפת.
הכי אהבתי את השילוב של פירות היער החמצמצים יחד עם שברי הפקאן המסוכר שהיתה מניחה בתחתית התבנית. גורם ההפתעה.

תוכנית הפעולה היתה ברורה לי מההתחלה, לשחזר את המתכון ולהתאים אותו למתיקות של הדובדבנים.
ומה הולך יותר טוב עם דובדבנים מאשר פיסטוק? פיסטוק קלוי! כן, כן, אלו בקליפה עם המלח.
המליחות העדינה של הפיסטוקים יחד עם המתיקות של הדובדבנים זה גורם ההפתעה שלי! 

אז תעשו לעצמכם טובה, לכו ותקנו את 4 המצרכים הפשוטים האלה ותכינו את הגלידה.
עוד משהו קטן שיקרר לכם את הגיהנום שמחכה לכם בחוץ.

שווה לבדוק את שאר מתכוני הדובדבנים

גלידת דובדבנים ופיסטוק קלוי

500 גר' דובדבנים לבנים מגולענים
1 פחית חלב מרוכז
1 קרטון שמנת מתוקה (250 מל')
חופן פיסטוקים קלויים קצוצים גס

טוחנים 400 גר' דובדבנים למרקם כמעט חלק ומעבירים לקערה בינונית.



מערבבים עם הדובדבנים את החלב המרוכז.






מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה אך יחסית יציבה ומקפלים אותה יחד עם תערובת הדובדבנים.
מעבירים את התערובת לתבנית שרוצים- אפשר סתם תבנית שטוחה ואפשר תבנית אינגליש שממנה אפשר לחתוך מנות.
את שארית הדובדבנים חותכים לרבעים ומפזרים מעל התערובת. 
כך גם את הפיסטוקים, קוצצים גס ומפזרים מעל התערובת. בעזרת כפית מערבלים פנימה את הדובדבנים והפיסטוקים. אפשר גם להשאיר את הכל מפוזר מעל, לא חייבים לערבב.





מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ללילה.


זהו, הגלידה מוכנה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה