יום שלישי, 7 ביולי 2015

פינוק שוקולדי בספל

אחד הדברים שאני אוהבת להכין זה קינוח אישי מהיר וקל להכנה.
למי לפעמים לא מתחשק עוגת שוקולד מהירה? רק לערבב כמה מרכיבים טובים, להכניס לאפייה ואחרי כמה דקות יש לכם פינוק חמים בספל.
בלי הקצפה, בלי סירים ותבניות מיותרות שצריך לשטוף אחרי ההכנה, 3 קערות קטנות, כוס, מטרפה ומרית. זה כל מה שצריך.

אתם כבר אחרי הסידורים של היום, אחרי המקלחת והבית שקט ומה שאתם צריכים עכשיו זה קינוח מפנק שלא לוקח להכין יותר מחצי שעה מקצה לקצה.
חוץ מזה שבמקרה וחברים מתקשרים שהם בדרך ואין לכם מה להוציא יחד עם הקפה זה הפיתרון המושלם.

הפעם שידרגתי את המתכון והכנסתי גם דובדבני אמרנה. נכון, הם לא מרכיב שיש לכולם בבית והם יחסית לא חומר גלם זול, אבל כשהם נכנסים לעוגת השוקולד הזאת הם פשוט תענוג.
כמובן שאפשר להכין את העוגה בלי דובדבנים או פשוט החליף אותם במשומרים או עכשיו כשהעונה נפתחה בטריים ומלאי מיץ.

פינוק שוקולד ודובדבנים אפוי
150 גר' שוקולד מריר 60%
3 ביצים
M
3/4 כוס סוכר
120 גר' חמאה
דובדבני אמרנה מסוננים


ממיסים את השוקולד במיקרו\באן מארי, את החמאה ממיסים בנפרד ומערבבים יחד עם השוקולד.


מערבבים את הביצים והסוכר יחד.


כששתי התערובות מוכנות, מערבבים יחד היטב ומעבירים לספלים\כלים חסיני חום. 


בכל כלי מסדרים 2-3 דובדבנים.



מכניסים לאפייה בחום בינוני (170) לכעשר דקות, עד שהעוגה מתחילה להתרומם ולהיסדק בצדדים.


להגיש בחום החדר, לצד כף קצפת וכדור גלידה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה