יום ראשון, 25 במרץ 2012

מתכון היום

בגלל שיום ראשון היום, וקצת קשה להתחיל את השבוע ולהתניע,
אני מצרפת מתכון לעוגה כל כך קלה להכנה והתמורה שמקבלים ממנה שווה פי כמה!
כשאין כלום בבית ויש אורחים בדרך זה הפתרון האולטימטיבי, עוגה שמרגע ההחלטה להכין אתם מודדים חצי שעה והיא מוכנה.
כן, עד כדי כך היא קלה להכנה!
ושווה כל קלוריה...


"עוגת שוקולד מים רותחים"


1.5 כוסות קמח לבן
0.5 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
2 ביצים
0.5 כוס שמן
מיץ מלימון בינוני
ברנדי (לפי הטעם, אני פשוט שופכת פנימה עד שהאדים ממסטלים אותי)
1 כוס מים רותחים


מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה
מוסיפים את השמן, הביצים, מיץ הלימון והברנדי.
ברגע זה יש לכם יציקה.
מוסיפים את כוס המים הרותחים בזהירות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.


שופכים לתבנית משומנת.
אופים בחום בינוני (175 מעלות בערך) כ- 20 דקות
כמובן מומלץ לבדוק קצת קודם, העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ יוצא יבש.


עכשיו לרוטב!!!
שתי ורסיות- החלבית (השווה) והפרווה (והשווה לא פחות אבל פרווה)


חלבית:
100 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה (לפחות 70% מוצקי קקאו!)
1/2 קופסא שמנת מתוקה
50 גר' חמאה


לשים בקערת זכוכית עמידה לחום את השוקולד והשמנת מעל סיר עם מים רותחים
ולהמיס את השוקולד בשמנת עד קבלת תערובת אחידה.
להוריד מהסיר ולהוסיף את החמאה. לערבב עד שהיא נמסה לחלוטין.


או


הפרווה:
100 גר' שוקולד מריר (שוב מאיכות טובה)
4 כפות קקאו
4 כפות סוכר
4 כפות מים
50 גר' מחמאה\מרגרינה 


לשים את כל החומרים  חוץ מהמחמאה בקערת זכוכית עמידה בחום ולחזור על התהליך מהרוטב הקודם.
אחרי שהתערובת אחידה מורידים מהסיר ומוסיפים את המחמאה. מערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.


לפני ששופכים את הרוטב על העוגה אפשר להרטיב אותה כשהיא עדיין חמה בחלב או ברנדי בעדינות.


מורחים את הרוטב על העוגה ומלקקים את הקערה.
ואת הכף.
ואת הידיים.




העוגה מושלמת כמו שהיא אבל תמיד אפשר להוסיף דברים כמו שוקולד צ'יפס לבלילה לפני האפיה.


אני אוהבת ליד התה לחמם חתיכה מהעוגה במיקרו ולשים כדור גלידה ליד (כרגע מה שיש בפריזר זה
"קרמל נאטס" של קרמיסימו- גלידת וניל עם ריבת חלב, שיברי אגוזים ושוקולד מריר).
הרוטב החם של העוגה נמס יחד עם הגלידה לתערובת שלא מצליחים להיגמל ממנה...


לכו תכינו,
אני מחכה לריח.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה