בשיטוטי חסרי התכלית בפייסבוק, ראיתי פירסום לתחרות מתכני פסטה של בלוג האוכל המפורסם "בייגלה".
אמרת לעצמי, למה לא להצטרף, מקום ראשון טיסה לאיטליה- פרס נחמד למדי וגם שאר הפרסים נראו שווים את ההשקעה של לעמוד חצי שעה במטבח, לצלם את המנה המוכנה ועוד כמה דקות להעלות את המתכון לעמוד שלהם.
אז אחרי שחשבתי איזה מתכונים אני מעלה, החלטתי גם להכין אותם.
המתכון הראשון שהכנתי והעליתי הוא-
פסטה עם פלפלים ושקדים ברוטב חמוץ חריף
250 גר' פסטה מסוג פנה או פוזילי (או כל צורה מאורכת אחרת שאתם אוהבים)
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון בינוני
2 כפות חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
טבסקו
שקדים- פרוסות או שבבים (לא ממש משנה)
פרמזן מגורד להגשה
להכנה-
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן כמעט עד שהיא מוכנה.
לחתוך את הפלפלים לרצועות ברוחב חצי ס"מ בערך.
להקפיץ את הפלפלים במחבת עם מעט שמן זית עד השחמה קלה.
להנמיך את הלהבה ולתבל בשום, מלח, פלפל שחור, חומץ בלסמי, מיץ לימון וטבסקו לפי הטעם.
להגביר את הלהבה, להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב עד שכל הפסטה ספגה את נוזלי הרוטב.
להעביר לקערת הגשה.
לפני ההגשה ממש, לקלות בעדינות את השקדים ולפזר מעל הפסטה יחד עם הפרמזן.
המנה טעימה חמה וגם קרה.
את המתכון הזה הכנתי גם עם פרחי ברוקולי במקום פלפלים ושברי בוטנים במקום שקדים וגם הוא היה מאוד מוצלח.
המנה השניה שהחלטתי להעלות לתחרות, שגם נכנסה ללקט מתכוני פסטה באתר היא-
ניוקי עם תרד וחמאת בוטנים
1 חבילת ניוקי
1 בצל גדול
1 ראש שום פרוס
500 גר' תרד שטוף
1 כף ג'ינג'ר כתוש
2 כפות סויה
4 כפות חמאת בוטנים (אני משתמשת בסקיפי עם שברים, ככה יש גם קראנץ' של בוטנים)
2 כפיות צ'ילי מתוק
פלפל שחור גרוס טרי
לבשל את הניוקי לפי הוראות היצרן כמעט עד שהם מוכנים.
לחצות את הבצל לאורכו, לפרוס את החצי לאורך לרצועות ולטגן במחבת גדולה עם מעט שמן זית.
כשהבצל זהוב להוסיף את השום והג'ינג'ר. להיזהר מאוד שהשום לא ישרף, שום שרוף מאוד מר.
כשהכל זהוב לתבל עם הסויה, להוסיף את התרד ולכסות.
נכון, עכשיו יש הר של תרד אבל עוד שתי דקות זה יראה כאילו לא הכנסתם כמעט תרד למחבת.
לערבב בעדינות, להעביר את התרד שהיה בחלק העליון של ההר לתחתית כדי שהכל יתבשל באופן אחיד ולכסות.
התרד מוציא נוזלים- לא לסנן!
לאחר עוד כשתי דקות התרד מבושל לגמרי.
להוסיף את חמאת בוטנים, פלפל שחור וצ'ילי מתוק ולערבב היטב עד שכל החמאת בוטנים נמסה לתוך הרוטב.
לטעום ולתקן תיבול אם רוצים.
להוסיף את הניוקי המבושל למחבת ולערבב היטב עד שכל הניוקי מכוסה ברוטב.
אם רוצים אפשר להסיף שברי בוטנים מעל בשביל ההגשה.
זהו.
אז לא זכיתי בטיסה וגם לא באף אחד מהפרסים האחרים, אבל היה לי נחמד לחלוק את המתכונים שלי עם עוד אנשים ועכשיו איתכם.
בתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה