יום ראשון, 3 ביוני 2012

חזרה לשגרה


זהו, עבר החג האחרון לשנה.
אז אחרי ארוחות החג הדשנות בטח מתחשק משהו קליל, בלי הרבה עבודה ובלאגן במטבח.
אז היום לעומת המתכון של שבוע שעבר, אני אביא לכם שני מתכונים קלים, שמתאימים לאירוח במקרה וקופצים אליכם אורחים בהתראה קצרה.
המתכון הראשון הוא של כרובית בתנור.
עד לפני שנתיים לא אכלתי כרובית כשהיא לא בצורה חיה\מוחמצת. פשוט לא הצלחתי להתקרב אליה בגלל הריח שהיא מוציאה בזמן הבישול.
במפגש עם חברים, שישבנו ב"סוהו" בראשל"צ, הוזמנה לשולחן מנת הכרובית המטוגנת שלהם והיא הגיעה עם המון המלצות. ניסיתי והתאהבתי.
בגלל שאני משתדלת לא לטגן בבית, החלטתי לחפש מתכון שיחליף את שלב הטיגון אבל עדיין יהיה טעים.
אחרי ניסיונות רבים ושילובים של כמה מתכונים, הגעתי לתוצאה שאני מאוד מרוצה ממנה ואני בטוחה שגם אתם תאהבו.
אין הרבה עבודה ומרכיבים והתוצאה מאוד טעימה.

1 כרובית בינונית יפה- כמה שיותר לבנה וטריה
2 ביצים
חצי כוס שמן רגיל
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית שום גבישי
שלושת רבעי כוס פירורית זהב
רבע כוס פירורית מתובלת
5 כפות סומסום

מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, שמים בקערה עם מי מלח וקצת חומץ רגיל ומשרים כחצי שעה.
אחרי חצי שעה מסננים את המים ושוטפים היטב.
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה.
בקערה בינונית מערבבים את שני סוגי הפירורית והסומסום.
בקערה שניה טורפים את הביצים, שמן ותיבול.
לטבול את פרחי הכרובית בתערובת הביצים, לנער היטב כדי להוריד עודפים להניח בתערובת הפירורים.
לכסות היטב את פרח הכרובית בפירורים.
אני עושה את השלבים האלו בסבבים של 3 פרחים, ככה זה הולך מהר.
להניח בתבנית עם נייר אפייה ולאפות בערך 40 דקות, המנה מוכנה כאשר מזלג ננעץ בקלות.
כדאי לבדוק קצת קודם, כל תנור שונה.
אני מגישה עם תערובת של מיונז וצ'ילי מתוק, אבל כל אחד יכול להגיש עם מה שהוא אוהב (מטבל יוגורט או טחינה).






המנה השניה היא ריבועי בצק עלים עם פסטו ועגבניות שרי.
זו מנה מאוד מרשימה בגלל שהיא פשוט יפה. שילוב הצבעים של הפסטו והעגבניה מושך את העין והרי קודם אוכלים עם העיניים.
נכון, זו אולי מנה שצריכה קצת הכנה מראש בגלל שהבצק עלים צריך להפשיר אבל גם אם אתם יודעים בבוקר שאתם מארחים או מתארחים, בערב המנה תהיה מוכנה.

1 גליל בצק עלים מופשר
1 צנצנת פסטו (בהזדמנות אני אביא מתכון לרוטב פסטו)
סלסלת עגבניות שרי או 5 עגבניות רגילות בשלות

לחמם תנור לחום גבוה.
להניח נייר אפייה על תבנית גדולה של התנור.
לפרוס את הבצק על התבנית ולהשאיר רווח של שני ס"מ מכל צד.
לחתוך את הבצק לריבועים בגודל 10X10 ס"מ (בערך, לא צריך למדוד) וקצת לרווח בין הריבועים.
כדי שהבצק יתפח יפה ויצור "שוליים" למילוי, עם סכין חדה יש לחרוץ-לא לחתוך!- בעדינות ריבוע הקטן בכס"מ מהשוליים.




  
לשים חצי כפית של רוטב פסטו במרכז הריבוע ומעל ארבעה חצאים של עגבניות שרי או פרוסה עבה של עגבניה גדולה.




ככה להמשיך למלא את התבנית בכמה יחידות שרוצים.
לאפות כחצי שעה, המנה מוכנה כאשר הבצק עלים זהוב ותפוח והתחתית יבשה.
אפשר כמובן להוסיף פרמזן מגורד מעל להגשה או אפילו להחליף את רוטב הפסטו ב"טפנד"- ממרח זיתים שחורים.

בתיאבון!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה