יום ראשון, 24 ביוני 2012

מתכון היום- קינוח בקלי קלות!


אחד הדברים האהובים עלי הוא להכין קינוחים.
מעוגות מפוצצות בשוקולד, מוסים וברנדי, דרך עוגות בחושות למיניהן ועד כדורי שוקולד מהספר המיתולוגי "ילדים מבשלים".
קינוח שבשבילו אני בד"כ מחזיקה מצרכים הוא "קראמבל תפוחים", מתכון שאפשר להכין עם מגוון פירות עונתיים והוא תמיד יצא מוצלח, ומורכב מחומרים בסיסיים שקיימים כמעט בכל בית דרך קבע.
בגלל שאת הקינוח הזה קצת קשה להוציא מהתבנית בצורה יפה ישנן כמה אפשרויות הגשה. כמו בכל ארוחה שמגישים לאורחים- צורת ההגשה קובעת כמה רשמית המנה יכולה להיות ופה טווח המשחק די גדול- אפשר להכין את הקינוח בכלי אחד גדול אם מדובר בארוחה משפחתית ואפשר לאכול ישר מהכלי המרכזי, לעומת זאת לארוחה יותר רשמית עם מספר משתתפים ידוע מראש אפשר להכין את הקינוח בכלי סופלה אישי, כך כל אחד מהמשתתפים מקבל את המנה שלו.



קראמבל תפוחים
תבנית 24 או 6-8 מנות אישיות (תלוי בגודל הכלי האישי)

6 תפוחי גרני סמית
מיץ מלימון אחד
רבע כוס מים
50 גר' חמאה
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס שיבולת שועל
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
קינמון לפי הטעם

לקלף את התפוחים, לחצות, להוציא את ליבה ולפרוס לפרוסות דקות (אפשר במנדולינה).
להניח בתבנית חסינת חום.
לערבב את מיץ הלימון עם המים ולשפוך מעל התפוחים ולערבב כך שכל התפוחים יהיו רטובים. להניח בצד לעשרים דקות בערך.
בינתיים להמיס חמאה.
לערבב בקערה את כל החומרים היבשים ולהוסיף את החמאה. לערבב היטב עד שמתחילים להיווצר פירורים (בערך בגודל של גרגר חומוס).
לסנן חלקית את התפוחים מהמיץ ולפזר בעדינות את הפירורים מעל התפוחים עד שכל השטח מלא בתערובת.





לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות. להיזהר שלא יישרף.
הקראמבל מוכן כאשר הפירורים משחימים והמיצים של התפוחים מבעבעים ליד דפנות הכלי.



קצת קשה להתאפק ולא לאכול ישר כשהתבנית יוצאת מהתנור...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה