מאוד קיוויתי
שאספיק לבשל עוד כמה מרקים בחורף הקצר (מאוד אפילו) שיש בארץ, אבל נו טוב, יצאו רק
שלושה בינתיים.
אני חושבת שמרק זה מאכל שנמצא בעשיריה הפותחת מבין המאכלים שאני אוהבת, גם כי הוא בריא (במיוחד אם הוא לא צרפתי עם 2.5 קילו חמאה כמו מרק בצל. מממ... מרק בצל... עם טוסטים מבאגט מרוחים בשמן זית ושום עם קצת פרמזן מעל. טוב לנגב את הריר) אבל בעיקר כי מאוד פשוט להכין אותו- רק צריך לזרוק לסיר את מה שרוצים, קצת תיבול ובדרך כלל תוך חצי שעה יש מנה חמה, משביעה ובריאה.
אני חושבת שמרק זה מאכל שנמצא בעשיריה הפותחת מבין המאכלים שאני אוהבת, גם כי הוא בריא (במיוחד אם הוא לא צרפתי עם 2.5 קילו חמאה כמו מרק בצל. מממ... מרק בצל... עם טוסטים מבאגט מרוחים בשמן זית ושום עם קצת פרמזן מעל. טוב לנגב את הריר) אבל בעיקר כי מאוד פשוט להכין אותו- רק צריך לזרוק לסיר את מה שרוצים, קצת תיבול ובדרך כלל תוך חצי שעה יש מנה חמה, משביעה ובריאה.
אז לפני שהקיץ שוב
משתלט על החוץ, ניצלתי את הירקות המדהימים שספגו את הגשמים שכן ירדו בחורף האחרון
(אם אפשר לקרוא לו ככה. כמו שאתם מבינים, אני מתומכי החורף והייתי שמחה אם הוא היה
ארוך בחודשיים-שלושה) והכנתי מרק כתום.
מרק "כתום", כשמו כן הוא- כתום. הוא מורכב בעיקר מירקות כתומים- גזר, בטטה, דלעת ודלורית שאליהם מתווספים ירקות שורש (שהם עצמם לבנים אבל למי אכפת בדיוק?) שרק מוסיפים טעם.
מרק "כתום", כשמו כן הוא- כתום. הוא מורכב בעיקר מירקות כתומים- גזר, בטטה, דלעת ודלורית שאליהם מתווספים ירקות שורש (שהם עצמם לבנים אבל למי אכפת בדיוק?) שרק מוסיפים טעם.
זה מרק סמיך (טוב,
תלוי כמה נוזלים אתם שמים, כמה טוחנים את המרק כשהוא מוכן וכמה ממשיכים לבשל לאחר
הטחינה) ודי משביע, בשבילי הוא יכול להחליף ארוחת ערב די בקלות.
שימו לב לאחר הקירור הוא נהיה סמיך קצת יותר ממקודם, אז לפעמים צריך להוסיף בחימום שלו עוד מעט נוזלים.
שימו לב לאחר הקירור הוא נהיה סמיך קצת יותר ממקודם, אז לפעמים צריך להוסיף בחימום שלו עוד מעט נוזלים.
ליד צלחת ההגשה
תניחו כמה רבעי לימון כדי שכל אחד יוכל להוסיף במידה וירצה.
לימון מוסיף המון!
לימון מוסיף המון!
מרק
"כתום"
10-12 מנות
10-12 מנות
2 בצלים גדולים
חצי ראש שום
5 גזרים בינוניים
2 בטטות בינוניות
500 גר' דלעת (בערך)
דלורית בינונית
שורש סלרי גדול
2 שורשי פטרוזיליה
ג'ינג'ר טרי- אצבע גדולה (אורך 5 ס"מ בערך)
מיץ משני לימונים
מלח גס
פלפל שחור גרוס (מי שלא רוצה נקודות שורות במרק יכול להחליף בפלפל לבן, אין הבדל בטעם)
כ- 5 ליטר ציר ירקות\מים רותחים
חצי ראש שום
5 גזרים בינוניים
2 בטטות בינוניות
500 גר' דלעת (בערך)
דלורית בינונית
שורש סלרי גדול
2 שורשי פטרוזיליה
ג'ינג'ר טרי- אצבע גדולה (אורך 5 ס"מ בערך)
מיץ משני לימונים
מלח גס
פלפל שחור גרוס (מי שלא רוצה נקודות שורות במרק יכול להחליף בפלפל לבן, אין הבדל בטעם)
כ- 5 ליטר ציר ירקות\מים רותחים
לקלף את הבצל, שום,
דלעת, דלורית ושורשים. את הגזר אין צורך לקלף,רק לשטוף היטב.
לחתוך לקוביות גדולות- בערך 3 ס"מ, אבל זה לא ממש משנה כי טוחנים בסוף את הכל.
בסיר גדול (בערך 7 ליטר) לחמם מעט שמן זית ולטגן את הבצל. כשהוא משחים מוסיפים את השום ומטגנים עוד כשתי דקות. להזהר שלא ישרף.
מוסיפים את השורשים ומטגנים עוד כ-5 דקות. לאחר מכן את הגזר ומטגנים עוד כ- 5
דקות.
בסוף מוסיפים את הדלעת והדלורית ומטגנים עוד כ- 5 דקות.
מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור, מוזגים את הנוזל הרותח שבחרתם ומכסים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה ובודקים שהירקות רכים, בדרך כלל כדאי לבדוק את הגזר כי לו לוקח הכי הרבה זמן להתבשל. אם הירקות עוד קצת קשים, מבשלים עוד כ-10 דקות ובודקים שוב.
כשהירקות מוכנים מכבים את האש ועם בלנדר יד טוחנים למרקם הרצוי.
מדליקים שוב את האש וממשיכים לבשל את המרק כדי לצמצם ולחזק טעמים.
את אצבע הג'ינג'ר מגרדים על פומפיה דקה- עם הקליפה- אוספים את מה שיצא וסוחטים אל תוך הסיר (טיפ קטן שלמדתי מהשף בועז צאירי, ככה מקבלים את הטעם הכי חזק של הג'ינג'ר).
כשמגיעים למרקם הרצוי לאחר הצמצום, מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון (כמובן שאפשר לשים יותר או פחות, הכל לפי הטעם).
קרוטונים קטנים מאוד מתאימים למרק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה