יום שני, 29 באפריל 2013

פסטה אדומה בתנור


אוכל ביתי זה אוכל מנחם. לפחות בשבילי.
אחרי התקופה הקשה הזו, בין יום זיכרון אחד לשני, אחרי המעבר החד בין יום הזיכרון ליום העצמאות אני חושבת שכל אחד צריך קצת נחמה.
פסטה זה אוכל מנחם. לפחות בשבילי.
פסטה שמבשלים בתוך הרוטב וחוסכים כלים לרחוץ זה גם נחמד.

מנת הפסטה הזו דורשת תכנון מקדים כי צריך להשרות אותה שתספוג טעמים אבל תהליך ההכנה קצר וקל.
אני השתמשתי בפסטה קונכיות קטנות אבל אתם יכולים להשתמש בכל צורה שאתם אוהבים, רק שימו לב לזמן האפייה במידה וסוג הפסטה גדול יחסית כמו פנה ((Penne.
כמובן שאת קופסת העגבניות המשומרות אפשר להחליף בעגבניות טריות רכות, אבל לפעמים חבל על ההשקעה במיוחד כשיש שימורי עגבניות באיכות טובה.

המנה בעיקרון פרווה ומתאימה כתוספת לארוחה בשרית, אבל בקלות אפשר לשדרג אותה עם גבינת פרמזן מגורדת בזמן ההגשה אם רוצים אותה כארוחה בפני עצמה לצד סלט ירוק.


פסטה עגבניות
6-8 מנות

¾ חבילת פסטה
5 כפות שמן זית

לרוטב:
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות\קוביות (אפשר מתובלת)
פלפל שחור לפי הטעם
כף אורגנו
כפית שום גבישי
כף צ'ילי מתוק

4 עגבניות בינוניות
מלח

לפזר את הפסטה בתבנית פיירקס שבה אופים (30X40 ס"מ בערך) ועליה לשפוך את שמן הזית. לערבב היטב עד שכל הפסטה מרוחה.


להשרות לפחות שעה, רצוי אפילו עד חצי יום.
לאחר ההשריה להעביר את הפסטה לקערה גדולה ולהכניס את כל חומרי הרוטב. לערבב היטב.


לפרוס את העגבניות לפרוסות דקות (בערך 4 מ"מ).



לפזר שכבה של עגבניות על התבנית שבה הייתה הפסטה, לזרות מעט מלח מעל העגבניות.


לשטח את הפסטה עם הרוטב מעל פרוסות העגבניות ומעליה לסדר עוד שכבת עגבניות פרוסות, מעל לזרות עוד מעט מלח ולטפטף מעט שמן זית (ממש מעט).



להכניס לתנור חם מאוד (200 מעלות) ולאפות כ 40 דקות (תלוי בגודל הפסטה), עד שהפסטה מתרככת.
שימו לב שהפסטה שמציצה בין פרוסות העגבנייה תעשה קראנצ'ית אז אם אתם לא רוצים תשתדלו לכסות עם העגבניות לגמרי, שהפרוסות יחפפו אחת על השנייה, למרות שזה החלק הכי טעים...

מוכן...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה