הפעם אני לגמרי
עושה לכם חיים קלים.
אולי חוץ ממרכיב
אחד, את כל השאר אני מחזיקה בבית דרך קבע. אז זה באמת מתכון שעושה חיים קלים למי
שאוהב טונה.
אתם חוזרים
מהעבודה או מהלימודים ואין שום דבר מוכן במקרר אבל בא לכם משהו חם (יחסית, כן? כי
בקיץ זה בלתי אפשרי לאכול משהו באמת חם).
אז אתם מוצאים
קופסת טונה בארון ותפוח אדמה שהתחילו לבצבץ לו ניצנים. ברור שכמובן עדיף שלתפוח
אדמה לא יהיו ניצנים, אבל אף אחד לא מושלם...
אז מצאתם טונה
ותפוח אדמה. ביצה יש?
יאללה, עושים
קציצות!
נכון שבמתכון רשום
בצל מטוגן משקית, אבל זה רק בגלל שבאמת כבר לא היה לי כוח לטגן בצל, וזו המטרה
האמיתית של הקציצות- לקצר תהליכים מיותרים.
ואם בצל מטוגן
משקית לא עושה לכם את זה (למרות שלדעתי הוא מוסיף מאוד כי הוא נותן קראנצ'יות קלה
לקציצות), אז אתם מוזמנים לטגן בצל קטן ולהוסיף במקום.
הקציצות די
מוצלחות בשביל רמת ההשקעה המינימאלית שהן דורשות.
אפילו האחיינים
שלי הסכימו לטעום.
קציצות טונה
מהירות
כ- 15 קציצות
2 קופסאות שימורי
טונה (לא משנה שמן או מים)
1 תפוח אדמה
בינוני
חצי שקית בצל
מטוגן (מי שנורא רוצה להשקיע יכול לטגן בצל במקום)
2 ביצים
חצי כפית שום
גבישי
קורט מלח
פלפל שחור לפי
הטעם
לסנן את הטונה
מהנוזלים ולהעביר לקערה בינונית. לפורר עם מזלג.
לקלף את תפוח
האדמה ולגרד אותו על החורים הקטנים של הפומפייה, אין צורך לסחוט מהנוזלים, אנחנו
רוצים את העמילן.
להוסיף את שאר
המרכיבים והתבלינים, להיזהר עם המלח, הטונה גם ככה מלוחה ולערבב היטב.
לחמם מחבת עם מעט שמן (מי שמשתמש בטונה בשמן לא צריך הרבה) וכשהמחבת חמה לשים עם כף כמות של קציצה, לשטח ולסדר מעט שתהיה קציצה בלי שפיצים שיכולים להישרף.
לאחר כשתי
דקות על להבה בינונית- קטנה וכשהקציצה
זהובה ומשתחררת בקלות מהמחבת להפוך בעזרת כף עץ לצד השני.
לטגן עוד כשתי דקות עד הזהבה עדינה ולהוריד לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
לטגן עוד כשתי דקות עד הזהבה עדינה ולהוריד לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
לגיוון-
אפשר להוסיף
גרעיני תירס, אפונה קטנה (אם היא קפואה אז להפשיר מעט ולסנן לפני ההוספה לתערובת),
קוביות פלפלים צבעוניים, קוביות של גבינה חצי קשה כמו בולגרית או צפתית (ואז כדאי
להוריד את המלח) או כל דבר שהילדים יסכימו לנסות.
למבוגרים אפשר
להוסיף מעט צ'ילי גרוס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה