זה נכון שאני אוהבת מתכונים עם רשימת
מרכיבים ארוכה, אבל לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי טעימים.
למשל המתכון שהיום אני מביאה לכם, לפשטידת בשר פשוטה להפליא שגם ה"מאותגרים מטבחית" יכינו בלי בעיה ושלא תפסיקו ליישר...
למשל המתכון שהיום אני מביאה לכם, לפשטידת בשר פשוטה להפליא שגם ה"מאותגרים מטבחית" יכינו בלי בעיה ושלא תפסיקו ליישר...
לדעתי הפשטידה היא ארוחה בפני עצמה, אין
צורך בתוספת ליד. אולי כמה סלטים קלילים וזהו.
ותתפלאו איך פתאום כל אחד בוחר לו את
החתיכה האהובה עליו. למשל, אחותי מתבייתת על פינות. ואם אפשר שיהיו שרופות קלות.
היתרון בעבודה עם בצק עלים הוא שאפשר להכין את המאפה באיזה גודל וצורה שרוצים, לדוגמא- אתם רוצים להכין את המאפה קצת יותר חגיגי? תכינו אותו כמאפה אישי קטן, ככה לא תסתבכו עם חיתוך ופירורים מיותרים.
חוץ מזה, אני חושבת שילדים יותר אוהבים מאכלים שמתחילים עם המילה "בורקס".
פשטידת בשר
1 גליל בצק עלים
500 גר' בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
5-6 שיני שום כתושים
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כמון
500 גר' בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
5-6 שיני שום כתושים
1 ביצה
4 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כמון
ביצה להברשה
רוטב פיטריות
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
2 סלסלות פיטריות קצוצות גס(אני משתמשת בשמפניון ופורטובלו)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק פיטריות, להסמכת הרוטב (מי שלא רוצהיכול להשתמש בכף קורנפלור מעורבב במעט מים)
להכנת הרוטב:
במחבת בינונית מחממים מעט שמן זיתומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מוסיפים את הפיטריות ומתבלים במעט מלח, שיעזור להוציא את הנוזלים. מערבבים ומכסים.
מבשלים את הפיטריות עד שכל הנוזלים יוצאים.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את אבקת המרק ואם צריך גם מעט מים למקרה שצריך להוסיף נוזלים.
רוטב פיטריות
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
2 סלסלות פיטריות קצוצות גס(אני משתמשת בשמפניון ופורטובלו)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק פיטריות, להסמכת הרוטב (מי שלא רוצהיכול להשתמש בכף קורנפלור מעורבב במעט מים)
להכנת הרוטב:
במחבת בינונית מחממים מעט שמן זיתומטגנים את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מוסיפים את הפיטריות ומתבלים במעט מלח, שיעזור להוציא את הנוזלים. מערבבים ומכסים.
מבשלים את הפיטריות עד שכל הנוזלים יוצאים.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את אבקת המרק ואם צריך גם מעט מים למקרה שצריך להוסיף נוזלים.
להכנת המלית:
במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית ומטגנים
את הבצלים עד הזהבה ומוסיפים את השום הכתוש.
ממשיכים לטגן עוד שתי דקות ואחר כך מוסיפים את הבשר הטחון.
מטגנים את הבשר הטחון תוך כדי שמפוררים אותו עם כף עץ עד שכולו מטוגן.
כשהבשר מוכן מעבירים לקערה, מתבלים, מוסיפים את הביצה ו 2 כפות פירורי לחם ומערבבים היטב.
משטחים בתבנית מתאימה (בערך 30X40 ס"מ) חצי מכמות הבצק ומעל מפזרים את שתי הכפות הנותרות של פירורי הלחם, מעל מפזרים את תערובת הבשר, סוגרים עם שארית הבצק ומהדקים היטב את הקצוות.
הבצק בתבנית עם פירורי הלחם |
מפזרים שווה את תערובת הבשר |
סוגרים עם שארית הבצק ומסדרים יפה את השוליים |
טורפים את הביצה ומברישים את הבצק ובעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק.
מכניסים לאפייה בחום גבוה (200) לכ 40 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב.
מכניסים לאפייה בחום גבוה (200) לכ 40 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב.
כשהמאפה מוכן מוציאים מהתנור ונותנים לו לעמוד כעשר דקות לפני ההגשה.
כדאי להגיש לצד רוטב פטריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה