יום רביעי, 16 באוקטובר 2013

ארוחה מקסיקנית לאירוח

יש לי כמה מתכונים שכבר הרבה זמן במגירה ורק מחכים להזדמנות לצאת החוצה.
אבל אתם יודעים, אני מנסה לגוון ולא לתת לכם כל הזמן את אותו הסגנון, שלא ישעמם.
אני גם משתדלת לתת מתכונים שמתאימים לעונה, שהמרכיבים יהיו זמינים ולא נורא יקרים (למרות שתמיד יש יוצאים מן הכלל).

הפעם אני מביאה שני מתכונים שמשתלבים אחד עם השני מצויין.
אחד התבשילים שאני אוהבת במיוחד הוא צ'ילי. בעיקר כי אין כל כך הרבה עבודת הכנה עליו. הוא פשוט הולך מצויין כמעט עם כל תוספת של פחמימה ואפילו גם סתם בלי כלום.

נכון שהתבשיל מתאים לימים קרים וגשומים (נו, מתי יגיע כבר החורף?! יש לי כל כך הרבה מרקים שאני רוצה להכין. תתכוננו) אבל גם עכשיו כשהלילות מתחילים להתקרר וכבר יושבים מול הטלויזיה או המחשב עטופים באיזה סוודר דק או שמיכה קלה, הצ'ילי מתחיל להתאים את עצמו לאוויר ולאווירה.
ובמיוחד לכבוד תחילת עונת האבוקדו (כן, אני יודעת שהם עדיין לא זולים במיוחד) המתכון השני הוא גוואקאמולי.

אם אתם מתכננים ארוחת צהריים עם חברים באווירה קלילה ובלי יותר מידי בלאגן, המתכונים האלו הם אחלה נקודת פתיחה לארוחה. כמה סלטים ליד, בירות קרות וקערה גדולה של חטיפי תירס סוגרים את העיניין.

כמה דגשים:
כמו מתכונים קודמים עם קיטניה כלשהי- אני מחזיקה באופן קבוע כמה שקיות קטנות בפריזר עם קיטניות מושרות (שעועית\חומוס) ולפעמים חצי מבושלות עד מבושלות לגמרי, ככה אני יכולה פשוט להוציא מנה ולהכניס לסיר. אבל אם אין לכם שעועית מושרת בפריזר חייבים להשרות אותה לפחות ללילה.
אם אתם משתמשים בשעועית קפואה, כדאי להוציא אותה מהפריזר לפני ההכנה כדי שתפשיר.
מבחינת חריפות המנה- אם אתם שמים צ'ילי חריף טרי, תוסיפו אותו יחד עם הפלפל האדום לטיגון בהתחלה. אם אתם משתמשים בצ'ילי הגרוס,  תוסיפו אותו יחד עם התבלינים.
עגבניות- שימורים זו לא מלה גסה, במיוחד בתקופת שהעגבניות יקרות ולפעמים לא מוצאים כאלו שבכלל יש להן טעם. יש עכשיו הרבה חברות, בעיקר איטלקיות ששימורי העגבניות שלהן באיכות גבוהה.

תבשיל צ'ילי

500 גר' בשר בקר טחון
5 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים דק
שיניים קלופות וקצוצות דק\כתושות מראש שום אחד
2 פלפלים אדומים קצוצים לקוביות
8-10 עגבניות בינוניות רכות או 2 קופסאות גדולות שימורי עגבניות (קוביות או שלמות, לא טחון)
2  כוסות שעועית לבנה גדולה "בובעס" מושרות לילה או שעועית קפואה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה מתוקה
½ פלפל צ'ילי חריף או מעט צ'ילי יבש גרוס

בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עוד כדקה. להיזהר שהשום לא ישרף.
מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים עוד כחמש דקות, תוך כדי עירבוב.


כשהפלפלים מתחילים להתרכך מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים אותו עד שכולו מתפורר והוא שינה את צבעו. 


בשלב הזה מוסיפים את השעועית ומערבבים.


חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות (אין צורך לקלף אותן, אבל מי שממש רוצה להשקיע יכול לחלוט אותן ולקלף) מוסיפים אותן לסיר, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומכסים. 


מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה חזקה, תוך כדי עירבוב. שימו לב שיש מספיק נוזלים בסיר, העגבניות הן אלו שאמורות להוציא אותם אבל אם אין מספיק- זאת אומרת שאתם רואים נוזלים על פני השטח והתבשיל לא נראה יבש מידי- תוסיפו חצי כוס מים רותחים. כשהתבשיל רותח, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר וממשיכים לבשל כשעה מכוסה.
טועמים ואם צריך לתקן את התיבול.


מידי פעם לערבב ולבדוק שהתחתית לא נשרפת. להמשיך לבשל מכוסה חלקית עוד כחצי שעה בשביל  שיסמיך.
התבשיל מאוד אוהב בישול ארוך כך שאם יש לכם שעתיים פנויות, אפילו יותר טוב, אבל הוא בעיקרון מוכן לאכילה לאחר כשעה וכשהשעועית רכה.


להגיש לצד אורז לבן או פשוט בקערה עם שקית חטיפי תירס.





אני מאוד אוהבת את המתכון הזה לגוואקאמולי. אחד הפשוטים להכנה.
כשאתם מכינים את המטבל אל תבהלו אם הוא לא נראה לכם ירוק כמו האבוקדו שהיה, זה משתי סיבות:
1. אבוקדו משחיר מטבעו במגע עם האוויר (אבל פה יש גם מיץ לימון בתוך המטבל אז זה לא יקרה כל כך מהר).
2. העגבניה קצת משנה לו את הצבע.
אז אל תדאגו, הכל בסדר.
כרגיל, מבחינת תיבול- כמויות לפי טעמכם האישי.

גוואקאמולי
1.5 אבוקדו בינוני בשל
1 עגבניה בינונית רכה
1 בצל קטן
2 שיני שום
עלים מ- 3 גבעולי פטרוזיליה
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות שמן זית
מלח גס גרוס (שמים את המלח במטחנה כמו של הפלפל)
פלפל שחור גרוס
צ'ילי יבש גרוס


מוציאים את תוכן האבוקדו מהקליפה וחותכים לקוביות גדולות. מורידים לעגבניה את העוקץ וחותכים לקוביות גדולות גם כן. כך גם את הבצל.


מכניסים למעבד מזון קטן ומוסיפים את  שיני השום, עלי הפטרוזיליה והתיבול חוץ מהצ'ילי הגרוס.
טוחנים למשחה כמה שיותר אחידה.


טועמים ואם צריך מתקנים
את התיבול.
מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעט צ'ילי גרוס מעל.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה