יום שבת, 1 במרץ 2014

פוקאצ'ה בסיסית וקלה להכנה

בצק זה אהבה שלי.
אף פעם לא הבנתי את הפחד מבצקים ומשמרים. כנראה השמרים מרגישים את הפחד מהאנשים. כמו כלב.


הבצק לא מצליח? לא מצליח. זורקים ועושים חדש.


שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא בעד לזרוק אוכל. אבל אם קורה שמנסים ולא מצליחים, חבל "להתבחבש" עם זה ופשוט לנסות שוב. רק ככה לומדים ומצליחים.

ההרגשה של הבצק בזמן הלישה בידיים או הרגע שהוא יוצא מהמיקסר ואתם כבר רואים שהוא הצליח וכמה הוא רך ויפה (כן, אפשר לומר על בצק שהוא יפה!) באותו הרגע אפשר להתאהב בבצק.
באמת שאפשר.
אני בטוחה שזו לא רק סטייה שלי, אחרת איך יש כל כך הרבה אופים בעולם?

הפעם אני לא מסבכת אתכם עם לחם בהכנה ארוכה כמו המחמצת, אלא פוקאצ'ה עם הכנה קצרה וקלה יחסית.
הפוקאצ'ה אצלנו בבית מוגשת כמעט כל יום שישי בגרסה שונה, פעם פוקאצ'ה רגילה עם שום ושמן זית ופעם כפיצה עם רוטב עגבניות ותוספות שגם הילדים יאכלו.


כמובן שכל אחד יכול לשים תספות שהוא רוצה ואוהב. ירקות קלויים מתקבלים בשמחה וגבינות גם כמובן.

פוקאצ'ה
600 גר' קמח לבן
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים (חצי קוביה)
1 כף סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים

רעיונות לפיזור על הפוקאצ'ה-
- תערובת של שום כתוש, רוזמרין, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- רצועות פלפל אדום ובצל סגול מוקפצות עם חומץ בלסמי
- תוספות של פיצה גם מתקבלות בשמחה- רוטב עגבניות, זיתים וכו'...
- ירקות קלויים כמו: עגבניות שרי, פרוסות חציל, פרוסות קישואים, פרוסות בצל
- כמובן שתוספות של גבינה גם כן- מוצרלה, פטה, בולגרית ועוד.


בקערת המיקסר שמים את הקמח והשמרים היבשים. מערבבים מעט כדי שהשמרים לא יהיו חשופים לשאר החומרים.


אם אתם משתמשים בשמרים טריים כדאי להמיס אותם ברבע כוס מים לפני ההוספה לקמח.
מוסיפים את הסוכר, שמן זית ומלח.
מתחילים לעבד את הבצק עם וו לישה ותוך כדי מוסיפים את המים. הבצק הסופי צריך להיות יחסית נוזלי ודביק אבל אם הוא נראה לכם ממש נוזלי אפשר להוסיף מעט קמח.

לפני התפחה
מעבדים את הבצק כעשר דקות, גם אחרי שהבצק נראה אחיד ואין גושים של קמח.
בסיום הלישה מזלפים מעט שמן זית מעל, מכסים במגבת ומניחים בצד במקום חמים לכשעה, עד הכפלת הנפח.

אחרי התפחה
כשהבצק מגיע לנפח הרצוי מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת ידיים משומנות או מרית משטחים את הבצק על כל התבנית.


מניחים את התבנית בצד לעוד כ- 20 דקות להתפחה שניה.
בינתים מחממים תנור לחום גבוה (220).
לאחר ההתפחה השניה מפזרים על הפוקצ'ה איזה תוספת שרוצים.

שום, שמן זית, רוזמרין, מלח גס ופלפל שחור גרוסים

מכניסים לאפייה לכ- 20 דקות עד שהבצק אפוי.


בסיום האפייה מוציאים למגש\קרש חיתוך, מורחים במעט שמן זית ומגישים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה