עד כמה שאני אוהבת בשר (ואני אוהבת...)
לפעמים משהו חלבי קליל פשוט הרבה יותר מתאים.
אם זו ארוחת שבת או שולחן פשטידות שצריך תוספת חלבית בלי להשתמש שוב בבצק עלים, שגם אותו אני מאוד אוהבת וכבודו במקומו מונח, זה מתכון למנה מושלמת שלא דורשת לעבוד שעות במטבח אבל עדיין מספקת מאוד. העבודה היחידה באמת במתכון היא לשמור שרוטב הבשמל לא ישרף...
הפעם הראשונה שראיתי את המתכון הזה, אהרוני הכין אותו באחת מתוכניות הבישול שלו והוא באמת משך את תשומת הלב שלי, בעיקר בגלל הפשטות אבל גם בגלל שאת מרבית המצרכים יש בכל בית כמעט כל הזמן.
"פסטה פטריות", ככה הוא נקרא בבית. כל פעם שלא יודעים מה להכין המאפה הזה נכנס באופן אוטומטי לרשימה, יחד עם "פשטידת הבצל המהירה" או ה"פיצה של סבתא".
במקור המתכון היה על טהרת הגבינות והפטריות התווספו אחרי ניסיון של גיוון המתכון. לדעתי הן משדרות את המנה בכמה רמות ומוסיפות המון.
אם זו ארוחת שבת או שולחן פשטידות שצריך תוספת חלבית בלי להשתמש שוב בבצק עלים, שגם אותו אני מאוד אוהבת וכבודו במקומו מונח, זה מתכון למנה מושלמת שלא דורשת לעבוד שעות במטבח אבל עדיין מספקת מאוד. העבודה היחידה באמת במתכון היא לשמור שרוטב הבשמל לא ישרף...
הפעם הראשונה שראיתי את המתכון הזה, אהרוני הכין אותו באחת מתוכניות הבישול שלו והוא באמת משך את תשומת הלב שלי, בעיקר בגלל הפשטות אבל גם בגלל שאת מרבית המצרכים יש בכל בית כמעט כל הזמן.
"פסטה פטריות", ככה הוא נקרא בבית. כל פעם שלא יודעים מה להכין המאפה הזה נכנס באופן אוטומטי לרשימה, יחד עם "פשטידת הבצל המהירה" או ה"פיצה של סבתא".
במקור המתכון היה על טהרת הגבינות והפטריות התווספו אחרי ניסיון של גיוון המתכון. לדעתי הן משדרות את המנה בכמה רמות ומוסיפות המון.
חבילת פסטה פנה (Penne)
2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים (כמובן שאפשר יותר אם רוצים)
לרוטב הבשמל:
50 גר' חמאה
2 כפות קמח לבן
3 כוסות חלב (אם רוצים להעשיר את המנה אפשר להחליף את אחת הכוסות בשמנת לבישול)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס
כחצי אגוז מוסקט מגורד (רצוי להשקיע קצת ולקנות את האגוז עצמו ולא את הטחון מהסופר)
2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים (כמובן שאפשר יותר אם רוצים)
לרוטב הבשמל:
50 גר' חמאה
2 כפות קמח לבן
3 כוסות חלב (אם רוצים להעשיר את המנה אפשר להחליף את אחת הכוסות בשמנת לבישול)
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס
כחצי אגוז מוסקט מגורד (רצוי להשקיע קצת ולקנות את האגוז עצמו ולא את הטחון מהסופר)
לבשל לפי ההוראות את הפסטה, לסנן ולזלף
טיפה שמן זית, רק כדי שהפסטה לא תדבק ולערבב.
בסיר בינוני, להמיס את החמאה על אש נמוכה. כשכל החמאה נמסה להוסיף את הקמח ולערבב היטב עד שכל הקמח נספג בחמאה. בשלב הזה חשוב מאד לשים לב שהתערובת לא נשרפת.
אחרי שכל הקמח מעורבב היטב, להוסיף את החלב, כל פעם כוס אחת ולערבב היטב עד שהתערובת של החמאה והקמח נמסה בחלב.
רוטב הבשמל לפני הוספת הגבינות |
לכבות את האש, להוסיף את הגבינות ולערבב. כדאי להשאיר מעט מהפרמזן בצד לפיזור מעל
הפסטה.
בקערה גדולה לערבב את הפסטה, פטריות והבשמל.
בקערה גדולה לערבב את הפסטה, פטריות והבשמל.
להעביר לתבנית חסינת חום, רצוי פיירקס. לפזר מעל את שארית הפרמזן ולאפות בתנור
שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180) כחצי שעה, עד שהחלק העליון זהוב וקריספי.
כדאי להגיש לצד סלט ירקות טרי.
לפני האפייה |
מעולה. בדיוק מה שילדים אוהבים - גבינה צהובה ופסטה :)) הפסטה יצאה כל כך טוב שאפילו הילדים שלי הסכימו לעזוב לרגע את הטלוויזיה ואת דורה צפייה ישירה ובאו לאכול במטבח.
השבמחקתודה רבה!
השבמחקאני תמיד שמחה לשמוע תגובות מקוראים.