יום רביעי, 9 במרץ 2016

עוגת פירות יבשים טבעונית

בדרך כלל כשאני מתכננת להכין עוגות בבית, אני משתדלת שיהיו לי את כל המרכיבים.
וכשאני אומרת משתדלת, אני מתכוונת יש הרבה מקרים שאני פתאום באמצע ההכנה נזכרת שאין לי משהו ויורדת לעיר לקנות...
למזלי הירקן הקרוב אלי מחזיק גם ביצים. כן, רוב הסיכויים שלא תמצאו אצלי במקרר ביצים, אין סיבה מסויימת, אני סתם פחות אוהבת לאכול ביצים ונדיר שיש ממש רצון לאכול ביצה בצורה כלשהי שהיא לא בתוך מאפה.
אבל לפעמים אני כן מחזיקה במקרר קרטון ביצים. השבוע לא היה המקרה.

מאוד רציתי להכין עוגה לט"ו בשבט, אפילו יש לי פירות יבשים מהתקופה היחסית קרובה!
אז מה עושים בלי ביצים ובלי שום טיפת חשק לרדת לקנות קרטון? מכינים עוגה טבעונית!
כן, כמו שהבנתם ביני ובין טבעונות הקשר הוא מקרי בהחלט, אבל בגלל שאני יחסית מכירה את המטבח ואת התחליפים, גם כי יש לי חברים טבעוניים וגם סתם יוצא לי לפעמים לשוטט ברחבי המרשתת ולבדוק דברים, אני מכירה מה במטבח הביתי יכול להחליף ביצים.

כמובן שיש עוד הרבה תחליפים לביצים באפייה אבל האהוב עלי וזה שאני מרבה להשתמש בו, היא הבננה. ובגלל שאני מחזיקה במקפיא בננות "דבש" שאיתן אני מכינה את המאפינס האהובים עלי, החלטתי לעשות ניסיון ולהחליף את הביצים במתכון בבננות.
וואללה, דווקא יצא מוצלח!

אל תדאגו, זה לא אומר שמעכשיו אני אחליף את כל הביצים במתכונים בבננות, אבל זה רק אומר שבאמת יש תחליף להרבה מאוד מוצרים במידה והם חסרים לכם במטבח.

כמה דגשים-
הפירות במתכון נותנים רכות ורטיבות לעוגה, אתם יכולים להשתמש רק בסוג אחד או להחליף בכאלה שאתם אוהבים יותר.
כנ"ל לגבי האגוזים והפירות היבשים, אתם מוזמנים לעשות מיקס לפי ראות עיניכם, רק שהכמות בסופו של דבר תיהיה זהה לכמות הסופית במתכון.
הפירות היבשים שאני שמתי- שזיפים, תמרים, דבלים וחמוציות.

דבר מאוד חשוב שגם כתבתי בסופו של המתכון, בגלל שהמרקם של העוגה הוא שונה ממה שאתם מכירים, חשוב מאוד לתת לעוגה לילה להתייצבות. אני עשית את הטעות וחשבתי שאפשר לאכול אותה ממש לאחר הקירור הראשוני, אבל בגלל שאין ביצים היא ממש לא יציבה כמו שמכירים מעוגות רגילות והמרקם שלה מוזר קצת.
אז קחו את הזמן ותנו לה לילה לנוח.

אז נכון שט"ו בשבט כבר עבר, גם בגלל זה לא קראתי לעוגה "עוגת פירות יבשים טבעונית" וגם בגלל שיש בה עוד פירות חוץ מיבשים, אבל אף פעם אין יותר מידי מתכוני עוגות!

עוגת פירות טבעונית
250 גר' קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתיה
150 גר' סוכר
170 גר' שמן צמחי
300 גר' מיקס פירות יבשים
60 גר' אגוזי לוז
80 גר' שקדים עם קליפה
80 גר' פקאן
1 תפוח גרני סמית
1 אגס
3 בננות בשלות מאוד
מיץ משני תפוזים
3 כפות ברנדי
1 מקל וניל


קוצצים את הפירות היבשים ושמים בקערה בינונית. מכסים במים רותחים ומשרים לחמש דקות.
לאחר חמש דקות מסננים מהמים ומעל מזלפים את הברנדי, מערבבים היטב ומניחים בצד.


קוצצים גס את האגוזים ומעבירים לקערה גדולה.


מגרדים את התפוח והאגס, מועכים את הבננות ומוסיפים לקערה. אל הקערה מוסיפים את שאר החומרים ואת הפירות המושרים ומערבבים היטב.
מעבירים לכלי מתאים ומכניסים לאפייה בחום בינוני-נמוך (160) לכשעה. כדאי כמובן לבדוק את העוגה לקראת סיום הזמן, שלא תתייבש או תשרף בחלקה העליון.


כשהעוגה יבשה מוציאים מהתנור ונותנים לה להתייצב בחום החדר.
ממליצה להתאפק ולא לטעום מיד לאחר שהיא מתקררת, אלא לחכות לילה ורק אז לטעום אותה, היא מתייצבת לחלוטין והמרקם שלה הרבה יותר מוצלח.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה