יום רביעי, 20 בפברואר 2013

אוזני המן להמונים!


הבטחתי לקוראי הטור את המתכון של האוזני המן שהכנתי, אז הינה!
מתכון די קל, אין יותר מידי סיבוכים.

כמה דגשים:
* את הפרג הטחון לקנות כמה שיותר קרוב למועד ההכנה, אחרת הוא מתקלקל מאוד מהר.
אם אתם לא מתכוונים להשתמש בו מיד לאחר הטחינה, תכניסו למקפיא בכלי אטום.
* רצוי לקרר את הבצק לפני המילוי של האוזניים, לתת לחמאה להתייצב מחדש.
* הביצה להברשה מעורבבת במעט מלח (ממש מעט, בערך ארבעה גרגירים) רק כדי שהיא תהיה נוזלית יותר ונוחה יותר להברשה.
* אתם לא צריכים מברשת סיליקון להברשה, לכו לחנות לחומרי ביניין וקנו מברשת צבע קטנה... הרבה יותר נוחה להברשה.
* אם אין לכם מקל וניל לא נורא, אפשר לוותר, יש מספיק טעמים במאפים.
* המליות שהבאתי פה הן שתי דוגמאות לקאסיקה שיש. תמלאו במה שמתחשק לכם- שערות חלבה, שוקולד למריחה\נוטלה, ממרח תמרים, קרם פטיסייר!

אני הולכת לנסות חמאת בוטנים...

הכמות מספיקה לבערך 30 אוזניים בינוניות

בצק פריך בסיסי:
350 גר' קמח רגיל
100 גר' סוכר
2 חלמונים
60 מ"ל חלב
1 מקל וניל
מיץ וגרידה מלימון בינוני
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה וקורט מלח טרופים יחד להברשה
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה

מלית פרג:
100 גר' סוכר
60 מ"ל מים
60 גר' פרג טחון
מיץ וגרידה מלימון בינוני
40 גר' פתי-בר טחונים לפירורים קטנים (לא אבקה)

*בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס.


 מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים היטב, מבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה מעט.


 מוסיפים את הפתי-בר ומיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
 מעבירים לכלי לקירור מוחלט.



מלית אגוזים:
100 גר' סוכר
60 מ"ל מים
200 גר' אגוזי מלך (אפשר לערבב עם אגוזי לוז)
מיץ וגרידה מלימון בינוני

*בסיר קטן מרתיחים את המים והסוכר עד המסה של הסוכר.
 מוסיפים את אגוזי המלך ומבשלים כשתי דקות על להבה נמוכה.
 מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
 מעבירים למעבד מזון (אפשר גם בכלי הקטן של הבלנדר יד אם יש לכם, זו כמות קטנה מספיק בשביל שתיכנס) וטוחנים עד קבלת תערובת פירורית. לא לטחון למשחה!
להעביר לכלי לקירור מוחלט.

בקערת המיקסר שמים את כל החומרים יחד ועם וו גיטרה מערבבים את הכל עד קבלת בצק אחיד ושכל החמאה נטמעה בבצק.


הבצק המוכן
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים עד לעובי של 3 מ"מ בערך. להניח על נייר אפייה בתבנית התנור ולתת לבצק לנוח במקרר לפחות שעה.


קורצים בעזרת חותכן או כוס בגודל הרצוי עיגולים מהבצק (אני השתמשתי בחותכן בקוטר 8 ס"מ) ובמרכז מניחים חצי כפית מהמלית שרוצים.



בעזרת האצבעות מקפלים בעדינות לצורת משולש ומהדקים היטב את הקצוות. חשוב מאוד להדק היטב, אם לא- הם יפתחו בזמן האפייה. מי שרוצה יכול למרוח עם האצבע מעט חלבון ביצה על שפת העיגול לפני הקיפול למשולש.


להניח בתבנית התנור מעל נייר אפייה ולהבריש בביצה הטרופה בעדינות.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (180) בערך 15 דקות. כדאי לבדוק קצת קודם, כל תנור שונה. אפשר לסובב את המגש בערך במחצית זמן האפייה.
כשמאפים מוכנים להוציא מהתנור ולפזר בעדינות בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר מעל כל מאפה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה