יום שישי, 8 בפברואר 2013

שבוע השוקולד מתקרב...

כבר כמה זמן שאני חושבת מה להכין לכבוד שבוע השוקולד המשמש ובא.
יש לי כמה מתכונים מוצלחים כששוקולד הוא המרכיב הראשי בהם ומאוד התלבטתי מה להכין. בגלל זה אני מכניסה את המתכון די ברגע האחרון, עד כדי כך התלבטתי.
אז ככה, מבין שלושה מתכונים שאיתם שיחקתי וניסיתי כמה וריאציות נבחר אחד, שבסופו של דבר בסיסי למדי אבל משאיר טעם של עוד...
טוב, שוקולד ואלכוהול זה שילוב קטלני, אין מה לעשות. אז לאחר משאל עם ושולחן ארוחת שבת שבו יצאו כל המטעמים מהמקרר, זה המתכון הנבחר- מוס שוקולד וויסקי אוורירי...

כן, כן. וויסקי. אחלה של דבר. במיוחד זה של אבא, שקונה את החומר האיכותי זה שישננו אותו 800 שנה.
אז לכבוד שבוע השוקולד, קבלו מתכון בלי טיפת סוכר (כן, הוא מאוד דיאטטי עם כל השמנת המתוקה שבו), קצת יותר למבוגרים (למרות שגם האחיינים שלי רצו לטעום אבל הסתפקו בשאר הניסויים שערכתי) ולא נורא מכביד בסוף ארוחה דשנה בגלל שהוא לא נורא מתוק.



מוס שוקולד וויסקי אוורירי

כמות לתבנית אינגליש קייק בינונית 

250 גר' שוקולד מריר 70%
60 גר' חמאה רכה
4 חלמונים
315 מ"ל שמנת מתוקה
מקל וניל
2 כפות וויסקי איכותי (מי שרוצה יכול להחליף בכל סוג אלכוהול אחר אבל לדעתי הוויסקי פה מושלם)
אבקת קקאו לקישוט

לרפד תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. להשאיר קצוות כדי שיהיה עם מה לסגור.




להמיס את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים (שהמים לא יגעו בתחתית הקערה).
לחצות את מקל הוניל עם סכין חדה ולהוציא עם גב הסכין את גרגירי הוניל מתוך התרמיל.



בקערה בינונית לערבב את החלמונים יחד עם גרגירי מקל הוניל והחמאה הרכה עד קבלת תערובת אחידה וקרמית.


אם אין לכם חמאה רכה, תחתכו לקוביות ותכניסו למיקרו לעשרים שניות, ערבבו ושימו בצד לנוח
תערובת החלמונים, וניל וחמאה. כן גם לי זה עושה חשק למיונז ביתי...
להוסיף בפעמיים את השוקולד המומס, לשים לב בפעם הראשונה שבה מוסיפים את השוקולד שהוא לא נורא חם והופך את תערובת הביצים לחביתה מקושקשת, פשוט לערבב מהר. בפעם השניה שאתם מוסיפים, כבר אין צורך לדאוג, רק להוסיף את כל השוקולד ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה.


הוספה ראשונה
הוספה שניה, התערובת קצת סמיכה
מוסיפים את הוויסקי ומערבבים היטב.
מקציפים את השמנת עד קבלת פסגות רכות ובשלוש פעמים מקפלים אותה לתערובת השוקולדית.

מקפלים בעדינות כדי לשמור על הנפח של הקצפת רק עד שהתערובת אחידה.





מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת וסוגרים את הקצוות שנשארו בחוץ בצמוד לפני השטח של המוס.
עוטפים בעוד שכבה של ניילון נצמד כדי להיות בטוחים שהתבנית סגורה היטב ויאללה למקפיא.


לסגור היטב בצמוד למוס
תצטרכו להתאפק לפחות שלוש שעות עד שהמוס יתייצב, רצוי אפילו להכין יום לפני ההגשה.
אל תדאגו בגלל האלכוהול המוס לא יקפא ויהפוך לגוש (למרות ששמנו כמות די קטנה) ולא תהיה לכם בעיה להוציא מתוך התבנית ולחתוך אותו.

אם אתם רוצים קצת להתפנפן בהגשה, אתם תמיד יכולים להכין את המוס כמנה אישית ולהגיש בתוך ספל פורצלן מיוחד שסבתא השאירה לכם בביודעם... ואז גם לא תצטרכו להסתבך עם הוצאת המוס מהתבנית.

להגשה:
קחו צלחת הגשה ארוכה שמתאימה לאורך התבנית, תפתחו את הניילון הנצמד ותניחו את הצלחת מעל התבנית.
תפסו את הצלחת יחד עם התבנית ובתנועה מהירה תהפכו את שני הכלים יחד. אתם תרגישו שהמוס יוצא מתוך התבנית יחד עם הניילון שבו הוא נמצא.
תורידו בעדינות את הניילון מהכיכר ואם זה נורא חשוב לכם קחו סכין חלקה ותחליקו את פני השטח של המוס, אבל לדעתי זה שלב מיותר, ה"דוגמא" שהניילון יוצר על המוס די מוסיפה לאופי שלו...



מעל, בעזרת מסננת דקה פזרו מעט אבקת קקאו לקישוט.



לתוספת- אפשר לשים פירות יער לקישוט, אבל קחו בחשבון שהפירות יכולים להיות קצת חמוצים והמוס לא נורא מתוק... אבל זה אחלה שילוב ואם היו לי פירות יער טריים בשניה הם היו עכשיו בבטן יחד עם המוס. 





לאתר שבוע השוקולד

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה