אני מאוד אוהבת בטטה ושילוב שלה בפסטות זה בראש רשימת המאכלים האהובים.
רביולי בטטה וקנלוני בטטה בכלל.
רביולי בטטה וקנלוני בטטה בכלל.
גם בגלל שהיא "קלה לתפעול", היא לא דורשת יותר מידי הכנות והטעם שלה טעים בפני עצמו בשביל שלא אצטרך לחפש מה אפשר לשלב איתה, חוץ מקצת גבינות ומעט תיבול בשביל להדגיש טעמים.
טוב, כבר הבאתי לכם את הלביבות בטטה ותפוחי האדמה שמאוד מתאימים לחג
המתקרב ואם אתם רוצים עוד מתכון לחג אתם יכולים להכנס לבלוג שלי ולקרוא על חגיגת
ה"חנוכגיבינג" או לחילופין "הודיינוכה" בפוסט האחרון.
מסתבר שחנוכה וחג ההודייה נופלים השנה אחד על השני וכמה בלוגרי אוכל מטורפים (כולל אותי כמובן) החלטנו לשלב למתכון אחד את שני החגים.
אז יש לכם עוד מתכון חגיגי שלי ועוד כמה מתכונים נוספים של הבלוגרים האחרים, לנסות לקראת שמונת ימי החנוכה.
מסתבר שחנוכה וחג ההודייה נופלים השנה אחד על השני וכמה בלוגרי אוכל מטורפים (כולל אותי כמובן) החלטנו לשלב למתכון אחד את שני החגים.
אז יש לכם עוד מתכון חגיגי שלי ועוד כמה מתכונים נוספים של הבלוגרים האחרים, לנסות לקראת שמונת ימי החנוכה.
אבל דיברנו על בטטות.
בקיצור, זו עוד מנה מאוד קלה להכנה, רק צריך קצת סבלנות.
הסבלנות מגיעה בשלב מילוי הקנלוני, אבל כשתופסים את הקטע, גם זה הולך בקלות.
הכמות שיוצאת מהמלית מספיקה לכמעט חבילת קנלוני אחת, כך נכנסת שכבה אחת
של גלילים בתבנית, אבל אם אתם רוצים שכבה כפולה, פשוט תכפיל כמויות של המלית (אבל
אז צריך יותר מחבילה אחת של קנלוני). רוטב הבשמל מספיק גם לשתי שכבות של קנלוני.
אם אתם זוכרים כבר נתתי לכם מתכון לקנלוני תרד, אז עיקרון המילוי הוא
אותו העיקרון ורוטב הבשמל הוא אותו הרוטב.
זה רוטב שמשמש אותי להרבה מאוד מאכלים חלביים בגלל הפשטות שבו וקלות ההכנה. הוא
יחסית ניטרלי ומקבל בשמחה כל טעם שתוסיפו אליו.
מבחינת הגבינות שבמלית וברוטב הבשמל- אפשר להמיר בכל גבינה קשה\חצי קשה
שאוהבים.
וכמו תמיד, אגז מוסקט שימו לפי הטעם, אני מאוד אוהבת ודי מציפה את המלית והרוטב באגוז מגורד, אבל אתם לא חייבים להתפרע כמוני, אפילו רבע כפית לכמות המלית יכולה להספיק.
מלית-
2 בטטות גדולת מבושלות, מסוננות היטב ומעוכות לפירה
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
150 גר' גבינת פטה עיזים מגודרת
150 גר' גבינת פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
חבילת קנלוני
רוטב בשמל-
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (אני משתמשת בגלבוע)
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט לפי הטעם
לערבב בקערה את פירה הבטטות והגבינות
וכמו תמיד, אגז מוסקט שימו לפי הטעם, אני מאוד אוהבת ודי מציפה את המלית והרוטב באגוז מגורד, אבל אתם לא חייבים להתפרע כמוני, אפילו רבע כפית לכמות המלית יכולה להספיק.
מלית-
2 בטטות גדולת מבושלות, מסוננות היטב ומעוכות לפירה
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת
150 גר' גבינת פטה עיזים מגודרת
150 גר' גבינת פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
חבילת קנלוני
רוטב בשמל-
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
3 כוסות חלב
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת (אני משתמשת בגלבוע)
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט לפי הטעם
לערבב בקערה את פירה הבטטות והגבינות
לתבל לפי הטעם במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, בעדינות כ הגבינות מעט מלוחות,
כדאי לתת לתערובת לשבת לנוח מעט, חצי שעה מספיקה.
בעזרת שק זילוף או שקית סנדביץ' חזקה הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני.
כך מסדרים את גלילי הקנלוני הממולאים בתבנית פיירקס בינונית
מכינים את רוטב הבשמל-
בסיר קטן ממיסים את החמאה, כשהיא נמסה לחלוטין מנמיחים את האש ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב.
להיזהר מאוד שהרביחה לא תשרף.
מוסיפים את החלב כוס אחת כל פעם, מגבירים את האש ומערבבים היטב עד שכל הגושים נמסים.
מבשלים עד שהרביחה מסמיכה והכף\מטרפה משאירים סימנים ברוטב.
מכבים את האש ומוסיפים את הגבינות. מערבבים היטב עד שהן נמסות ומתבלים לפי הטעם.
את גליל גבינת העיזים פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ בערך ומסדרים אותן על הקנלוני בתבנית.
מעל מוזגים את הרוטב המוכן.
אופים בחום בינוני-גבוה (180) כ- 40 דקות עד שהרוטב משחים וזהוב, גלילי הקנלונירכים ומזלג שננעץ חותך בקלות את הפסטה.
כדאי לתת למאפה לשבת מעט לפני ההגשה, כרבע שעה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה