יום חמישי, 4 בדצמבר 2014

מאפינס פולנטה וחמוציות

לפני כמעט שנה פרסמתי מתכון למאפינס תירס וגבינות, טור המשלב שני פוסטים יחד.
אז מה שלא סיפרתי לכם אז זה שעשיתי ניסויים עם עוד כמה מרכיבים. חלק מתוקים וחלק מלוחים.
לא יצא לי לעבוד עם פולנטה לפני האתגר הזה, אז חקרתי קצת ברחבי האינטרנט ומצאתי כמה מתכונים שנראו לי מעניינים מאיזה אינדקס מתכונים אמריקאי.
נתקלתי במתכון למאפינס פולנטה ואוכמניות. יאללה ננסה.

כמובן שהסיכוי למצוא בארץ אוכמנית טריות הוא אפסי אם לא מכירים את האנשים הנכונים, אז ברור שהלכתי על הגרסה הקפואה שלהן בסוף.

ניסיון ראשון- אוכמניות קפואות.
לא משהו בעליל.
חמוץ מידי! המרקם של המאפה עצמו נחמד ודי מסקרן למי שלא רגילה אליו אבל כל האזור שליד הפרי בלתי אכיל.
הכל הלך לפח.
לא אמרתי נואש.
אולי חמוציות יעבדו! יש לי חמוציות מיובשות בפריזר והן די מתוקות. יאללה ננסה.

ניסיון שני- חמוציות מיובשות.
קצת יותר טוב אבל החמוציות ספגו את כל הנוזלים מהמאפה והכל יצא אבן!
גם הנגלה הזאת מצאה את דרכה לפח מאוד מהר.
לא יודעת למה התעקשתי ולא עזבתי את המתכון הזה אבל החלטתי שאני עושה ניסיון אחד אחרון וזהו.
הפעם אני משרה את החמוציות כדי להחזיר להן את העסיסיות.

ניסיון שלישי- חמוציות מיובשות מושרות.
וואלה הצליח!
עדיין מרקם קצת מוזר אבל התחלתי להתרגל אליו!
רוב מי שטעם אמר שהמרקם מעניין (מעניין, מוזר?) בשביל מאפה מתוק, אבל היו כמה שמאוד אהבו.
יכול להיות שאם מורידים מעט מהכמות של הפולנטה ומשלימים בקמח הלבן המרקם יוצא עדין יותר, למרות שכמות הפולנטה במתכון לא גדולה.

מאפינס קמח תירס וחמוציות
כ- 20 יח'
¼ 1 כוס קמח לבן
1/2 כוס פולנטה דקה
½ כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
1 כוס חלב
1/2 כוס חמאה מומסת (בערך 100 גר')
1 ביצה
1 כוס חמוציות מיובשות


שמים את החמוציות בקערה בינונית ומכסים במים רותחים. משרים כעשרים דקות, עד ריכוך.




לנפות לקערה גדולה את הקמח הלבן ולהוסיף את שאר החומרים היבשים.


מערבבים היטב ומוסיפים את שאר החומרים.
מסננים את החמוציות מהמים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.


מניחים עטרות נייר בתבנית שקעים ובכל שקע ממלאים כ 2/3 מהגובה.


אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (190) כ- 20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה