יום שני, 29 באפריל 2013

עוף בלימון, דבש ועשבי תיבול


עץ הלימון שבחצר הבית של ההורים מניב פירות די גדולים ועסיסיים כבר כמה זמן.
הלימונים בשימוש קבוע בבית, גם אם הם לא בשלים לגמרי והצהוב עדיין לא מבצבץ מבעד לעלים הירוקים, נשתדל למצוא משהו קטן לסלט.

אבל כשהם בשלים ומלאי מיץ, זה הכי טוב. במיוחד אחרי שהעץ מקבל הרבה מים (והשנה עם כמויות הגשמים שירדו הוא קיבל כמות מכובדת) ממש שומעים את הלימונים מתמלאים בנוזלים.
השימושים הסטנדרטיים עם הלימונים הם תיבול וכבישה לסוגיה בדרך כלל. אני גם מאוד אוהבת להשתמש בהם בבישול, כמו שהם.

שילוב החמיצות והמרירות יחד עם המתיקות של הדבש הופכים יחד למרינדה מצויינת ועוד יותר יחד נוזלי הצלייה של העוף.
זה נכון שהמרירות שהלימון נותן זה טעם שלא כולם אוהבים אבל הדבש קצת מאזן את הטעמים, חוץ מזה הלימון פה בשביל לתת טעם (או לפחות חלק ממנו) ולא חייבים לאכול אותו כחלק מהמנה, למרות שיש אנשים שמאוד אוהבים גם אותו.

הלימונים שאני השתמשתי הם מהעץ בחצר, אז הם לא מרוססים או מלאים בשעווה. אם אתם קונים בסופר או בשוק תשתדלו לקנות לימונים לא מבריקים, הברק נוצר על ידי השעווה שמרססים עליהם כדי לגרום להם להיות יפים יותר... הם גם לא חייבים להיות צהובים, אם הם ירוקים בהירים ומרגישים לכם כבדים יחסית ומלאים במיץ אפשר להשתמש גם בהם (לפעמים יש בסופר לימונים צהובים ויפים למראה אבל הם יבשים לגמרי מבפנים וחסרי טעם וריח).
אז מה אם הם לא שיא היופי, אבל לפחות טעם הם יתנו!

כמובן כמו כל מתכון, עם כמויות התיבול והעשבים אתם יכולים לשחק, לא אוהבים מרווה? תורידו. אוהבים במיוחד בזיליקום? תוסיפו.
תיבול זה עניין של טעם.


עוף בלימון ודבש
4-6 מנות

4 כרעיים- אפשר מחולקות
3 ראשי שום
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי אורגנו
חופן עלי בזיליקום
חופן עלי זעתר
גבעול מרווה (כ- 10 עלים)
2 גבעולי רוזמרין
4 לימונים גדולים
4-5 כפות דבש
2-3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור


לנקות את העוף ולהניח בקערה בצד.
שיני שום מראש וחצי לקלף ולכתוש לקערה נפרדת.


את כל העלים להוריד מהגבעולים ולקצוץ. להוסיף לקערת השום.


להוסיף דבש, שמן זית ומלח פלפל לפי הטעם, לערבב היטב.
את התערובת למרוח בנדיבות על העוף ומתחת לעור, זה החלק שיתפוס הכי הרבה טעם.
את הלימונים לרחוץ היטב ולפרוס לפרוסות בעובי ס"מ בערך.


להכניס שתי פרוסות מתחת לעור יחד עם התיבול.


לסדר את העוף בתבנית ומעל לפזר את שיני השום שנשארו ואת שאר פרוסות הלימון.


לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לצלייה בחום גבוה (220) לשעה.
לאחר שעה לבדוק שהעוף מוכן על ידי דקירה עם מזלג, אם המזלג נכנס ויוצא בקלות מהעוף הוא מוכן.
אם לא מוכן, לכסות ולצלות עוד כרבע שעה.

לאחר כשעה אפייה מכוסה בנייר אלומיניום
אם מוכן, להוריד את נייר האלומיניום ולהמשיך לצלות עוד כחצי שעה עד השחמה יפה של העוף.


אפשר לחצות לימונים לרוחב ולשים גם אותם בתבנית יחד עם העוף לצלייה ארוכה וכשהעוף מוכן, לסחוט אותם בזהירות על העוף כדי לקבל טעם לימוני חזק יותר.
כדאי להגיש ליד אורז לבן.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה