יום שני, 18 בנובמבר 2013

עוגת שוקולד ליומולדת

כמו שהבטחתי לאוהבי השוקולד לפני שני טורים, הינה מגיע מתכון שוקולדי במיוחד בשבילכם. מתכון לעוגת שוקולד-יום הולדת אולטימטיבית. לדעתי כמובן, כי כל אחד אומר שהעוגה שלו היא עוגת השוקולד יומולדת הכי טובה שיש!

אמנם יש לי כמה מתכוני עוגות שוקולד, אבל זו האהובה עלי.
כל כך קלה להכנה שלא תחשבו פעמיים אם להכין אותה כי פתאום נזכרתם שצריך להכין לילד עוגה לגן למחר ושכחתם לגמרי והשעה 22:00 ומה תעשו עכשיו?!

בבית היא נקראת "עוגת מים רותחים", פשוט כי המרכיב ה"סודי" שגורם לעוגה להיות כל כך רכה ועסיסית הם המים הרותחים שמוסיפים לעוגה בסוף העירבוב.

חוץ מלהציל אתכם מפאדיחה בגן של הילד היא טובה גם חמה לצד כדור גלידה שאוהבים (וניל עם ריבת חלב בשבילי תודה) וכוס תה חמים, או אפילו אם חברים מתקשרים שהם בדרך ואין לכם מה להגיש לצד הקפה.

כשאני אומרת שהיא קלה ומהירה להכנה, אני באמת לא מגזימה- חצי שעה מהתחלת העירבוב עד סוף האפייה.
היה מקרה שמצאו אותי במטבח באמצע הלילה ביום שישי כי היה לי יותר מידי מרץ ורציתי להכין משהו, אז זה מה שיצא. עוגה לשבת. גם יכול להיות שבאותה הפעם קצת השתוללתי עם הברנדי...
אגב, תוך כדי כתיבת שורות אלו אני יושבת עם חתיכת עוגה וכדור של גלידת פרלין-קפה, ניסיון שהכנתי שבוע שעבר וכנראה תקבלו את המתכון בזמן הקרוב.

העוגה מתאימה לתבנית פיירקס (30X40 ס"מ), שתי תבניות אינגליש קייק או כ 20 עטרות נייר מידה 4.
אז ככה, העוגה עצמה היא פרווה, פשוט כי היא עם שמן צמחי (שמן תירס, שמן קנולה, שמן סויה) והיא מעולה כמו שהיא.
אבל בשביל שיהיה ממה לבחור, הבאתי לכם בנוסף שני מתכונים לקרם שוקולד- אחד נשאר פרווה למי שזה חשוב לו\ה והשני גנאש שוקולד על בסיס שמנת מתוקה.

לדעתי העוגה טובה יותר יום למחרת ההכנה, אבל היא מצויינת גם עשר דקות אחרי שהיא יוצאת מהתנור.
מי שרוצה להעשיר את העוגה עוד יותר יכול לפזר עליה חצי שקית שוקולד צ'יפס (מריר או לבן לבחירתכם) לפני שהעוגה נכנסת לאפייה ואז כשמחממים חתיכה יש תוספת שוקולדית נמסה...

עוגת שוקולד "מים רותחים"
1.5 כוס קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 כף סוכר וניל
1/2 כוס שמן צמחי
מיץ מלימון בינוני
קורט מלח
2 ביצים
ברנדי לפי הטעם (לא חובה, אני פשוט מאוד אוהבת את הטעם שהוא נותן)
1 כוס מים רותחים

שמים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים ומערבבים.


מוסיפים את שאר החומרים חוץ מכוס המים הרותחים ומערבבים. מתקבלת עיסה די סמיכה.


מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בזהירות עד קבלת מרקם חלק וללא גושים.


משמנים קלות תבנית פיירקס ומעבירים אליה את בלילת העוגה.


מכניסים לאפייה בחום בינוני (175) כעשרים דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים עדינים.
מוציאים לקירור.



קרם שוקולד (פרווה)
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס מים
100 גר' שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
25 גר' מרגרינה

בסיר קטן\פינג'אן שמים את הסוכר והקקאו ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מחממים ומוסיפים את השוקולד המריר שבור לחתיכות קטנות ומערבבים היטב על להבה נמוכה עד שכל השוקולד נמס. מכבים את הלהבה ומוסיפים את המרגרינה. מערבבים שוב עד שכל המרגרינה נמסה.
אם הקרם נראה סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט מים נוספים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.



גנאש שוקולד (חלבי)
200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו לפחות
מיכל שמנת מתוקה (250 מל')
ממיסים את השוקולד המריר בעדינות ובאותו הזמן מרתיחים את השמנת.
כשהשוקולד נמס והשמנת רותחת, מעבירים את השמנת לקערת השוקולד בכמה פעמים ומערבבים את השניים בעדינות עד קבלת קרם חלק.


כשהקרם מוכן שופכים אותו על העוגה, אפשר כשהיא עדיין חמה.


מעבירים לקירור ולפני ההגשה מפזרים סוכריות צבעוניות לקישוט.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה