יום רביעי, 18 בינואר 2017

עוגת אגוזים ללא קמח

בתור אחת שמאוד אוהבת קינוחים והפכה את האהבה למקצוע שלה, יש לי בעיה גדולה עם פסח.
לא בגלל שאי אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל, אלא בגלל השימוש המופרז בקוקוס על מצבי צבירה השונים שלו בכל דבר אפשרי כמעט.
אני לא ממש מחובבי הקוקוס אם לומר זאת בעדינות.
כן, יש כל מיני קמחים חדשים בשוק שהם כשרים לפסח וניתן לעבוד איתם באותה הצורה בדיוק, אבל תאמינו לי שלא חייבים קמח בשביל להכין קינוח טעים ומרשים וגם שיהיה כשר לפסח.
נכון שיש גם אנשים שלא אוהבים אגוזים (אתם יודעים מי אתם, אנשים מוזרים שכמותכם!) אז הם מוזמנים לעבור מתכון, כי העוגה הזאת מבוססת במלואה על אגוזים.
במתכון המקורי אני חושבת שהשתמשו באגוזי פקאן או מלך (אצלי בפתקון פשוט רשום אגוזים), אבל לא היה לי אף אחד מהשניים, אז החלטתי לקחת את הסיכון ולעשות מיקס בין אגוזי לוז ושקדים.
יצא מצויין!
אני בטוחה שגם אם תשתמשו רק בסוג אחד או תעשו מיקס בין כמות גדולה יותר של סוגי אגוזים, העוגה עדיין תצא טעימה.
במתכון המקורי גם לא היה השוקולד המריר, אבל החלטתי שמתחשק לי לגוון קצת ולעשות את העוגה קצת יותר חגיגית ומנוקדת בשברי שוקולד.
דבר מאוד חשוב שיעזור לכם בכל מתכון עם אגוזים טחונים- חשוב מאוד לטחון אגוזים שהיו לילה לפחות בהקפאה, אמנם הם יעשו יותר רעש בזמן הטחינה אבל הם יוציאו פחות שומן בתהליך והם לא יתחממו מהר ויהפכו לעיסה. אני דרך קבע מחזיקה את האגוזים במקפיא.
העוגה די תופחת בתבנית ואח"כ צונחת, אז אל תבהלו.
שיהיה לכולנו חג שמח וטעים!

עוגת אגוזים לפסח
תבנית 28
250 גר' אגוזים
100 גר' שוקולד מריר
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
לקרם חלבי-
100 גר' שוקולד מריר
125 גר' שמנת מתוקה (חצי קרטון)
לקרם פרווה-
4 כפות סוכר
4 כפות קקאו
4 כפות מים
100 גר' שוקולד מריר

שמים בבלנדר את האגוזים והשוקולד המריר וטוחנים יחד עד קבלת מסה אחידה, לא חייבים לטחון ממש עד אבקה רק עד שמתקבלים שברי אגוזים ושוקולד קטנים מספיק.


מפרידים את הביצים, את החלמונים שמים בקערה בינונית ומערבבים יחד עם תערובת האגוזים והשוקולד הטחונים.
את החלבונים שמים בקערת המיקסר ומקציפים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר לקצף יציב ומבריק.
כשמתקבל קצף יציב ומבריק מקפלים אותו יחד עם תערובת החלמונים-אגוזים מאוד בעדינות, עד קבלת מסה אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה, רצוי קפיצית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (160) לכחצי שעה.
בתום הזמן בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, היא מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עדינים עליו.

מוציאים את העוגה מהתנור מצננים בחום החדר.

להכנת הקרם החלבי- מרתיחים את השמנת המתוקה ואותה שופכים מעל שוקולד מריר שבור לקוביות בקערה חסינת חום. מחכים כמה שניות ומערבבים היטב עד קבלת קרם אחיד.


להכנת הקרם הפרווה- שמים בסיר קטן את הסוכר והקקאו ומערבבים, מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקולד המריר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהוא נמס לגמרי.
את שני הקרמים כדאי למזוג על העוגה ממש לאחר ההכנה, כשהם עדיין נוזליים מספיק ונוח למרוח אותם על העוגה.

לשמור את העוגה בקירור וכדאי להוציא אותה כחצי שעה לפני ההגשה לחום החדר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה