יום רביעי, 17 בספטמבר 2014

עוגיות שקולד צ'יפס קלאסיות

הגעתם לשלב של החופש אתם רק מחפשים מה לעשות עם הילדים?
מיציתם את הבריכה\ים\קניון?
תדליקו את המזגן וכנסו לחצי שעה למטבח.
הרי מי לא אוהב להכין עוגיות? ועוד עוגיות שוקולד צ'יפס!

המתכון הוא מתכון שנמצא איתי כבר שנים ועבר מעט שיפוצים עד שהגיע למצב הנוכחי.
פה אתם יכולים למצוא אגוזי מלך שהוספתי למתכון אבל כמובן שאפשר להתאים אותו לילדים קטנים ולהוריד את אגוזים או אם אתם לא אוהבים אגוזי מלך, אפשר לשים כל סוג של אגוז אחר- פקאן, לוז וכו'...

זהו מתכון מאוד קל עם מעט מאוד כלים שצריך לשטוף- שתי קערות, כף, מסננת ומרית, כך שאפילו אם אתם בני נוער שאוהבים את המטבח, רוצים לעשות הפתעה להורים שחוזרים הביתה מהעבודה ולהכין להם משהו קטן לקפה של אחרי הצהריים, זה המתכון.
פשוט לערבב את כל החומרים בקערה, להעביר לתבנית התנור ולאפות.

אני אוהבת להכין את העוגיות כמשטח אחד ואז לחתוך לעוגיות אבל כמובן שאפשר להכין את העוגיות בצורה המקובלת, העגולה- פשוט לקחת כמות מהמסה בכפית (או כף אם רוצים עוגיות גדולות יותר) ולהניח על התבנית במרווחים די גדולים, כ-3 ס"מ, אחד מהשני.

עוגיות שוקולד צ'יפס
260 גר' קמח לבן (21/3  כוסות)
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
50 גר' סוכר לבן (1/4 כוס)
125 גר' סוכר חום (3/4 כוס)
200 גר' חמאה רכה מאוד
1 כף סוכר וניל
2 ביצים
XL
250 גר' שוקולד צ'יפס
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק

בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הסוכר ואת החמאה הרכה עד קבלת תערובת אחידה



מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.



בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתייה ומלח ומנפים אל תוך הקערה הגדולה בכמה פעמים ומערבבים היטב רק עד קבלת תערובת אחידה.



מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.



מעבירים את התערובת לתבנית התנור עם נייר אפייה ומשטחים למשטח בעובי אחיד.


מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני- גבוה (180) ואופים כ 15 דקות עד שהבצק מזהיב וקיסם שננעץ יבש.


מוציאים מהתנור לקירור וחותכים לריבועים כשהבצק עדיין חמים.


מקררים לחלוטין ומעבירים לאחסון בכלי אטום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה