יום רביעי, 17 בספטמבר 2014

צלי בקר, ערמונים ועלי לזניה

הפעם זה טור על שילוב של הדברים האהובים עלי.
אני ממזמן כבר הבנתי שהשילוב של פטריות עם בשר הוא מוצלח והשילוב של פטרות עם ערמונים עוד יותר מוצלח.
בישול בבירה הוא אחד האהובים עלי, אז למה לא לנסות ולשלב את שלושת המרכיבים האהובים עלי (מסתבר) בתבשיל אחד?

בדרך כלל הייתי מגישה תבשיל צלי עם אורז לבן ופותרת את בעיית התוספת, אבל הפעם התחשק לי לשלב עם פסטה.
אבל עם איזה פסטה? רוב הצורות של הפסטה יישברו ויעלמו בתוך תבשיל כבד שכזה.
החלטתי לנסות ולהגיש את התבשיל עם עלי לזניה מבושלים. לעלי הלזניה יש נוכחות והם לא עדינים כמו כל צורת פסטה אחרת, אחרת הם לא יחזיקו את מאפה הלזניה עצמו...
את האמת, לא ציפיתי שהתוצאה תהיה כל כך טעימה.
עלי הלזניה נהיו לחלק מאוד גדול ומשמעותי בתבשיל מעצם העובדה שהם הפכו מסתם תוספת לחלק בלתי נפרד מהמנה. שילוב העלים עם התבשיל לכמה דקות קצרות בסוף הבישול שלהם בשביל לתפוס את הרוטב ואת הטעמים כמו שצריך, עושים את כל ההבדל.
כמות עלי הזניה שלדעתי מתאימה לסועד היא 3-4 עלים, תלוי כמה רעבים.

בבישול עלי הזניה צריך קצת רגישות, לפחות בתחילת הבישול. צריך לעמוד ליד הסיר ולהפריד את העלים אחד מהשני אחרת הם ידבקו מאוד מהר. בבישול פסטה רגילה בדרך כלל אין בעיה כזו כי מערבבים את הפסטה בסיר בתחילת הבישול ככה נפתרת הבעיה, אבל על עלי הלזניה כדאי לשמור טוב ולהפריד בעזרת מזלג את העלים.

אם אתם הולכים להגיש את כל התבשיל אז אין סיבה שלא להכניס את כל כמות הפסטה לסיר, אבל אם אתם לא מגישים את כל כמות התבשיל כדאי להוציא חלק ממנו לכלי לאיחסון ולהוסיף את עלי הלזניה רק לחלק שאותו מגישים אחרת הפסטה תספוג את הנוזלים, תהפוך לגוש ולא ישאר רוטב בתבשיל.

הפעם לשואלים אם אפשר להחליף את הבירה בנוזל אחר, לא הייתי מחליפה את הבירה. הטעמים לא יהיו אותו הדבר, אבל אם אתם לא אוהבים את טעם הבירה ואתם מתעקשים להחליף בנוזל אחר אז רק בציר בקר. לא מים!

עוד טיפ קטן שתקף לכל צלי שאתם מכינים- תבשיל צלי בבישול ארוך תמיד טעים יותר יום למחרת.

צלי בקר עם פטריות, ערמונים ועלי לזניה
2 מנות
0.5 ק"ג בשר בקר- כתף או צוואר
שמן זית
3 בצלים גדולים
שיניים מראש שום אחד
1 סלסת פטריות
1 שקית ערמונים בוואקום (100 גר')
1 בקבוק בירה (330 מל')
מלח
פלפל שחור גרוס


חוצים את הבצלים לאורכם וכל חצי חוצים לרבעים ואותם פורסים דק. פורסים דק את שיני השום.


חותכים את בשר הבקר לקוביות בינוניות, 2 ס"מ בערך ודואגים שיהיו יבשות.


בסיר בינוני מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבשר עד שמתחיל להשחים. מוציאים את הקוביות לצלחת ובאותו הסיר מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את שיני השום הפרוסות. מטגנים עד הזהבה. אם צריך מוסיפים מעט שמן זית.



את הפטריות חותכים לגודל בינוני אחיד ומוסיפים לסיר. מטגנים כשתי דקות ומוסיפים את הבשר והערמונים.





מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומוסיפים את הבירה. הנוזלים צריכים לכסות את התבשיל כך שאם חסרים מעט נוזלים אפשר להוסיף מעט מים רותחים (למרות שאצלי הנוזלים כיסו בדיוק).


מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד רתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים עד ריכוך הבשר.


כשהתבשיל מוכן מרתיחים מים לבישול הפסטה. מבשלים את דפי הלזניה עד שהם מוכנים, כ-12 דקות, מסננים אותם מהמים מוסיפים לסיר עם התבשיל.
מערבבים בעדינות שהדפים לא יקרעו ומעבירים לצלחת ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה