בימם משוגעים שכאלה
לאף אחד אין חשק להכין ארוחת כבדות או כאלה שלוקח יותר מעשר דקות הכנה.
גם מצב הרוח וגם החשש מהרגע שתשמע האזעקה פשוט מבריחים כל תוכנית מהראש ומהמטבח.
גם מצב הרוח וגם החשש מהרגע שתשמע האזעקה פשוט מבריחים כל תוכנית מהראש ומהמטבח.
הפעם אני מביאה לכם
מנה קלה להכנה וקלה לבטן, קצת פסטה וגבינות תמיד עושה טוב לנשמה.
שילוב של גבינות עם
פסטה הולך מצויין יחד וכמובן שאם הם נאפים יחד מתקבלים טעמים מיוחדים שבבישול רגיל
של פסטה והוספה של גבינות לא נקבל.
היתרון במאפים, כשפסטה היא אחד המרכיבים הראשיים, הוא שאפשר להכניס את המאפה לתנור
ולשכוח ממנו עד שהוא מוכן כך אין צורך לבדוק אותו כל כמה דקות.
יתרון נוסף במאפה הזה הוא שאפשר להכין אותו מראש, לכסות ולאחסן במקרר עד שרוצים להגיש. פשוט להרכיב את הכל חוץ מהוספת המים, לכסות בנייר אלומיניום ולשמור במקרר עד שזמן האפייה מגיע, אז מוסיפים את המים, מחממים תנור ומכניסים לאפייה.
יתרון נוסף במאפה הזה הוא שאפשר להכין אותו מראש, לכסות ולאחסן במקרר עד שרוצים להגיש. פשוט להרכיב את הכל חוץ מהוספת המים, לכסות בנייר אלומיניום ולשמור במקרר עד שזמן האפייה מגיע, אז מוסיפים את המים, מחממים תנור ומכניסים לאפייה.
כמה דגשים:
- לא משנה הצורה של הפסטה, רק שתהיה "מכילה" כמו קונכיות או שבלולים גדולים
- עגבניות השרי יכולות להיות רק אדומות או שילוב של צבעוניות
- שילוב הגבינות פה הוא יחסית עדין, כך שאם אתם רוצים להמיר את אחת הגבינות בגבינה חזקה יותר אתם מוזמנים.
- כמובן שאפשר להוסיף איזה עשבי תיבול שאתם אוהבים, אורגנו ופטרוזיליה יתקבלו בשמחה במאפה.
- לא משנה הצורה של הפסטה, רק שתהיה "מכילה" כמו קונכיות או שבלולים גדולים
- עגבניות השרי יכולות להיות רק אדומות או שילוב של צבעוניות
- שילוב הגבינות פה הוא יחסית עדין, כך שאם אתם רוצים להמיר את אחת הגבינות בגבינה חזקה יותר אתם מוזמנים.
- כמובן שאפשר להוסיף איזה עשבי תיבול שאתם אוהבים, אורגנו ופטרוזיליה יתקבלו בשמחה במאפה.
מאפה
פסטה עם גבינות
2 מנות
2 מנות
2 כוסות פסטה גדולה
יבשה
6-8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס
2 גבעולי בזיליקום קצוצים גס
100 גר' גבינת קשקבל
50 גר' גבינה בולגרית
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
3/4 כוס מים
פלפל שחור
מלח
פרמזן
6-8 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים גס
2 גבעולי בזיליקום קצוצים גס
100 גר' גבינת קשקבל
50 גר' גבינה בולגרית
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
3/4 כוס מים
פלפל שחור
מלח
פרמזן
שמים את הפסטה
היבשה בקערה עם כף שמן זית ומערבבים, מניחים בצד לכרבע שעה.
לאחר כרבע שעה מסדרים שכבה על תחתית הכלי ומעל מפזרים חצי מכמות הזיתים
מעל הפסטה מפזרים חצי מכמות הגבינות- קשקבל ובולגרית
מעל הגבינות מפזרים חצי מכמות הבזיליקום הקצוץ ומעל מסדרים 1/3 מכמות עגבניות השרי.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, תזכרו שהגבינות מלוחות ואין צורך בהרבה מלח.
מסדרים כך את שארית החומרים- פסטה, זיתים, גבינות, בזיליקום וכל העגבניות שנשארו.
מעל מתבלים שוב במעט מלח ופלפל שחור.
מעל מתבלים שוב במעט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים ¾ כוס מים, סוגרים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה בחום בינוני (175) לשעה וחצי.
פשוט מכניסים לתנור ושוכחים מהמאפה.
לאחר זמן האפייה מכוסה |
בתום הזמן פותחים את נייר האלומיניום, מפזרים בנדיבות את הפרמזן ומכניסים לאפייה
לעוד 20 דקות עד שהגבינה נמסה ושחומה.
להוציא מהתנור ולחכות כ -10 דקות לפני ההגשה.
קצת קשה שלא לאכול ישר מהכלי... |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה