פשטידות זה אחלה
פיתרון לארוחה קלה או כחלק מאירוח כמות גדולה של אנשים.
פשוט מערבבים את המרכיבים, אולי כמה חיתוכים וטיגונים לפני אבל בסך הכל אין יותר מידי עבודה.
אחד הדברים שאני יותר אוהבת זה אירוח חלבי, ככה לא צריך לשבור את הראש לגבי הקינוחים. אחד היתרונות הבולטים בארוחה חלבית היא האפשרות להפוך חלק מהמנות לפרווה, בשביל מי שלא אוכל מוצרי חלב או פשוט להכין תוספת שתתאים גם לארוחה בשרית למי ששומר כשרות.
פשוט מערבבים את המרכיבים, אולי כמה חיתוכים וטיגונים לפני אבל בסך הכל אין יותר מידי עבודה.
אחד הדברים שאני יותר אוהבת זה אירוח חלבי, ככה לא צריך לשבור את הראש לגבי הקינוחים. אחד היתרונות הבולטים בארוחה חלבית היא האפשרות להפוך חלק מהמנות לפרווה, בשביל מי שלא אוכל מוצרי חלב או פשוט להכין תוספת שתתאים גם לארוחה בשרית למי ששומר כשרות.
לפני כמה ימים
קיבלתי במייל בקשה מקורא לפשטידת פטריות פרווה.
מכיוון שפשטידת הפטריות היחידה שאני אוהבת מכילה גם שמנת מתוקה וגם גבינה צהובה, הבנתי שאין ברירה אלה לנסות ולהכין לבד משהו שיתאים לבקשת הפרווה.
מכיוון שפשטידת הפטריות היחידה שאני אוהבת מכילה גם שמנת מתוקה וגם גבינה צהובה, הבנתי שאין ברירה אלה לנסות ולהכין לבד משהו שיתאים לבקשת הפרווה.
לאחר שיטוט קל
ברחבי האינטרנט כדי למצוא משהו שיכול להחליף את מוצרי החלב הקבועים שלי החלטתי
שאין ממש תחליף לגבינות, כך שהמסה העיקרית בפשטידה, חוץ מפטריות כמובן, צריכה
להיות סוג של ירק. מבחינתי השילוב האולטימטיבי יחד עם פטריות יהיה בצל ואם מכניסים
גם תפוח אדמה, שהעמילן שבו יעזור לקשירה של הפשטידה ויוסיף עוד טעם ומרקם, כל
המרבה וכו'...
אז קצת בצל, קצת כרישה ותפוח אדמה יחד עם פטריות יוצרים אחלה פשטידה.
אז קצת בצל, קצת כרישה ותפוח אדמה יחד עם פטריות יוצרים אחלה פשטידה.
נכון, כן השתמשתי בסוף בשמנת מתוקה, אבל דווקא איתה אין כל כך בעיית המרה, פשוט
מחליפים אותה בשמנת צמחית בכמות שווה, דבר שלא פוגע במרקם הסופי.
אז אדיר, מקווה
שהפשטידה שהכנתי לבקשתך תמצא חן בעינייך.
ואם יש לכם עוד בקשות, אשמח לשמוע אותן.
ואם יש לכם עוד בקשות, אשמח לשמוע אותן.
פשטידת
פטריות ובצלים
2 סלסלות פטריות
שמפיניון
3 בצלים בינוניים
2 כרשות בינוניות או אחת גדולה
שיניים מחצי ראש שום
1 תפו"א אדום גדול מקולף ומגורד דק (לא לסחוט אותו!)
5 כפות שמן זית
2 ביצים L
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
1 קרטון שמנת מתוקה או צימחית (250 מל')
2 כפות קמח לבן
3 בצלים בינוניים
2 כרשות בינוניות או אחת גדולה
שיניים מחצי ראש שום
1 תפו"א אדום גדול מקולף ומגורד דק (לא לסחוט אותו!)
5 כפות שמן זית
2 ביצים L
מלח
פלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט
1 קרטון שמנת מתוקה או צימחית (250 מל')
2 כפות קמח לבן
קוצצים את הבצלים דק
ומטגנים במחבת גדולה עם שמן הזית עד הזהבה.
קוצצים את השום והכרישה ומוסיפים למחבת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מטגנים יחד עד שהנפח יורד והכרישה קיבלה גוון מוזהב ואין נוזלים במחבת.
מעבירים לקערה גדולה.
בינתיים קוצצים גס את הפטריות ומטגנים באותה המחבת, אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
כשהפטריות מוכנות מעבירים גם אותן לקערה ומוסיפים את הביצים, תפו"א, אגוז מוסקט לפי הטעם, שמנת מתוקה וקמח ואם צריך מתקנים תיבול. מערבבים ומעבירים לתבנית פיירקס מתאימה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170) כ- 40 דקות.
כדאי לתת לפשטידה לעמוד מעט להתייצבות לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה