יום ראשון, 10 במרץ 2013

עוד פעם פסטה והפעם- ברוקולי!


ברוקולי. אימת הילדים (או ככה מציגים אותו בסרטים תמיד).
כמה שהוא בריא, ככה הם מתרחקים ממנו.
אבל אני, תמיד אהבתי ברוקולי, ילדה מוזרה שהייתי. בכל צורה שהיא- במרק, בפשטידה או אפילו סתם ככה מבושל בגיוועץ' (לאלו שלא דוברי פולנייה, גיוועץ' זה תבשיל ירקות).
לאט לאט התחלתי למצוא דרכים נוספות לבשל את הברוקולי ולגוון לי את הטעמים של המנות.

אל המתכון הזה הגעתי בזמן הלימודים בירושלים. בטיול בשוק מצאתי ברוקולי טרי ויפה והחלטתי לקנות אותו.
התיבול של המנה הוא תיבול שבו אני משתמשת בדרך כלל בסלט פסטה נוסף שאותו אני מכינה עם פלפלים וחשבתי למה לא לנסות לשלב בין הטעמים. בקיצור, שילוב טעמים מוצלח למדי, אם יורשה לי לומר.

אם אין לכם אפשרות לקנות  ברוקולי טרי או אתם רוצים להכין את המנה אבל הברוקולי לא בעונה, אפשר להשתמש בברוקולי קפוא, רק שימו לב שהוא יהיה מוכן הרבה יותר מהר מהטרי (ההקפאה מקצרת תהליכים לפעמים).
לאידוי אני משתמשת במן מסננת מתקפלת שכל יעודה בחיים הוא לשבת בתוך סיר ולאדות ירקות, אפשר לקנות אותה בכל חנות כלי מטבח או אפילו בשוק. למי שיש סיר פסטה הוא גם כן מצוין, למי שאין לא את הכלי אידוי ולא סיר פסטה יכול למלא רבע סיר במים רותחים ולהניח את פרחי הברוקולי כשהגזע בחלק התחתון, בתוך המים והפרח מחוץ למים, כאילו "שתלתם" את הברוקולי בסיר.

את הגזע העבה שנשאר מחיתוך הפרחים אל תזרקו, תשמרו אותו למרק ירקות של מחר.


פסטה עם ברוקולי  4-6 מנות

2 ראשי ברוקולי גדולים מפורקים לפרחים בינוניים
2 בצלים גדולים
שיניים מראש שום
שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי
מיץ מלימון אחד בינוני
טבסקו
פלפל שחור גרוס טרי

חבילת פסטה בצורה גדולה שאוהבים- פנה, קונכיות, טליאטלה

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, כשמוכנה לסנן מהמים, לשים מעט שמן זית ולערבב כדי שלא תדבק.
לשטוף היטב את פרחי הברוקולי- אני בדרך כלל מפרקת לפרחים, שמה בקערה גדולה מלאה מים עם כף מלח גס ומעט חומץ ומשרה כרבע שעה. לאחר רבע שעה, שוטפת היטב והברוקולי מוכן לשימוש (כנ"ל לשטיפת כרובית).


בסיר גדול אני שמה את כלי האידוי וממלאת מים רותחים כס"מ מתחת לכלי, שהמים לא יציצו מהחורים (כנ"ל לסיר הפסטה- שהמים לא יציצו בחורים של המסננת, המטרה היא לאדות את הברוקולי).


מניחים את הברוקולי מעל לכלי האידוי סוגרים את המכסה של הסיר ומאדים כ- 10 דקות.


לאחר 10 דקות דוקרים את הגזע של אחד מהפרחים ואם הסכין\מזלג נכנס ויוצא בקלות, הברוקולי מוכן ואפשר לסנן את המים כדי שלא ימשיכו להתאדות. לאחר הסינון אפשר לשמור את הברוקולי בסיר או להעביר לקערה ולשמור בצד.


את הבצלים חוצים לאורך וכל חצי פורסים לפרוסות דקות.
את שיני השום פורסים לפרוסות דקות גם כן.


במחבת גדולה מטגנים במעט שמן זית את הבצלים עד שהם מזהיבים ואז מוסיפים את השום.


מטגנים עוד כשתי דקות ומוסיפים את הברוקולי המאודה.
מערבבים ומוסיפים את התיבול- סויה, חומץ בלסמי, טבסקו, לימון ופלפל שחור.
טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.


מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב עד שכל הפסטה ספגה את הטעמים של הרוטב.
מעבירים לקערת הגשה או טועמים מהמחבת...


הצעה לשדרוג- לפזר מעט גבינת פרמזן מגורדת מעל, שומשום או שבבי שקדים קלויים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה