בימים עמוסים שאין
כוח להכין ארוחת ערב או אם מגיעים אורחים בהתראה קצרה ורוצים להגיש משהו חם אבל לא
הספקתם לעשות קניות כבר כמה ימים, פשטידה ממה שיש בבית זה יופי של פיתרון.
אני בדרך כלל מחזיקה קופסת שימורי תירס, גם כי אני מאוד אוהבת תירס (ולפתוח את הקופסה ולאכול ישר ממנה זה משהו שנשאר עוד מימי הצופים) וגם זה אחלה פיתרון למקרה של מחסור בחומרי גלם טריים...
אני בדרך כלל מחזיקה קופסת שימורי תירס, גם כי אני מאוד אוהבת תירס (ולפתוח את הקופסה ולאכול ישר ממנה זה משהו שנשאר עוד מימי הצופים) וגם זה אחלה פיתרון למקרה של מחסור בחומרי גלם טריים...
אז נכון שלא כל אחד
מחזיק בבית בצק עלים או ערמונים בוואקום (שניהם נשארו לי מתכנוני מתכונים קודמים
ולא ידעתי מה אני הולכת להכין מהם הלאה) אבל שניהם חומרי גלם שאפשר וכדאי להחזיק
במקפיא\במזווה והם לא יתקלקלו כל כך מהר.
בתוספת של מגוון גבינות, או אפילו אם יש לכם רק סוג אחד בבית זה גם בסדר, אפשר להכין פשטידה חמה ומשביעה שכל בני הבית והאורחים יהנו ממנה.
בתוספת של מגוון גבינות, או אפילו אם יש לכם רק סוג אחד בבית זה גם בסדר, אפשר להכין פשטידה חמה ומשביעה שכל בני הבית והאורחים יהנו ממנה.
פשטידת
תירס וערמונים
1 קופסת שימורי
תירס
70 גר' גבינת אמנטל מגורדת
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 חבילת ערמונים בוואקום (100 גר')
גבעול בצל ירוק
קרטון שמנת לבישול (250 מל')
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שום גבישי
70 גר' גבינת אמנטל מגורדת
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
50 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1 חבילת ערמונים בוואקום (100 גר')
גבעול בצל ירוק
קרטון שמנת לבישול (250 מל')
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שום גבישי
חצי חבילת בצק עלים
מופשר במקרר
קוצצים את הערמונים
גס ומעבירים לקערה גדולה.
קוצצים דק את הבצל הירוק ומוסיפים לערמונים, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים לפי הטעם ומערבבים היטב.
מסדרים בתבנת אפייה מתאימה את הבצק המופשר, מהדקים היטב לדפנות ומוזגים את המלית לתבנית.
מסדרים את המלית ומכניסים לאפייה בחום בינוני-גבוה (180) לכ- 45 דקות, עד שהמלית שחומה ויציבה ושולי הבצק אפויים.
כדאי לתת לפשטידה לעמוד כעשר דקות להתייצבות לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה