איך שלא יהיה, אוכל
שמכינים באותו הסיר\מחבת\תבנית תמיד קורץ לי. פחות כלים לשטוף...
קוצצים, מטגנים, מערבבים, מכסים ונותנים לזמן לעשות את שלו. הזמן הוא המרכיב הכי חשוב כשזה מגיע לתבשילים של הכל בסיר אחד.
מזל שלפעמים יש גם קצת קיצורי דרך, בעיקר בזכות האפשרות לבשל קיטניות, לחלק למנות ולהקפיא, ככה יש מנות מוכנות מתי שרוצים ולא צריך לדחות יותר מידי סיפוקים.
אותו דבר לגבי עשבי תבלין, זה נכון שיש שקיות שנמכרות בסופר של עשבי תבלין יבשים, אבל אני מעדיפה לקנות טרי ולייבש בעצמי, הם נשמרים ככה יותר טוב לדעתי. פשוט שוטפת אותם, מייבשת היטב מהמים, מפרידה את העלים מהגבעול ומניחה על נייר מגבת עד שהם יבשים לחלוטין ואז מאחסנת בצנצנות אטומות, תהליך שלוקח כמה ימים (כמובן תלוי בעונה ובטמפרטורה בחדר).
קוצצים, מטגנים, מערבבים, מכסים ונותנים לזמן לעשות את שלו. הזמן הוא המרכיב הכי חשוב כשזה מגיע לתבשילים של הכל בסיר אחד.
מזל שלפעמים יש גם קצת קיצורי דרך, בעיקר בזכות האפשרות לבשל קיטניות, לחלק למנות ולהקפיא, ככה יש מנות מוכנות מתי שרוצים ולא צריך לדחות יותר מידי סיפוקים.
אותו דבר לגבי עשבי תבלין, זה נכון שיש שקיות שנמכרות בסופר של עשבי תבלין יבשים, אבל אני מעדיפה לקנות טרי ולייבש בעצמי, הם נשמרים ככה יותר טוב לדעתי. פשוט שוטפת אותם, מייבשת היטב מהמים, מפרידה את העלים מהגבעול ומניחה על נייר מגבת עד שהם יבשים לחלוטין ואז מאחסנת בצנצנות אטומות, תהליך שלוקח כמה ימים (כמובן תלוי בעונה ובטמפרטורה בחדר).
בקיצור, התבשיל
המצורף הוא קיצור דרך אחד גדול. חוץ מזמן הבישול כמובן, שם אי אפשר לזייף. טוב,
אולי בסיר לחץ אפשר אבל זה לא יוצא אותו דבר.
קצת חומוס מבושל מראש, קצת שמיר מיובש (כמובן שאפשר גם טרי למי שיש) יחד עם בשר ואורז ויש לכם יופי של ארוחה חמה ומשביעה.
רוב גרגירי החומוס המבושל מתפרקים הופכים לחלק נכבד מהרוטב, תהליך פשוט אבל מוסיף המון טעם ומרקם למנה. אם אתם רוצים שהם יהיו יותר דומיננטיים כשלמים כדאי להשאיר חלק מהכמות בצד ולהוסיף אותם יחד עם האורז בתחילת זמן הבישול שלו.
קצת חומוס מבושל מראש, קצת שמיר מיובש (כמובן שאפשר גם טרי למי שיש) יחד עם בשר ואורז ויש לכם יופי של ארוחה חמה ומשביעה.
רוב גרגירי החומוס המבושל מתפרקים הופכים לחלק נכבד מהרוטב, תהליך פשוט אבל מוסיף המון טעם ומרקם למנה. אם אתם רוצים שהם יהיו יותר דומיננטיים כשלמים כדאי להשאיר חלק מהכמות בצד ולהוסיף אותם יחד עם האורז בתחילת זמן הבישול שלו.
ואם הייתם פה שבוע
שעבר אני יכולה לומר שהתבשיל הזה הולך נהדר יחד עם חמוצי הלפת-סלק!
תבשיל
בקר אורז וחומוס
500 גר' בשר בקר
(כתף או צוואר)
3 בצלים גדולים
שיניים מראש שום
1 כוס חומוס מבושל
1 כוס אורז בסמטי
שמן זית
שמיר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 בצלים גדולים
שיניים מראש שום
1 כוס חומוס מבושל
1 כוס אורז בסמטי
שמן זית
שמיר
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חותכים את הבשר
לקוביות בגודל 2-3 ס"מ בערך ומטגנים אותם בסיר בינוני בשמן זית עד שכל הצדדים
צרובים.
מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
מקלפים את הבצל, חוצים לאורכו ופורסים רצועות לאורך. מקלפים את השום וקוצצים גס.
באותו השמן מטגנים את הבצל עד הזהבה ואז מוסיפים את השום לטיגון קצר.
כשהבצל והשום מטוגנים מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים יחד כחמש דקות. מתבלים במלח גס, פלפל שחור ושמיר לפי הטעם.
מוסיפים נוזלים (ציר בקר אם יש אבל גם מים רותחים זה מספיק) עד כיסוי ועוד קצת מעל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה שתהיה כל הזמן רתיחה עדינה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מידי פעם מערבבים ובודקים שאין צורך להוסיף נוזלים.
לאחר שעה וחצי מוסיפים את החומוס המבושל, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה כשהמכסה פתוח מעט ויש חריץ קטן. הבשר צריך להיות רך ומתפרק בקלות.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את כוס האורז וכחצי כוס נוזלים נוספים, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד כעשר דקות עד שהאורז מוכן. אם נראה שחסרים נוזלים אפשר להוסיף מעט.
כדאי להשאיר את הסיר מכוסה מעט לאחר גמר הבישול, לתת לתבשיל לעמוד קצת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה