אני מאוד אוהבת
עוגות שמשלבות כמה מרקמים יחד, תמיד יש עניין בכל ביס.
נכון, זה כבר לא העוגה הבחושה שמכינים בעשר דקות ותמיד נדרשים קצת יותר השקעה ותכנון של הזמנים מבחינת השכבות, אבל אין מה לעשות- בקונדיטוריה כמו בקונדיטוריה חייבים סבלנות ולדייק אם רוצים שהמנה תצא בדיוק כמו שמתכננים.
נכון, זה כבר לא העוגה הבחושה שמכינים בעשר דקות ותמיד נדרשים קצת יותר השקעה ותכנון של הזמנים מבחינת השכבות, אבל אין מה לעשות- בקונדיטוריה כמו בקונדיטוריה חייבים סבלנות ולדייק אם רוצים שהמנה תצא בדיוק כמו שמתכננים.
אז שוב עשיתי סדר במקפיא ובין כל הקופסאת של המרק ושקיות הקטניות מצאתי קופסא עם
שאריות של עוגת וניל בחושה, ספוג כזאת כמו של פעם שהכנתי פעם מזמן. אולי נכין ממנה
משהו לפני שהיא תתייבש לגמרי ואז היא תמצא את עצמה בפח?!
טוב, לא ממש ידעתי מה אני רוצה להכין בערך עד שהתחתית כבר היתה מוכנה, אבל לאט לאט המנה נבנתה לה ובסוף גם יצא משהו טעים.
טוב, לא ממש ידעתי מה אני רוצה להכין בערך עד שהתחתית כבר היתה מוכנה, אבל לאט לאט המנה נבנתה לה ובסוף גם יצא משהו טעים.
בעצם כל הטארט הזה מורכב משילוב של דברים שהיו לי וישבו וחיכו שאעשה איתם משהו...
הבסיס מורכב
משאריות של העוגה הבחושה, אגוזי לוז ועוגיות לוטוס שחוץ מלשבת על השיש בקופסא הן
לא עושות כלום כי אני לא אוהבת לאכול אותן ככה סתם, המלית היא אדפטציה של עוגת
הגבינה האפוייה של אמא שלי ואי אפשר לטעות כשזה מגיע לציפוי של תותים, כי הרי עוגת
גבינה ותותים זה השילוב האולטימטיבי.
הציפוי שאני השתמשתי בו גם כן נמצא בשיטוטי בפריזר מפעם קודמת שהכנתי עוגת מוס
גבינה ונשאר לי קצת, אבל אם אין לכם כוח להשקיע ולהכין ריבת תות לציפוי אתם יכולים
בקלות לקחת ריבת תות מוכנה ולדלל אותה במעט מים רותחים רק עד שתהיה מספיק נוזלית
למריחה על העוגה.
אם אין לכם שאריות של עוגה בחושה אי שם בפריזר, אפשר להכין כמות קטנה רק בשביל
העוגה או להשתמש במקום בפתי בר או עוגיות וניל אחרות, רק אז תצטרכו להוסיף עוד מעט
חמאה כדי שתערובת הפירורים תהיה מספיק לחה בשביל עיבודה לקלתית.
המתכון פה הוא
לכמות שמספיקה לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ, לתבנית גדולה בקוטר 28-30 פשוט להכין
כמות וחצי, הדופן תצא קצת יותר גבוהה וכך גם המלית.
שימו לב שהעוגה מעט מתכווצת בקירור, אז אל תבהלו אם היא פתאום נראית לכם קטנה יותר.
שימו לב שהעוגה מעט מתכווצת בקירור, אז אל תבהלו אם היא פתאום נראית לכם קטנה יותר.
טארט
גבינה ותותים קצת אחר
תבנית פאי 22 ס"מ
תבנית פאי 22 ס"מ
לקלתית-
100 גר' שאריות עוגה בחושה
50 גר' עוגיות לוטוס
70 גר' אגוזי לוז עם קליפה
50 גר' חמאה מומסת
כף ברנדי
100 גר' שאריות עוגה בחושה
50 גר' עוגיות לוטוס
70 גר' אגוזי לוז עם קליפה
50 גר' חמאה מומסת
כף ברנדי
למלית-
2 ביצים מופרדות
80 גר' גבינת שמנת 5%
2 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד
1 כף קורנפלור
2 ביצים מופרדות
80 גר' גבינת שמנת 5%
2 כפות סוכר
גרידה מלימון אחד
1 כף קורנפלור
לציפוי וקישוט-
2 חבילות תותים
2 חבילות תותים
קולים את אגוזי
הלוז ומעבירים לכלי הבלנדר, טוחנים עד שמקבלים פירורים קטנים.
מוסיפים את העוגה
והעוגיות וטוחנים יחד רק עד קבלת מרקם אחיד. לא צריך לטחון עד שמקבלים אבקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה המומסת והברנדי (לפי הטעם) ומערבבים היטב.
את התערובת מעבירים לתבנית פאי עם תחתית מתפרקת ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות עד קבלת עובי אחיד.
מכניסים למקרר להתייצבות ובינתיים מכינים את המלית.
מפרידים את הביצים- את החלמונים שמים בקערה בינונית ואת החלבונים מקציפים יחד עם הסוכר.
מערבבים את החלמונים יחד עם גבינת השמנת, גרידת הלימון והקורנפלור וכשהחלבונים
מוקצפים מקפלים הכל יחד.
מוציאים את התחתית מהמקרר וממלאים אותה במלית הגבינה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (170) לכחצי שעה, עד שהמלית מזהיבה ויציבה למגע.
מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי.
להכנת הציפוי- בסיר קטן שמים כמות של חצי חבילת תותים שטופים וקצוצים גס יחד עם חצי כוס סוכר ומבשלים עד שהתותים מתרככים ונהפכים למחית. טוחנים כדי לקבל מרקם אחיד ומי שרוצה יכול לסנן מהגרגירים. מקררים היטב לפני שמצפים את עוגה.
לאחר ציפוי העוגה כדאי להכניס למקרר ללילה או לפחות לשלוש שעות להתייצבות.
מקשטים בתותים טריים לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה