יום שישי, 17 ביולי 2015

דלורית ממולאת בורגול, תרד וחמוציות

מידי פעם אני מוצאת את עצמי חוזרת למנות שהתכנון הראשוני שלהם הוא אחד והתוצאה הסופית שונה לגמרי ממה שתכננתי או חשבתי שתצא.
ככה זה עם מנות שיוצאות לגמרי במקרה טבעוניות.
כמו שהבנתם, אני ממש לא קרובה לטבעונית או אפילו לצמחונית, אבל לפעמים, ככה סתם בלי תכנון מראש רוב הדברים שאני אוכלת במשך השבוע הם חסרי בשר, בעיקר בקיץ. כי למי יש כוח למנות יחסית כבדות, לבשל או לאכול?
למרות שאני אף פעם לא אומרת לא ל"על האש" בחצר, ככה כמו שצריך. עם בירות וחברים.
הפעם שוב חזרתי לדלורית.
אני מאוד אוהבת להשתמש בה, המתיקות שבה מאוד מתאימה לרוב סוגי המרכיבים והיא מאוד נוחה ל"תפעול", אין יותר מידי מה להסתבך עם דלורית.
השילוב שעליו חשבתי בהתחלה הכיל גם כמה סוג גבינות ולא היו בו אגוזים וחמוציות, אבל תכנונים לחוד ותוצאות לחוד ומה שקבע בסופו של דבר את התוצאה זה תכולת המקרר...
כן, שכחתי לקנות את הגבינות שרציתי להשתמש בהן אז אילתרתי.
אם המלית נראית לכם מוכרת זה בגלל שחלקה הרכיב את השניצלון הממולא מלפני כמה טורים. אז החלטתי לקחת אותה ולשדרג עם עוד כמה מרכיבים וטעמים שרק הוסיפו.
כמובן שאתם לא חייבים להשתמש באותם סוגי האגוזים, תשתמשו במה שאתם אוהבים העיקר שהכמות תהיה זהה.
כמות המלית במתכון מספיקה למלא דלורית די גדולה את האמת, אבל אני הכנתי אחת בינונית. את  שארית המלית פשוט אכלתי ככה! עם קצת לימון ועוד כמה ירקות יוצא יופי של סלט.

דלורית במלית בורגול
דלורית בינונית
2 כוסות עלי תרד טריים
1/2 כוס בורגול
1/4 כוס אגוזי לוז
1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס חמוציות מיובשות
4 שזיפים מיובשים מגולענים5 עלי מרווה טריה
10 עלי נענע טריה
עלים מ- 2 גבעולי בזיליקום טרי
2
כפות שמן זית
1/2 כפית שום גבישי
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי מיובש לפי הטעם


שוטפים היטב את הדלורית וחוצים אותה לאורך.


בעזרת תפוחן מוציאים את התוכן אבל משאירים שוליים בעובי ס"מ בערך. את כל החלק הפנימי שהוצאנו פשוט שמרו בצד למשהו אחר, כנראה שתקבלו אותו במתכון נוסף בקרוב.



שוטפים היטב את התרד וקוצצים גס. שמים  בקערה גדולה בצד.


שוטפים את הבורגול ומשרים במים רותחים כעשר דקות.
מכינים את התערובת הקצוצה- שמים את כל שאר החומרים במג'ימיקס וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה וגסה אבל לא עיסה חלקה, שישארו חלקי אגוזים.
מעבירים לקערה הגדולה את  התערובת, מסננים את הבורגול מהנוזלים, מוסיפים גם אותו לקערה ומערבבים היטב. טועמים למקרה שצריך לתקן תיבול.


מניחים את חצאי הדלורית המרוקנת בתבנית ומייצביים אותן בעזרת כדורי נייר אלומיניום מתחת לחלק הצר.
ממלאים את הדלורית בתערובת, אין צורך לדחוס אותה.


מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה בחום גבוה (200) לכשעה, עד שהדלורית רכה.


כשמוכן מוציאים מהתנור ומקררים מעט לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה