יום חמישי, 9 ביולי 2015

תבשיל פרגיות, תרד וחומוס

מזמן לא הכנתי עוף. הסיבה העיקרית לכך היא שמזמן לא קניתי עוף.
אז החלטתי שהגיע הזמן להכין משהו חדש ועם פרגיות אני אוהבת לבשל במיוחד בגלל שמאוד קשה להרוס אותן, לעומת חזה עוף שמתייבש בקלות אם מבשלים אותו קצת יותר מידי.
פרגיות נשארות מאוד עסיסיות והן מתאימות לרוב סוגי הבישולים- למנגל, להקפצה ולתבשילים בבישול ארוך.
בישול ארוך (יחסית כמובן) עם כמות נוזלים מתאימה גורמת לפרגיות להיות רכות ולבשר להתפרק מעצמו.

גם הפעם החלטתי לתבל את העוף עם תבלין שבדרך כלל לא תמצאו במתכונים המוכרים.
זעתר. אבל התבלין היבש, זה עם הסומסום. לא העלים.
ואתם יודעים מה? השילוב של החומוס, התרד והזעתר מצויין! טוב, חומוס ותרד זה אחלה שילוב וחומוס וזעתר זה בכלל שילוב מנצח אז מה יכול להיות רע בעצם?
אז לקחתי את השילוב והעלתי אותו כמה דרגות עם היין הלבן והתוצאה הסופית, יחד עם אורז לבן כתוספת יוצרת ארוחה נהדרת במרחק של שעה עבודה.

כמה דגשים-
חומוס מבושל, טוב אני לא אחזור על העובדה שיש לי שקיות מוכנות בפריזר שוב, בסדר? בסדר.
תרד. השתמשתי במדליוני תרד קפוא אבל אם יש לכם תרד טרי, כמובן שעדיף. רק אחרי החליטה\הפשרה חשוב לסחוט את כל הנוזלים מהעלים. הכמות שבה השתמשתי היא כמובן אחרי ההפשרה והסחיטה מהנוזלים.
נוזלים במקום היין- אפשר להשתמש בציר עוף או ירקות, למרות שכדאי מאוד להשתמש ביין, הטעם ישתנה אם לא יהיה בכלל.

פרגיות בתבשיל תרד וחומוס
400 גר' פרגית נקייה
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול
1.5 כוסות חומוס מבושל
2 כוסות תרד חלוט
2 כוסות יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית שום גבישי
2 כפיות זעתר
לימון


חוצים את הבצל לאורכו ופורסים לאורך לפלחים דקים. 


מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד הזהבה.
את הפרגיות מנקים משאריות שומן, כל פרגית חותכים ל-3 חתיכות שוות ומתבלים במלח, פלפל שחור, שום גבישי, זעתר ומעט שמן זית.


מוסיפים את הפרגיות לסיר ומטגנים גם אותן עד שהן משנות צבע.


מוסיפים את החומוס והתרד, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מתבלים מעט במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 45 דקות.


חשוב לבדק באמצע הבישול את הטעמים למקרה וצריך לתקן תיבול.
בסיום הבישול כל הנוזלים הצטמצמו והמרירות של היין נעלמת. אם נשארים מעט נוזלים זה לא נורא, פשוט לכבות את האש, לכסות ולתת לתבשיל לעמוד מעט כדי שכל הנוזלים ייספגו בבשר.
לפני ההגשה לסחוט מעט מיץ לימון מעל התבשיל.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה