יום שבת, 24 במאי 2014

פוייקה חברים

אני לא מכירה מישהו אחד שלא אוהב לעשות על האש עם חברים, בצורת מנגל או מדורה.
השבוע הרבה מאוד מדורות בערו ברחבי הארץ, בחלק שרפו תפוחי אדמה וחלק מרשמלו, או גם וגם. כל אחד עם ההעדפות שלו.


תמיד נחמד להיפגש עם חברים עם סיבה ספציפית לחגיגה או סתם ככה כי מתחשק קצת לצאת מהשגרה של פאב-מסעדה-בית קפה. לצאת קצת מהאזור המוכר לאיזה חוף או קמפינג ביער (שמותר להבעיר בו אש, כמובן), לקחת כמה מצרכים מהבית ולבשל בחיק הטבע. אחד הדברים האהובים עלי.

הפעם אני מביאה לכם מתכון לא שלי וגם לא אני אחראית על כל תהליך הבישול, אחותי וגיסי מקבלים את הקרדיט.

חצי דוד שמש ישן משמש ככלי קיבול לגחלים ולפוייקה
ביום העצמאות האחרון חוץ מהמנגל הקבוע הכנו גם שני סירי פוייקה- אחד לילדים (גם לאלו שברוחם) עם נקניקיות והשני למבוגרים עם עוף. סיר מלא בכל טוב- אורז,בשר והמון ירקות שורש.
אמנם פוקייה מצריך בישול יחסית ארוך אבל לא יותר מידי עבודה, לרוב זורקים את כל המרכיבים לסיר, מכסים בנוזלים, סוגרים ונותנים לזמן לעשות את שלו.

אמנם החג השנה כבר עבר, אבל תמיד אפשר לשמור את המתכון לשנה הבאה או למפגש חברים הבא.

כמה דגשים-
- פוייקה לא מערבבים! מכניסים את כל המרכיבים לסיר ומכסים.
- הרעיון הוא זהה לכל סוג בשר שרוצים. הנקניקיות יכולות להתחלף בכל בשר אחר שאוהבים- פולקע, קוביות של בשר לצלי וכו'...
- במתכון הזה טיגנו את כל המרכיבים קודם, כדי שיקבלו חריכה יפה. אבל לא חובה. אם אתם בשטח ויש לכם אפשרות להביא מחבת נוספת, כדאי להקפיץ את הנקניקיות לפחות כדי לקבל את הטעם המעושן.
- תוספת נחמדה אבל לא חובה- בשלב הסופי של הבישול, שבו הוספנו את הקופסא השניה של השעועית, הוספנו יחד איתה שקית של קרעפלעך קפואים. יצא מצויין!
- כן, אין במתכון מלח או פלפל. אין בהם צורך לדעתי.

פוקייה חברים
6-8 מנות
4 בצלים גדולים
שיניים מ- 4 ראשי שום
1/2 שקית תפוחי אדמה קטנים או 8 גדולים חתוכים לרבעים
2 בטטות גדולות
6 גזרים גדולים
7 ענפים יפים של סלרי עלים
1 חבילה קבנוס
1 חבילה צ'וריסו
2 קופסאות שימורי שעועית ברוטב
1 קופסא מטבוחה
1 בקבוק בירה שאוהבים
5-6 עלי כרוב גדולים
1 ליטר מים


מקלפים את הבצל, שום, גזר ובטטה וחותכים לקוביות בערך באותו הגודל, את הבטטה אפשר לחתוך יותר גדול.
חותכים את הקבנוס והצ'וריסו לחתיכות בגודל שרוצים, אפשר גם לא לחתוך, אנחנו השארנו חלק שלמים.


מטגנים את הנקניקיות רק עד שיקבלו חריכה יפה, אין צורך בשמן הן מוציאות ה-מ-ו-ן שמן מעצמן. 


מטגנים את כל הירקות טיגון קצר. אפשר בשמן שהנקניקיות הוציאו, הם יקבלו טעם מצויין.




מרפדים את הסיר בעלי הכרוב- זה שלב חשוב שעוזר למנוע חריכה של תחתית הסיר ומעליו מתחילים למלא עם הירקות, תפוחי האדמה, בטטה ונקניקיות.




מעל מרוקנים קופסא אחת של שעועית ברוטב ואת המטבוחה.


מוזגים את הבירה ומשלימים עם מים רק עד כדי כיסוי.



מכסים ומביאים לרתיחה.
משתדלים שלא תהיה רתיחה חזקה, אני יודעת שמאוד קשה לשלוט באש אבל אפשר לפזר את הגחלים מסביב שלא יהיו קרובים מידי לסיר.


מבשלים כך כשעה וחצי. למקרה והרתיחה חזקה מידי, אפשר לעשות חריץ קטן במכסה כדי שהאדים יצאו, אבל להשתדל שהוא לא יהיה גדול מידי שלא כל הנוזלים יתאדו מהר והתבשיל יתייבש. כדאי מידי פעם לפתוח ולוודא שיש מספיק נוזלים.



לאחר שעה וחצי מוסיפים את קופסת השעועית השנייה ומוסיפים נוזלים אם רואים שצריך.
מבשלים עוד כעשרים דקות מכוסה.

קרעפלעך. טעים, טעם...

מגישים ואוכלים בהנאה לצד בירה קרה וחברים טובים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה