יום שבת, 3 במאי 2014

עוגיות שיבולת שועל-בננות-חמאת בוטנים

כן כן, גם החודש אני עם האתגר של מנטקה.
הפעם המרכיב לא ממש מסובך כמו חודש שעבר וזה שלא הכנתי מתכון זה לא בגלל שלא היה לי מה להכין, להיפך- היו יותר מידי רעיונות ופחות מידי זמן לבצע...
מבטיחה לפצות!!

מפתיע כמה שזה ישמע, בננה זה חומר גלם בעייתי! אני פשוט כל כך אוהבת בננות שאני לא ידעתי מה להכין! 
פתאום שמתי לב שאין לי מספיק מתכוני בננות בבלוג, אז גם על זה תקבלו פיצוי.

עכשיו אני אתן את אחד הטיפים, אם לא ה-! (אם עדיין לא ידעתם את זה קודם כמובן...)
בננות לא זורקים, אלא מקפיאים!
בדרך כלל כשאני קונה בננות אני לא מספיקה לאכול את כולן, כי אתם מכירים את זמן ההבשלה של בננות- צהובות\ירוקות וחצי בשלות בערך שלושה ימים, בשלות וטובות לאכילה חצי שעה בערך ואחר כך כבר שחורות ו"דבש".
אז מה עושים? מקפיאים. בשלב הדבש כמובן. באופן 
קבוע יש לי בננות במקפיא. ובדרך כלל כמות מטורפת, בערך חצי מקפיא... ככה אם מתחשק לי מאפינס אני לא צריכה לקפוץ לירקן ולחכות שבוע עד שיהיו לי בננות בשלות מידי.

העוגיות האלו נולדו מתוך שיעמום וחוסר החלטיות טוטאלית על מה להכין.
אבל ברצינות, ידעתי שבננות וחמאת בוטנים הולך מצויין יחד וכבר הרבה זמן רציתי להכין עוגיות שיבולת שועל "בריאות" יחסית (כי ברור שהכל יחסי במתוקים), אז החלטתי לשלב בין כל המרכיבים.
הן לא נורא מתוקות, כמובן שהכל תלוי במתיקות הבננות שבהן אתם משתמשים ככה שאם הבננות ממש, אבל ממש בשלות כמות הסוכר במתכון היא מושלמת, אם הן קצת פחות "דבש", אפשר להוסיף עוד כף-שתיים סוכר.

אני השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים בפנים שמאוד מוסיפים למרקם אבל אם אין לכם אתם יכולם להשתמש בחמאת בוטנים רגילה.

ועוד משהו קטן- העוגיות הרבה יותר טעימות יום אחרי האפייה, הן מחזירות לעצמן את הלחות וממש רכות.
אולי בימים חמים כדאי לשמור במקרר.
וגם ניסוי קטן- שמתי כמה במקפיא, בהמשך אני אעדכן איך הן עוברות הקפאה.

כמובן אתם מוזמנים לעבור על שאר המתכונים השווים לחלוטין של שאר הבלוגרים!

עוגיות שיבולת שועל-בננות-חמאת בוטנים

1.5 כוס (120 גר') שיבולת שועל טחונה
1.5 כוס (190 גר') קמח לבן
0.5 (100 גר') כוס סוכר 
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס חלב
1/3 כוס שמן
1 כוס חמאת בוטנים
2 בננות בשלות מאוד

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים


מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב

כן, בננות קפואות לא נראות משהו...

בעזרת ידיים רטובות (רצוי) לוקחים כמות של כף, יוצרים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים של בערך 2 ס"מ (העוגיות לא מתפשטות מידי אבל כדאי לתת קצת מקום שלא ידבקו)


מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) לכ- 20 דקות בטורבו.


כשהעוגיות זהובות להוציא מהתנור ולקרר, רצוי על רשת.
לשמור בכלי אטום.


2 תגובות:

  1. הי. נשמע ונראה מעולה. שתי שאלות - מכירה שיטה להבשלת הבננות? ממש בא לי להכין ולצערי אצלי הן עדיין ירוקות קושת.... במה לדעתך אפשר להחליף את חמאת בוטנים?
    תודה רבה
    אפרת

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אפרת,
      אני בדרך כלל שומרת בננות בסלסילה על השיש ליד לימונים, לא יודעת אם יש לזה איזושהי השפעה על זמן ההבשלה אבל הן מבשילות יחסית מהר. אולי זה גם תלוי במזג האויר.

      תחליף לחמאת בוטנים, האממ...
      אני יודעת שקיימת בשוק חמאת שקדים, מה טעמה והאם היא יכולה להחליף את חמאת הבוטנים באותה הצורה אני לא יודעת.
      אם את אוהבת שילוב של בננות ושוקולד תנסי אולי להחליף בנוטלה. אולי תצטרכי להוסיף מעט קמח כי חמאת הבוטנים יציבה יותר מאשר הנוטלה.
      אשמח לשמוע איך יצא!

      מחק