יום חמישי, 4 בדצמבר 2014

קינוח אגסים ואוראו

איך אפשר לפתוח את השנה ולסיים את ארוחת החג בלי קינוח מתוק ומושחת במיוחד?
אני מבינה שאחרי ארוחת החג הכבדה קצת קשה גם לאכול קינוח, אבל זה ראש השנה והרי זה ברור שדיאטה מתחילים אחרי החגים...

גם הפעם אני מביאה הצעה לקינוח אישי, משהו פשוט שמצריך מקסימום חצי שעה עבודה.
שילוב של עוגיות אוראו בקינוח תמיד עובד ומסתבר ששילוב שלהן עם פירות מאוד מוצלח, אז חיברתי בין אגסים מקורמלים בדבש וקינמון (כי תפוחים יש בכל קינוח ואי אפשר בלי דבש, זה הרי ראש השנה) לבין עוגיות האוראו ומנת קצפת שתמתיק לכולם את הערב.

כמה דגשים:
- כן, אפשר להחליף את האגסים בתפוחים או בכל פרי אחר שאוהבים, אבל לדעתי המרקם של האגסים עובד פה מצוין.
- אם יש לכם סבלנות להכין עוגיות לבד ולהשתמש בהן אתם מוזמנים.
- בראס לוז- אגוזי לוז מקורמלים וטחונים גס. ניתן למצוא בכל חנות מתמחה. לא חובה להשתמש בהם. אם אין, אפשר להחליף בכל אגוז אחר שאוהבים רק לקצוץ דק.
- לצערי עדיין אין תחליף שזהה בתוצאה לאינסטנט פודינג אבל בגלל שהכמות פה יחסית קטנה אני לי בעיה להשתמש בו.
- מי שרוצה להכין את הקינוח פרווה מפאת בעיית הכשרות יכול להשתמש בשמנת צמחית ומזולה במקום השמנת המתוקה והחמאה. רק שימו לב שהשמנת הצמחית בדרך כלל יותר מתוקה מהרגילה אז אולי לא יהיה צורך בסוכר הווניל.

את הקינוח אפשר להכין מראש, אבל לא יום מראש. כמה שעות קודם העוגיות עוד מחזיקות מעמד ולא תופסות רטיבות.

קינוח אגסים ואוראו אישי
4 מנות
4 אגסים קשים אבל בשלים
2 מקלות קינמון
40 גר' חמאה
2 כפות דבש
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
קליפה מחצי לימון
500 מל' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר וניל
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
8 עוגיות אוראו רגילות
בראס לוז

מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות קטנות (1 ס"מ)




מחממים מחבת בינונית וממסים את החמאה. מוסיפים את האגסים, מקלות הקינמון, קליפת הלימון והדבש ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהאגסים מקורמלים וזהובים.


מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם לכדי סירופ. להיזהר שהנוזלים לא יצטמצמו מידי.


מעבירים לקערה ומקררים את האגסים לחום החדר.
מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל והאינסטנט פודינג עד קבלת מרקם יציב מאוד, אבל להיזהר שלא להקציף מידי את השמנת ולשבור אותה. מעבירים את הקצפת לשק זילוף, אין צורך בצנתר אבל אם אתם רוצים אפשר.



כשהאגסים קרים שוברים לכוסות ההגשה 2 עוגיות אוראו, מעליהן מניחים בערך 2 כפות של האגסים.



מעל האגסים מפזרים מעט בראס ומעל הכל מזלפים את הקצפת.


מפזרים מעט בראס לקישוט.

לשמור במקרר עד להגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה