נכון שאנחנו עכשיו
חוגגים את חנוכה ובטח ציפיתם לעוד מתכון ללביבות או לסופגניות אבל השנה החלטתי
ללכת לכיוון קצת שונה. עדיין מטוגן אבל מטוגן אחר.
אם אתם כמוני אז
בטח גם לכם נשארת חתיכת חלה משבת. היא יושבת ויושבת עד שהיא מתחילה כבר להתייבש
ואז יש שלוש אפשרויות שימוש- או שמכינים ממנה טוסט, או שמכינים קרוטונים, או
שזורקים לפח כי אף אחד כבר לא יאכל אותה.
אני מציעה אפשרות רביעית- להכין פרנץ' טוסט!
אחלה רעיון למי שאוהב ארוחות בוקר קלות להכנה- הרבה רושם עם מעט השקעה...
אני מציעה אפשרות רביעית- להכין פרנץ' טוסט!
אחלה רעיון למי שאוהב ארוחות בוקר קלות להכנה- הרבה רושם עם מעט השקעה...
פרנץ' טוסט זאת
אחלה מנה לבוקר שבת, לשבת ולאכול ארוחת בוקר מפנקת במיטה או אפילו אם מתחשק ארוחת
ערב\לילה מתוקה.
היתרון של החלה הישנה בפרנץ' טוסט הוא שהפרוסה תספוג את הבלילה כמו שצריך ותשאר
שלמה ולא תתקווצ'ץ' לעומת פרוסת חלה טרייה.
יחד עם הפרנץ' טוסט כל אחד אוהב משהו אחר, אם זה קצפת, סירופ שוקולד\מייפל או משהו קצת יותר מושקע עם פירות טריים.
יחד עם הפרנץ' טוסט כל אחד אוהב משהו אחר, אם זה קצפת, סירופ שוקולד\מייפל או משהו קצת יותר מושקע עם פירות טריים.
הפעם השקעתי קצת והכנתי רוטב קרמל תפוזים וברנדי. החמיצות העדינה של התפוזים מאוד
מאזנת את מתיקות הקרמל ומרעננת את המנה.
אם בכל זאת אתם
רוצם משהו קצת יותר חגיגי ומסורתי, אתם יכולים להיכנס אל מתכוני הלביבות שפורסמו
לפני שנה או למתכון ה"חנוגיבינג" של שנה שעברה- סופגניות אשל במילוי ריבת דלעת וג'ינג'ר!
פרנץ'
טוסט
בלילה
ל-6 פרוסות חלה
1 ביצה L
1 כוס חלב
2 כפיות סוכר
1 כפית סוכר וניל או חצי מקל וניל
קורט מלח
1 ביצה L
1 כוס חלב
2 כפיות סוכר
1 כפית סוכר וניל או חצי מקל וניל
קורט מלח
רוטב
קרמל תפוזים
2 תפוזים
5 כפות סוכר
1 כף ברנדי
2 תפוזים
5 כפות סוכר
1 כף ברנדי
לילה לפני הטיגון
מכינים את הבלילה- בכלי עם מכסה מערבבים את כל חומ י הבלילה ונותנים לה לעמוד
בלילה במקרר.
לפני טיגון החלות מכינים את הרוטב- שמים את הסוכר במחבת על להבה בינונית וממיסים עד שכל הסוכר נמס ומתקבל קרמל בצבע ענברי.
עד שכל הסוכר נמס מקלפים את התפוזים ומוציאים מהם את הפלחים בעזרת סכין חדה לתוך קערה. את כל התהליך כדאי לעשות כבר מעל הקערה כדי שהמיץ שיטפטף יישאר בקערה כי נשתמש במיץ מתפוז אחד להכנת הרוטב.
מוסיפים את הפלחים והמיץ מהתפוז לתוך המחבת עם הקרמל, את הפלחים של התפוז השני
שומרים בצד. מגבירים את הלהבה.
הקרמל ייתקשה בגלל הפרשי הטמפרטורות אבל לאט לאט יימס חזרה למצב נוזלי. תוך כדי התהליך פלחי התפוז הראשון ייתפרקו וייהפכו לחלק מהרוטב.
כשהקרמל חזר למצב נוזלי והרוטב אחיד, מוסיפים את הברנדי, מבשלים אותו כמה דקות ונותנים לאלכוהול להתאדות.
כאשר האלכוהול התאדה והרוטב הצטמצם מעט מוסיפים את פלחי התפוז השני, מערבבים מעט ומכבים את האש.
לטיגון החלות- רצוי להוציא את הבלילה מהמקרר שתהיה בטמפרטורת החדר.
מחממים מחבת גדולה ובה ממיסים מעט חמאה (כפית בערך).
טורפים היטב את הבלילה, טובלים את פרוסות החלה משני הצדדים שהבלילה תספג היטב ומטגנים על המחבת החמה עד הזהבה של הצד הראשון. כשהצד הראשון מספיק זהוב הופכים ומטגנים את הצד השני עד הזהבה.
כשמוכן מוציאים לצלחת הגשה, אין צורך לשים על נייר סופג בגלל שלא השתמשנו בהרבה חמאה\שמן לטיגון.
כך ממשיכים עם כל פרוסות החלה.
מגישים חם. אפשר לקשט במעט אבקת סוכר מעל.
מגישים את הרוטב מעל הפרוסות או בקערה בצד, אם לא כולם אוהבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה