יום שישי, 19 בדצמבר 2014

עוף עם ירקות שרש מתוקים בתיבול לא סטנדרטי

כשזה מגיע לעוף, איפה כבר אפשר לחדש?
כולם מכינים את העוף בצורה שהם הכי אוהבים, בתיבול האהוב ובדרך כלל זה יחד עם תוספת ירקות כדי לסיים את הכנת הארוחה בפעם אחת.

אני מאוד אוהבת תוספת של ירקות שורש ובמיוחד בטטות, גזר וסלק. המתיקות הטבעית של הירקות והבצלים מאוד מוסיפה לטעמי העוף שהפעם מתובל בצורה קצת שונה מבדרך כלל.
בעיקר בגלל שהירקות מאוד מתוקים וגם בגלל שרציתי משהו קצת שונה, החלטתי לנסות תיבול קצת לא קונבנציונאלי.

בהרט וחומץ בלסמי הם תבלינים שלא נמצאים בשימוש בדרך כלל במנות עוף. בהרט מתאים מאוד לשימוש עם בקר וחומץ בלסמי הולך מצויין עם פסטות וסלטים.
זאת היתה הפתעה שהתיבול יצא מאוד מוצלח עם העוף. מתיקות הירקות והבהרט מקבלת חיזוק מהחמיצות של החומץ הבלסמי.
כמובן שאפשר להוסיף גם תפוחי אדמה או כל ירק אחר שאוהבים .

את המנה אפשר להכין לפני הארוחה או כמו כל מנה בשרית, רצוי להכין יום לפני הארוחה.


עוף עם ירקות שורש מתוקים

2 כרעיים מחולקים
2 בטטות גדולות
4 גזרים גדולים
3 בצלים בינוניים
שיניים מראש שום גדול
2 סלקים גדולים
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות בהרט
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
4 כפות חומץ בלסמי



מקלפים את הירקות וחותכים לחתיכות בגודל אחיד. שמים בקערה גדולה.


מקלפים את השום וכ- 2/3 מהכמות מוסיפים לירקות החתוכים. את שאר השום כותשים ומערבבים יחד עם מלח גס, פלפל שחור ושמן זית ומתבלים את העוף.


מתבלים את הירקות באותו התיבול יחד עם החומץ הבלסמי, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה.
מעל מסדרים את העוף, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) לכשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי מורידים את נייר האלומיניום ומוסיפים עוד כחצי שעה להשחמה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה